kaartinkaupunki

neighborhood

Bar Haven

Hotel Havenin Bar Haven on oivallinen paikka nauttia legendaarisesta valikoimasta, joka koostuu mm. viskeistä, rommeista, konjakeista ja samppanjoista

Ego

Korkeavuorenkadulla sijaitseva Kortteliravintola Ego on mutkaton viihtymispaikka kaikille hyvän ruoan, juoman, seuran ja tarinoiden ystäville.

Alexis

Alexis on ravintola Albinan drinkkibaari, joka sijaitsee kattoterassilla. Sen drinkkilista on kumarrus kauden raaka-aineille ja klassikoille, joista baarimestarit loihtivat boheemilla, leikkisällä kosketuksellaan kielen vieviä uusia kokemuksia. Drinkkien lisäksi baarissa on usein vaihtuva viinilista sekä valikoima pienpanimo-oluita.

Saksalainen kirjasto

Saksalainen kirjasto perustettiin 1800-luvulla yksityishenkilöiden aloitteesta. Vuodesta 1955 lähtien kirjastoa ylläpitää Saksalainen kirjastoyhdistys.

Kirjasto on avoinna kaikille ja tarjoaa noin 40 000 saksankielistä kirjaa, jotka ovat hakuteoksia lukuun ottamatta lainattavissa. Lainaaminen on maksutonta ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelle myös kaukolaina on mahdollista. Kirjaston palveluja käyttävät mm. korkeakoulujen opettajat ja opiskelijat, tutkijat, toimittajat ja kääntäjät sekä julkiset laitokset, tietysti myös kaikenikäiset "lukutoukat".

Kirjasto tarjoaa myös opastuksia eri kohderyhmille sekä kirjallisuus- ym. tapahtumia. Vuodesta 1991 Saksalainen kirjasto on ollut Saksankielisten maiden kirjallisuuskeskus ja 2008 kirjasto liitettiin Itävalta-kirjastojen portaaliin. Vuonna 2007 kirjaston työ palkittiin Kulturpreis Deutsche Sprachella.

Saksalainen kirjasto on vuodesta 1967 lähtien julkaissut vuosikirjaa "Jahrbuch für finnisch-deutsche Literaturbeziehungen", jonka päätehtävä on toimia välittäjänä suomalaisen ja saksankielisen kirjallisuuden kesken. Suomalaisen nykykirjallisuuden ensikäännösten ja kirjallisuustieteellisten artikkelien lisäksi julkaistaan aineistoa muiltakin humanististen tieteiden aloilta.

Menita

Menita on palveleva lankakauppa Helsingin keskustassa Korkeavuorenkadulla. Menitalla on liike myös Espoon Soukassa.

Chéri

Chéri on elegantti pariisilaishenkinen brasserie, joka hurmaa​​ viettelevillä cocktaileillaan ranskalaisilla suosikkiherkuillaan.