Ulkoilualue

Salmi

Salmi on suosittu ulkoilualue Vihdin kunnassa Nuuksion kansallispuiston pohjoispuolella. Sen pinta-ala on 860 hehtaaria.

Merkittyjä ulkoilureittejä löytyy alueelta useita ja niiden pituudet vaihtelevat. Talvisin ulkoilureitit soveltuvat hiihtoon. Suunnistajille on alueella kiintorastiverkosto.

Telttapaikkojen lisäksi Salmen ulkoilualueella on matkailuvaunualue, keitto- ja grillikatoksia, vuokrattava rantasauna sekä kahvila Pohjoinen Pirtti.

Pirttimäki

Bodomjärven luoteispuolella sijaitsevalta Pirttimäen ulkoilumajalta lähtee reittejä Brobackaan, Solvallaan ja Luukkaan ulkoilualueelle. Talvisin alueella on hiihtolatuja. Alueella on myös Pirttimäki Kahvila Ukén, taukotupa, WC ja tilaussaunoja.

Pirttimäki ja Karjakaivo muodostavat kiinteän kokonaisuuden. Tälle jääkauden muovaamalle erämaa-alueelle on tunnusomaista suuret korkeuserot. Rauhallista maisemaa hallitsevat jyrkät kalliorinteet ja siirtolohkareet, monet kaunisrantaiset järvet ja lammet sekä rehevät suot ja kosteikot. Alueella on 1,8 hehtaarin kokoinen pähkinäpuulehto.