suomenlinna

neighborhood

Lonnan Kahvila & Baari

Lonnan saaren sympaattinen sydän, Lonnan ravintolan alakerrassa toimiva Kahvila & Baari on persoonallinen kohtaamispaikka merellisessä Helsingissä. Tästä pisteestä saaren vieraiden on helppo aloittaa vierailu Lonnassa. Sydämellinen henkilökunta opastaa saaren eri palveluihin sekä tarjoilee vieraille herkullista pientä syötävää virkistävien juomien kera. Kahvila & Baarista voivat saaren vieraat ottaa mukaan myös ulko- ja sisäpelejä tai vaikka mukavan ilmasohvan suunnatessa fiilistelemään päivää rantakallioille.

Viihtyisässä Kahvila & Baarissa on päivällä tarjolla herkullisia suolaisia sekä makeita vohveleita. Iltaisin tarjoillaan pieniä annoksia saunan jälkeen nautittavaksi tai muuten vaan lasillisen yhteyteen.

Vasikkasaari

Helsingin Santahaminan länsipuolella sijaitseva Vasikkasaari on noin 18 hehtaarin kokoinen virkistyssaari. Saaressa yhdistyvät kaupunkilaisten lähiluontomatkailu ja saaren kesäasukkaiden mökkeily.

Vasikkasaaressa on kaksi opastettua reittiä: historiallisia kohteita esittelevä pääreitti ja saaren länsiosaan sijoittuva hyvinvointipolku. Reittitekstit voi lukea mobiilikartalta (https://citynature.eu/fi/kohde/vasikkasaari/).

Vesibussiyhteys Vasikkasaareen liikennöi kesäkaudella Kauppatorilta viikonloppuisin.

Adlerfelt

Ihanan iloinen ja hyväntuulinen Adlerfelt sijaitsee upeassa 250 vuotta vanhassa rakennuksessa maailman kauneimmassa maailmanperintökohteessa, Suomenlinnassa.

Adlerfeltissa voi nautiskella lasillisen tai herkutella pitkään. Tärkeintä on se fiilis, jolloin kaikki tuntuu olevan hyvin ja vaan hymyilyttää. Juuri sellaisten fiilisten kautta jää mieleen niitä hetkiä, joihin haluaa palata aina uudestaan ja uudestaan. Adlerfelt on happy place, jonne kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita ikään, sukupuoleen tai alkuperään katsomatta.

Adlerfeltin ruokaideologiaa ohjaava periaate on raaka-aineiden vastuulliset valinnat. Koko maailman kulinaarinen skene on pelikenttänä ja herkkuja valmistetaan kauteen, tunnelmaan ja hetkeen sopivina ruoan alkuperä kuitenkin aina tuntien. Hauskinta on se, että joka visiitillä voi olla jotain erilaista ja uutta maukasta syötävää ja näin ollen päivän annokset selviävätkin vasta paikan päällä Adlerfeltissa. Kun toimintaa ei sidota tiettyyn ruokalistaan, minimoidaan ruokahävikki.

Virkistävien erilaisen juomien ansiosta ruokailusta saadaan vieläkin kauniimpi ja hauskempi hetki. Se fiilis, kun ruoka ja juoma täydentävät upeasti toinen toisiaan, on jättänyt monille tietystä paikasta ja ajasta ihanan muistijäljen. Juuri niitä iloisia happy place-hetkiä!

Suomenlinnan kokous- ja juhlatilat

Suomenlinnan hoitokunta vuokraa yhdeksää erikokoista ja -luonteista kokous- ja juhlatilaa. Unescon maailmaperintökohteeksi merkityn merilinnoituksen historialliset puitteet soveltuvat hyvin kokouksiin, juhliin ja palavereihin kautta vuoden. Vuokrattaviksi tiloiksi kunnostetut tilat ovat Ruotsin ja Venäjän vallan ajalla palvelleet osana sotilaslinnoitusta: ruutikellarina, viljavarastona, kirkkona ja kasarmina. Restaurointityön yhteydessä tilat on kunnostettu ja varustettu ajanmukaisesti. Kaikki tilat sijaitsevat kävelymatkan päässä lauttarannasta.

Ajankohtaiset tiedot vuokrattavista tiloista, varaustilanteesta ja hinnoista sekä saarella toimivien pitopalveluiden ja ravintoloiden yhteystiedot löytyvät Suomenlinnan internet-sivuilta.