10 syytä asua Helsingissä

Facing away from the camera, a little girl carrying a beach ball under one arm and a bag in her opposite hand, walks down a trail that is surrounded by grass, bushes and trees.
Lead text
Mikä Helsingissä asumisessa on parasta? Annetaan tänne muuttaneiden kertoa itse.

1.    Sopiva koko.

“Helsingissä elämisen laatu on korkea. Tämä on sopivan kokoinen kaupunki, ei liian suuri eikä pieni, ja täällä pääsee nopeasti luonnon keskelle.”

Payam Hosseini, 36, Senior Test Automation Specialist

2. Turvallisuus.

”Helsinki on minulle paras kaupunki, koska täällä on niin turvallista. Arkea helpottaa, että ihmiset puhuvat englantia todella hyvin.”

Miriam Kim, 36, opiskelija

Nature is always close by in Helsinki.
Show in landscape format
Off

3. Englannilla pärjää. 

“Helsinki on hyvä paikka myös niille, jotka eivät puhu suomea. Valtaosan palveluista saa myös englanniksi, ja töitäkin voi hakea ilman suomen kielen taitoa.”

Ali Uzun, 30, Software Developer

4. Koulutus on laadukasta ja maksutonta. 

“Minut houkutteli Helsinkiin maksuton ja korkeatasoinen koulutusohjelma. Helsingissä kaikki on kunnossa: virastoissa on helppo asioida eikä julkisen liikenteen kanssa ole ongelmia.”

Maria Theofilopoulou, 27, hotellialan maisteriopiskelija

Opiskelijoita Kaisa-talossa
Show in landscape format
Off

5. Kaupunki kasvaa.

“Helsinki on turvallinen, viehättävä ja mikä tärkeintä: se kasvaa. On hienoa olla osa kehittyvää yritysmaailmaa juuri tässä kaupungissa.”

Sharron L. Todd, 37, kahvilayrittäjä

6. Pyöräillen pääsee kaikkialle.

“Vaikka Helsinki on pieni, se on levittäytynyt laajalle alueelle, ja pyörällä pääsee joka paikkaan. Pyörätiet vievät hienojen puistojen ja metsien läpi.”

Fotis Tzouvanis, 31, koneasentajaopiskelija    

7. Suurkaupungin palvelut. 

”Helsinki on juuri sopivan kokoinen. Rauhallinen, mutta tarjoaa kaikki hyvät jutut, joita isoissa kaupungeissa on – esimerkiksi riittävästi vegaanivaihtoehtoja ravintoloissa.”

Christine Assumpção, 26, maisteriopiskelija

A woman sits on the saddle of their library bike as she reads through a book in Teurastamo. People are sitting behind her on the ground and on benches enjoying the sun.
Show in landscape format
Off

8. Eloisuus. 

”Muutin Helsinkiin poikaystäväni perässä, kun huomasin, että kaupunki on hyvin eloisa ja ihmiset täällä iloisia. It- ja tekniikan alan ihmiselle tämä on tärkeä keskus.”

Amalia Arsenie, 30, markkinoinnin asiantuntija

9. Hyvinvointipalvelut toimivat. 

”Helsingissä on hyvät sosiaalipalvelut, hyvin vähän byrokratiaa ja kohteliaita ihmisiä. Olen tuntenut itseni tervetulleeksi täällä.”

Kaustuv Banerjee, 33, fysiikantutkija

10. Perheystävällisyys. 

”Elämä Helsingissä on yksinkertaista, koska yhteiskunta toimii. Saan pian lapsen, ja tuntuu hyvältä kasvattaa hänet täällä, maailman parhaan koulutuksen äärellä.”

Anh Vu, 25, suomen kielen opiskelija

Children painting on the cliffs.
Show in landscape format
Off
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Mikä Helsingissä asumisessa on parasta? Annetaan tänne muuttaneiden kertoa itse.