Ilmainen

Mental Museum

Mental Museum on mielenterveysteemainen, muuntuva näyttely Lapinlahden vanhan sairaala-alueen historiallisessa päärakennuksessa, upean merenrantapuiston kupeessa. Esillä on Lapinlahden historiaa, tarinoita, valokuvia, esineistöä sekä taiteilijoiden töitä. Näyttelystä vastaa Pro Lapinlahti -yhdistys.

Rakennuksessa toimii myös mm. kahvila sekä lounasravintola, alueella lisäksi mm. sauna, puoti sekä monitoimitila Venetsia.

Helinä Rautavaaran museo

Helinä Rautavaaran museo esittelee maailmankulttuureita. Museo on nimetty peruskokoelman lahjoittaneen personaallisen ja värikkään maailmanmatkaajan Helinä Rautavaaran (1928-1998) mukaan. Rautavaaran keräämät rituaali-, käyttö- ja taide-esineet Afrikasta, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta muodostavat museon kokoelmien ytimen. Kokoelmiin kuuluu myös Rautavaaran valokuvia ja audiovisuaalisia aineistoja sekä muistiinpanoja ja päiväkirjoja. Museolla on hallussaan Suomen laajin länsiafrikkalaisten esineiden kokoelma.

Galleria Kookos

Galleria Kookos esittelee suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden nykytaiteen ja modernin taiteen näyttelyitä. Lisäksi taidekursseja ja erilaisia tapahtumia, sekä taiteilijoiden taidetuotteita myynnissä.