herttoniemi

neighborhood

Ravintola Pikku Hukka

Ravintola Pikku Hukka on herttoniemeläinen kortteliravintola, jonka filosofiassa hyvä ruoka ja hyvä arki kulkevat käsi kädessä. Ravintola toivottaa tervetulleeksi niin lounaalle kuin nauttimaan kiireettömästi iltapäivästä tai vaikka viettämään mukavaa iltaa perheen tai ystävien kesken.

Kotikonttorissa

Etätyöhön ja opiskeluun soveltuva tila, monipuolisia työpisteitä, säädettäviä sähköpöytiä sekä mukavia nojatuoleja. Framery-tila puheluille ja hiljaiseen työntekoon. Jääkaappi eväille sekä wc-tila. Pyörän voi jättää tilan ikkunan eteen, autopaikkoja Hiihtäjäntiellä, Supermarket Hertta vastapäätä ja paljon ravintoloita ja kahviloita lähellä. Metrolle ja bussille kivenheitto.

Hertsikan Pumppu

Hertsikan Pumppu on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen osuuskunta, joka tukee Herttoniemen asukkaiden toimintaa asuinalueensa kehittämisessä sekä erilaisten tapahtumien ideoinnissa sekä järjestämisessä.

Hertsikan Pumppu on vuokrannut asukastilan Herttoniemestä jossa järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia, ja se on myös Hertsikan Pumpun palkkaaman asukastoiminnan koordinaattorin työtila. Asukastila vuokrattavissa silloin kun koordinaattori ei ole paikalla.

Trattoria il Faro

Ravintola il Faron ruokalistalta löytyy laajasti Välimeren ruokia, lännestä aina itäisimpään kolkkaan asti.

Herttoniemenrannan vanhin ruokaravintola sijaitsee viihtyisällä paikalla, aivan kanavan rannassa. Ravintolan terassi suuntautuu sekä itään, että länteen, joten aurinko paistaa aina!

Peukaloisenpuisto

Peukaloisenpuistossa Peukaloisentien varrella on pienehkö oleskelupuisto. Merkittävää siellä on näyttävä perennaryhmä, joka oli osa koealuetta. Helsingin puistoihin alettiin 1990-luvulla lisätä perennaryhmiä, eli monivuotisten kukkivien kasvien ryhmiä. Puistossa on perennaryhmästä infotaulu.

Monitoimitila O.

Monitoimitila O. on taiteilijavetoinen nykytaiteen tila Herttoniemenrannassa. Tilan toiminnasta vastaa kahdeksasta taiteilijasta koostuva työryhmä ja ohjelma koostuu näyttelyistä, esityksistä ja tapahtumista.

Fat Lizard Herttoniemi

Ronskia ja rehevää ruokaa laadukkaista raaka-aineista, ilman krumeluureja tai kikka kuutosia. Siihen päälle hyvää pöhinää sekä juomaa.

Perille itäisen Helsingin keitaaseen löytää seuraamalla Herttoniemen metroasemalta itään viettäviä maiharinjälkiä. Hertsin kokeilla ei ole käsivoitein siloteltuja elämänviivoja, vaan vähintään kolmen päivän sänki. Sama särmä satsi ja tarjoama kuin Otaniemessä, mutta enemmän kerroksia ja kierroksia.

Heille, jotka kapuavat ylemmäs, löytyy Penthouse. Hulppeat saunatilat (Penthouse SAUNA) omalla jacuzzilla sekä tunnelmallinen kabinetti yksityisiin tapahtumiin (Penthouse ROOM).

Fat Lizardit löytää myös Mannerheimintieltä, Kolmen Sepän aukion laidalta sekä Otaniemestä, Espoosta.

Ravintola Ruiskumestari

Ruiskumestari on Helsingin vanhimpia ravintoloita, joka toimii yhä edelleen omalla nimellään. Ruiskumestari onkin roihuvuoren sydän ja olohuone ja joka omaa aurinkoisen terassin. Ravintolassa viihdytään pelaten biljardia ja dartsia. Viikonloppuiltaisin tanssitaan karaoken ja livebändejen tahtiin.