Nuuksio

Nuuksion Poropuisto

Nuuksion Poropuisto on Suomen eteläisin kohde, jossa voi nähdä poroja. Sisäänpääsymaksu yleisinä aukiolopäivinä sisältää porojen syöttämistä, nokiapannukahvia ja tikkupullan paistamista tunnelmallisen kodan nuotiotulilla sekä henkilökunnan palvelut. Lisäksi pieni matkamuistopuoti on auki.

Ei koiria alueelle. Korttimaksu on suositeltavaa.

HUOM! Poropuisto on yksityisaluetta, joten huomioithan yksityisyyden kaikkina muina aikoina jos puisto ei ole auki tai et ole tehnyt varausta etukäteen.

Cafe Silva

Cafe Silva on kesäkahvila upeassa Nuuksion kansallispuiston ympäristössä aivan Haukkalammen rannassa. Kahvilan sijainti on myös suosittujen ulkoilureittien varrella. Nauti kahvia, haudutettua teetä tai vaikkapa virkistävä jäätelö samalla, kun ihailet upeaa järvimaisemaa. Cafe Silvasta löytyy myös pientä suolaista syötävää sekä leivonnaisia. Kahvila toimii vuokraamo Haukanpesän yhteydessä.

Natura Viva - Nuuksion Haukanpesä

Nuuksion Haukanpesä on loistava aloituspaikka luontoretkelle Nuuksion kansallispuistoon. Haukanpesältä vuokraat avokanootin, SUP-laudan, soutuveneen tai fatbike-pyörän. Cafe Silvasta saat maistuvia herkkuja ja hyvää kahvia. Ryhmille on vuokrattavissa myös Haukanpesän sauna Haukkalammen rannalla. Ohjattuja luontoretkiä on tarjolla yksittäisille henkilöille sekä ryhmille. Lähde seikkailemaan Nuuksioon!

Karjakaivon ulkoilualue

Karjakaivon ulkoilualue sijaitsee Espoossa, n. 30km Helsingistä, Bodominjärven ja Nuuksion Pitkäjärven välissä

Helsingin kaupunki on hankkinut Karjakaivon ulkoilualueen perusosan vuonna 1963. Karjakaivon alue ulottuu etelästä Hynkänlammelta pohjoiseen Ruuhijärvelle.

Tälle jääkauden muovaamalle erämaa-alueelle on tunnusomaista suuret korkeuserot. Rauhallista maisemaa hallitsevat jyrkät kalliorinteet ja siirtolohkareet, monet kaunisrantaiset järvet ja lammet sekä rehevät suot ja kosteikot.

Solvalla-Swinghill

Laskettelukeskus Solvalla-Swinghill sijaitsee lähellä Solvallan urheiluopistoa ja Suomen luontokeskus Haltiaa, Nuuksiossa Pohjois-Espoossa. Solvalla-Swinghillistä löytyy kolme rinnettä, joista yksi on erittäin loiva lastenrinne, yksi lastenrinnettä pidempi, loiva perherinne, sekä yksi haastavampi kilparinne. Rinnekeskuksesta avartuu upea maisema Nuuksion Pitkäjärven suuntaan. Rinteiden puolivälissä on tunnelmallinen hiihtomaja josta löytyy kahvila, välinevuokraamo ja sosiaalitilat. Rinteiden korkeusero on 75 metriä.

Haltia Suomen luontokeskus

Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia on elämyksellinen vierailukohde, jonka näyttelyissä saat aidon elämyksen koko Suomen luonnosta. Haltian luontonäyttelyissä pääset Suomen kansallispuistojen mahtaviin maisemiin ja luontopääkaupunki Helsingin luontokohteisiin.

Vastuullisesti toimiva Haltia on portti Nuuksion kansallispuistoon. Haltiassa sinua ympäröivät Nuuksion Pitkäjärven huikeat maisemat sekä loistavat retkeilymaastot.

Haltiasta saat myös retkineuvontaa, ruokaa ja kahvilatuoteita Ravintola Haltiasta sekä luontomyymälästä mm. kansallispuistotuotteita.