käpylä

neighborhood

Groovy

Käpylässä sijaitsevan Groovy-ravintolan ruokalistalta löytyy niin napolilaisia pizzoja kuin laajasti myös erilaisia burgereita lisukkeineen.

Karjalatalo

Käpylässä sijaitseva Karjalatalo on monien toimintojen talo, jossa on tiloja kulttuurin harrastajille, ruokailijoille, juhlijoille ja uuden opiskelijoille. Talossa on myös karjalaista tunnelmaa.

Perinteistä ruokaa tarjoileva ravintola Karelia, Karjalatalon ensimmäisessä kerroksessa, tarjoilee lounasta arkisin.

Talossa toimii myös Karjalainen Näyttämö, joka on ensisijaisesti karjalaisaiheisiin esityksiin erikoistunut harrastajateatteri. Vuosittain Karjalatalolla esitetään 1-2 produktiota ammattilaisten ohjauksessa.

Karjalatalossa on vuokrattavissa erikokoisia saleja monenlaiseen käyttöön, juhliin, kokouksiin, koulutus- ja luentotilaisuuksiin, harrastuksiin sekä musiikki- ja teatteriesityksiin.

Talossa on myös ekumeeninen kappeli hengellisiä tilaisuuksia ja kirkollisia toimituksia varten.

Arkkitehti Into Pyykön suunnittelema Karjalatalo valmistui vuonna 1974.

Käpygrilli

Käpygrilli on Käpylässä sijaitseva perinteinen kuppila jossa perjantai-iltaisin live-musiikkia ja lauantaisin karaokea. Viikon ohjelmatarjontaan kuuluvat lisäksi myös mm. tietovisat, bingoillat ja open stage jamit.
Lounas arkisin klo 11-14.30

Café Saurahuone

Saurahuone on moderni, vanha ja iätön. Urbaani ja talonpoikaishenkinen jokaisen sukupolven rentoutumispaikka. Lounasaikaan alusta asti paikan päällä raaka-aineista valmistettua keittoa sekä itse tehtyä saaristolaisleipää. Lounaat, quichet, smoothiet, kakut ja muut tuotteet aina hyvistä tuoreista raaka-aineista kahvilan omassa keittiössä. Lauantaisin tarjolla on brunssia. Nautiskele tovi tai jää viipymään.

Taivaskallio

Taivaskallio sijaitsee Helsingin Käpylässä Pohjolankadun, Panuntien, pääradan ja Käpyläntien rajaamalla alueella. Muodoltaan se on korkea kukkula (n.60m.) jolta erityisesti laskiaisena, lumitilanteen niin salliessa, lasketaan mäkeä Käpylän Lions-klubin järjestämässä perinteisessä laskiaistapahtumassa. Taivaskalliolla toimi sotien aikana, vuosina 1939-44 raskas ilmatorjuntapatteri Taivas. Muistona tästä kallion laella on useita vanhoja ilmatorjunta-asemia ja yksi sinetöity ilmatorjuntatykki.

Teatteriravintola Nyyrikki

Ravintola Nyyrikki sijaitsee lähellä Helsingin keskustaa, matkalla kohti lentoasemaa, Puukäpylän kainalossa. Valoisa ja tunnelmaltaan kodikas perheyritys on valmiina palvelemaan. Keittiössä valmistuvat mehukkaat pihvit ja hienoimmat suomalaiset kalat rakkaudella ja ammattitaidolla.

Nyyrikin teatteri-illat ovat kokemisen arvoisia. Monipuolinen teatteri- ja musiikkiohjelmisto on viihdyttänyt katsojia jo usean vuoden ajan.

Puu-Käpylä

1920-luvun alussa rakennetun Puu-Käpylän puutarhakaupunginosan kaava perustuu väljästi rakennettuihin yhteispihallisiin kortteleihin. Vaihtelevaan maastoon taitavasti sovitetut puiset asuinrakennukset ovat tien varressa ja kortteleiden keskellä on laaja yksityispihoista muodostuva vihervyöhyke.

Käpylän puutarhakaupunki perustui ideaan vihreästä esikaupungista raitiovaunulinjan päässä kivikaupungista ja sen keskustasta.

Arkkitehti Akseli Toivonen suunnitteli standardirakenteita, joiden ansiosta Käpylän puutalot voitiin pystyttää nopeasti, neljän huoneiston talo parissa viikossa. Puutarhakaupungin arkkitehdiksi kutsuttiin 1920 Martti Välikangas, joka ratkaisi talojen sijoittelun maastoon sekä suunnitteli asuintalot standardirakenteiden puitteissa. Istutussuunnitelmista vastasi Elisabeth Koch.

Finlandia Park Hotel Helsinki

Park Hotel Helsinki on viihtyisä kokoushotelli idyllisessä Käpylän puutarhakaupunginosassa pohjois-Helsingissä. Park Hotel Helsinkiin on helppo tulla niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omalla autollakin ja hotellia ympäröiviltä kaduilta löytyy runsaasti maksutonta pysäköintitilaa.

Hotellissa on ravintola, sauna uima-altaineen, kokoustiloja, langaton Wi-Fi-yhteys huoneissa sekä pieni puutarha. Lemmikkieläimet ovat tervetulleita.