tuomarinkylä

neighborhood

Kulma - keittö & baari

Kulma - Keittiö & Baari on koko perheen kortteliravintola Torpparinmäessä. Kulman Keittiö käyttää mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita ja lähituottajia ja Kulman Baarissa pääasiassa on kotimaiset panimotuotteet. lisäksi ravintolassa järjestetään tapahtumia.

Wanha Pehtoori

Ravintola Wanha Pehtoori sijaitsee Haltialan tilalla, joka on ainutlaatuinen maalaisympäristö Helsingissä. Paikka on talvisaikaan lounasravintola, sekä kahvila. Kesäisin kävijöitä palvelee viihtyisä terassi ja herkkugrilli. Pehtoori on tunnettu tuoreista ja itsetehdyistä munkeista, sämpylöistä ja leivonnaisista sekä perhekeskeisistä tapahtumistaan.

Myös koirat ovat tervetulleita.

Haltialan ulkoilualue

Haltialan alue on laajin yhtenäinen ulkoilumetsä Helsingissä. Haltialassa on joukko Keskuspuiston upeimpia luonnonnähtävyyksiä, joista osaan voi tutustua myös luontopolkujen avulla. Luontokohteiden lisäksi Haltialassa kohtaa myös arkisempia nähtävyyksiä ja maalaismaiseman rauhaa.

Alueella sijaitsevassa Niskalan arboretumissa eli puulajipuistossa voi tutustua noin 60 eri lajin lehtipuihin ja pensaisiin, mänty- ja kuusilajeihin, kuuteen lehtikuusilajiin sekä monipuoliseen ruohovartiseen kasvilajistoon. Puulajipuistoon voi tutustua kolmea eri polkua pitkin.

Alueella sijaitseva Haltialan tila tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua kotieläimiin. Tilan pelloilla viljellään perinteisten viljakasvien lisäksi hernettä ja erilaisia kukkia joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan loppukesästä. Tilalla järjestetään myös tapahtumia mm. laskiaisena, pääsiäisenä ja jouluna. Tilan alueella sijaitsee kahvila-ravintola Wanha Pehtoori.

Tuomarinkylän kartano

Tuomarinkylän kartano 1790-luvulta sijaitsee peltojen keskellä kohoavalla mäellä Tuomarinkylässä Pohjois-Helsingissä.

Kartanoalueen rakennuksista löytyy nykyään ravintola Annan Kartano, sisustusliike Country White, mm. naistenvaatteita myyvä By Pia's outlet, Klementinan sali/galleria, Klementinan putiikki ja Taidekoulu Alfa. Kartanon entisessä tallissa ja navetassa toimivat ratsastuskoulut. Helsingin kaupunki hoitaa ja viljelee kartanon maita.

Niskalan arboretum

1800-luvulla aina 1900-luvun alkupuolelle asti kaikilla itseään kunnioittavilla kartanonomistajilla oli oma arboretuminsa. Niskala oli Jakob Kavaleffin taimitarhojen näytemaa-alue, esittelypuisto. Kavaleff piti erityisesti havupuista ja niiden erikoismuodoista. Hän hankki siemeniä ja taimia ulkomailta ja kokeili niitä taimitarhallaan sekä puulajipuistossa. Arboretumin ensimmäiset istutukset tehtiin 1905. Alue siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen v. 1961.

Arboretumin puulajikokoelmaa on täydennetty viimeisen kymmenen vuoden aikana runsailla uusilla istutuksilla. Tällä hetkellä Niskalassa kasvaa yli 750 lajia ja lajiketta, jotka ovat peräisin eri puolilta maailmaa. Uusien opasteiden, infotaulujen ja polkujen avulla kävijät voivat tutustua alueeseen ja sen mielenkiintoiseen puuvartiseen lajistoon. Aluetta kiertää myös Tunne puut -luontopolku, jossa on hauskaa tietoa puista niin lapsille kuin aikuisillekin.

Seikkailupuisto Korkee Paloheinä

Paloheinään 2017 avatusta Seikkailupuistosta löytyy 9 latvarataa ja alan uusimmat seikkailuelementit. Minimipituus 110cm, ikäraja 6v. Seikkailupuisto Paloheinästä löytyy myös perheen pienimmille (alle eskari-ikäisille) metsäinen seikkailureitti jolla pääsee ryömimään tunneleissa, vaijeriliukuihin ja paljon muuta hauskaa!

Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy

Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu joka järjestää alkeis-, koulu- ja estekursseja Tuomarinkartanon upeissa maisemissa. Hyviä maastoreittejä on noin viisi kilometriä. Alueella on kaksi maneesia ja hyvät ratsastuskentät.

Talutusratsastusta poneilla lauantaisin säävarauksella, ks. lisätiedot kotisivuilta.