meilahti

neighborhood

Le Grenier

Le Grenier on Meilahdessa sijaitseva ranskalainen leipomokahvila, joka tarjoaa käsintehtyjä ranskalaisia leipomotuotteita. Arkisin tarjolla lounas.

Meiccu

Legendaarisella ravintolapaikalla Meilahdessa sijaitseva Ravintola Meiccu valkoisineen pöytäliinoineen tarjoilee klassisia suomalaisia ruoka-annoksia, kuten vorschmackia, paistettuja silakoita ja läskisoosia.

Ravintola Mullikka

Mullikka on kotoisa kortteliravintola Mannerheimintien varrella, entisissä Primulan kahvilan tiloissa, joka panostaa erityisesti runsaaseen kotimaiseen pienpanimovalikoimaan. Ravintolasta löytyy 8 vaihtuvaa oluthanaa ja useita kymmeniä pullovaihtoehtoja. Laajan olutvalikoiman lisäksi ravintolassa voi herkutella loistavilla burgereilla ja muilla herkuilla.

Seurasaaren ulkomuseo

Seurasaaren ulkomuseo esittelee suomalaisten asumista, työntekoa ja elintapoja menneillä vuosisadoilla. Museotalot edustavat eri maakunnille tyypillisiä rakennuksia ja rakennusryhmiä 1600-luvun lopulta 1900-luvulle. Oppaat johdattavat museokävijät vanhanajan käsitöiden, puhdetöiden ja erilaisten tapahtumien avulla entisajan elämään.

Scandic Meilahti

Viihtyisä ja moderni 11-kerroksinen hotelli Helsingin Meilahdessa, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Upeat näköalat, raikkaat huoneet ja suosittu ravintola takaavat rennon vierailun.

Tyylikkäät ja modernit huoneet tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen. Kaikista huoneista voi seurata vilkasta kaupunkielämää ja ylimmän kerrosten huoneista avautuu upeat näkymät yli Helsingin. Lisäksi osassa huoneita on kylpyamme ja suuremmille seurueille löytyy lisävuoteellisia huoneita. Hotellissa on myös yli 30 Invalidiliiton Helppo liikkua -konseptin mukaan toteutettua huonetta.

Hotellin saunat lämpenevät päivittäin ja lapset viihtyvät mukavassa leikkihuoneessa. Käytössä on myös vuorokauden ympäri palveleva shop, kätevä itsepalvelupesula sekä maksuton langaton internetyhteys kaikissa tiloissa.

Meilahden arboretum

Entisillä Meilahden kartanon peltomailla Johannesbergintien ja Meilahdentien välissä, kolmen kallion välisessä laaksossa, sijaitsee erityisen runsaslajinen Meilahden puistoarboretum. Täällä runsaan kolmen hehtaarin kokoisessa rauhallisessa ja rehevässä puistossa esitellään rakennetun ympäristön puita ja pensaita. Puu- ja pensaslajeja on yli 300 ja pensasruusuja reilu satakunta. Arboretum on perustettu puisto-osaston toimesta vuonna 1967 tutustumis- ja havaintopuistoksi kaikille kasveista kiinnostuneille. Tunnistamisen helpottamiseksi puissa ja pensasryhmissä on nimikyltit.

Meilahden arboretumin erikoisuus on pensasruusulajikkeiden kokoelma, rosarium.