Taidemuseo

Taiteilijatalo Gjutars

Taitelijatalo Gjutars sijaitsee idyllisellä kulttuurialueella Vantaan Kuninkaalassa. Taiteilijatalo Gjutarsin yläkerrassa on Vantaan Taiteilijaseuran residenssiasunto sekä studio. Talon alakerrassa sijaitsee taiteilijalle vuokrattva työhuone ja näyttelytila Galleria Gjutars.

Kuva/Tila

Kuva/Tila esittelee Taideyliopiston Kuvataideakatemian piirissä syntyvää taidetta, ja taiteilijat ovat akatemian eri koulutusasteiden opiskelijoita sekä tutkijoita, alumneja ja vierailijoita.

Construction Site for a Colorful Ghost

Muraali Construction Site for a Colorful Ghost (Peter Larsson & Ossian Eckerman, SWE, 2020) on monimediaalinen teos joka on kuin maalaus joka näyttää valokuvalta veistoksesta Runeberginkatu 50:ssä sijaitsevan rakennuksen julkisivussa.

Teos on monikerroksellinen ja monitasoinen. Vaikka teos on abstrakti, on se tunnistettava eleenä ja siinä on kiinnostava värien käyttö. Teoksen leikkisyys on suurenmoinen ja se soveltuu kaikenikäisille. Teos tuo syvyyttä ja tilallisuutta kohteeseen.

Pasilan kaupunkitaidekeskus

Helsinki Urban Art ry:n pyörittämä Pasilan kaupunkitaidekeskus on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja ja erilaisia tapahtumia. Eikä taide jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille.