Tee

Chez Janet

Pariisilainen teetalo ja kahvila, Chez Janet, on upea, värikäs ja ihastuttava ranskalainen kahvila Bulevardilla. Aidot pariisilaiset macaronsit ja Marie Antoinette teet maistuvat vaativaankin makuun. Chez Janet on erikoistunut aitoihin ranskalaisiin tuotteisiin, joiden avulla Suomessa asuvat ranskalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi ja Ranskan ystävät voivat kerrankin tuntea olevansa unelmiensa kohteessa Ranskassa. Chez Janet tuo luoksesi ranskalaisia tuoksuja, makuja ja tyylejä.

MU Filosofia Flower Studio & Tearoom

MU Filosofia on modernin kukkataiteen luova tila sekä autenttinen teekokemus. MU Filosofian eloisa ja miellyttävä tila sijaitsee Lars Sonckin suunnittelemassa rakennuksessa Hakaniemessä.

MU Filosofia tarjoaa modernia kukkasidontaa ja kukkainstallaatioita konseptinsa filosofiaan ja ydinarvoihin perustuen. Perinteisempien kukka-asetelmien lisäksi, MU Filosofia luo epätavanomaisia, tiettyyn paikkaan sidottuja kukkainstallaatioita, jotka ovat koristeellisuuden lisäksi tarkoituksenmukaisia, tilan ja sen käyttäjien kanssa kommunikoivia eläviä teoksia.

Kukkasidonnan lisäksi, MU Filosofia tarjoilee korkealuokkaista teetä, sekä järjestää teeseremonioita niin omassa teehuoneessaan kuin myös muissa tiloissa. Kaikki MU Filosofian teet ovat tarkoin valittuja ja peräisin pieniltä, eettisesti toimivilta taiwanilaisilta, japanilaisilta ja kiinalaisilta teeviljelmiltä.

Teehuone Tokuyûan

Suomen ensimmäinen perinteinen japanilainen teehuone. Teehuone Tokuyûanissa opiskellaan japanilaista teetaidetta eli chadôa, jota harjoitetaan perinteisten muotojen mukaisissa teetilaisuuksissa.

Teehuone pyritään pitämään yleisölle avoinna vähintään kerran kuussa. Avoimissa ovissa pääsee tutustumaan toimintaan ja seuraamaan teeharjoituksia sekä maistamaan teetä.

Robert's Coffee Paahtimokauppa & Jäätelötehdas

Pienestä, viihtyisästä paahtimokaupasta löytyy laaja Robert's Coffeen kahvi- ja teevalikoima. Paahtimokaupassa voi keskustella kahvista baristojen kanssa, kokeilla uusia teemakuja ja katsoa kun gelatomestari valmistaa tuoretta artesaanijäätelöä sesongin raaka-aineista. Kahvista ja gelatosta voi nauttia paikan päällä tai ostaa kahvia, teetä ja gelatoa kotiin vietäväksi.

Alenka Home Food

Alenka Home Food Cafe & Bakery Kalliossa tarjoaa paikanpäällä valmistettuja venäläis- ja amerikkalaisvaikutteisia herkkuja paikan päällä nautittavaksi tai ennakkoon tilattavaksi ja noudettavaksi. Runsas valikoima kotiruokaa ja leivonnaisia kotimaisista raaka-aineista.

Old Tea Shop

Old Tea Shop on sekä teekauppa että teehuone. Sisustus on klassinen ja teetarjonnan valikoimassa on erityisesti huomioitu luomuviljelty tee ja erilaiset haudukkeet.

Leipomo-ravintola Levain Töölö

Leipomo-ravintola Levain on ravintola, jonka sydämessä sykkii leipomo sekä aito hapanjuuri, levain. Kyseessä on naapuruston asukkaiden mutkaton ja lämminhenkinen olohuoneenjatke, jonne on helppo astua sisään. Levainissa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja kevyttä illallista paikan päällä syötäväksi sekä mukaan otettavaksi, ja leipureiden käsissä syntyy uunituoreita herkkuja aina myöhäiseen iltapäivään saakka. Saatavilla on myös raikkaita, käsintehtyjä cocktaileja ja sommelierin huolella valitsema viinilista.

théhuone

Théhuone on skandinaavisen raikas ja asiakaslähtöinen teekauppa. Eerikinkadun théhuoneella, joka on perustettu vuonna 2005, on teekaupan yhteydessä Suomen ensimmäinen teehuone. Teehuoneella järjestetään myös thémaisteluitilaisuuksia.

Théhuone löytyy myös kauppakeskus Ainoasta, Espoon Tapiolasta.

The Ounce

The Ounce teepuodissa asiakkaat voivat kokea 1800-luvun viktoriaanisen ilmapiirin, kiireettömän, ystävällisen ja asiantuntevan palvelun. Vanhoja englantilaisia perinteitä kunnioittaen The Ouncessa käytetään painoyksikkönä unssia. Makuelämys alkaa jo puodissa. Pienessä olohuoneessa voi klassista musiikkia kuunnellen, kadun melut ja arkikiireet unohtaen nauttia teetä, joka valmistetaan rakkaudella.

Chaya teekauppa

Chaya on teekauppa joka on erikoistunut Itä-Aasian eli Kiinan, Taiwanin, Japanin ja Korean teehen. Yli 250 eri teelaadun ja haudukkeen valikoimasta löytyy varmasti sopiva. Mall of Triplassa sijaitsevasta myymälästä maustamattomat teet saa mukaan aina 25 gramman pusseista lähtien, jos mieli tekee vaikkapa maistella useita eri laatuja.