Auditorio

Kino K13

Suomen elokuvasäätiön Kino K13 sijaitsee vanhassa tiilimakasiinissa Helsingin Katajanokalla. Elokuvateatteri Kino K13 palvelee elokuva-alan ammattilaisia ja juhlistaa elokuvateatterikulttuuria tarjoamalla monipuolisesti elokuvanäytöksiä. Lyhyesti kerran kuussa on Suomen elokuvasäätiön järjestämä maksuton elokuvamatinea. Myös tilausnäytöksiä.

Hotelli Korpilampi

Hotelli Korpilampi sijaitsee Espoossa, kauniin Korpilammen rannalla. Hotellia ympäröivät metsät tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden erilaisiin aktiviteetteihin sekä lepoon ja virkistymiseen luonnon helmassa. Luonto on läsnä myös hotellissa, pohjoismaiset lämpimät sävyt yhdistettynä upeisiin luontokuviin luovat viihtyisää tunnelmaa.

Hotellissa on 160 viihtyisää huonetta, jotka soveltuvat niin kokous- ja vapaa-ajanryhmille kuin yksittäisille työ- ja lomamatkaajille. Osassa hotellihuoneista on upea näkymä metsään tai Korpilammelle. Huoneiden hintaan sisältyy runsas aamiaisbuffet, aamu- ja iltasaunat sekä ja uima-altaan ja kuntosalin käyttö, veloitukseton pysäköinti ja langaton internetyhteys.

Hotelli Korpilammen puhtaisiin ja raikkaisiin pohjoismaisiin makuihin keskittyvä ravintola tarjoilee herkkuja á la carte -listalta.

Alun perin kokoushotelliksi valmistuneen Hotelli Korpilammen iso auditorio, kokoustilat sekä ravintola pystyvät palvelemaan isojakin kokouksia, konferensseja, seminaareja sekä muita yksityis- ja yritystilaisuuksia.

Suomenlinnan kokous- ja juhlatilat

Suomenlinnan hoitokunta vuokraa yhdeksää erikokoista ja -luonteista kokous- ja juhlatilaa. Unescon maailmaperintökohteeksi merkityn merilinnoituksen historialliset puitteet soveltuvat hyvin kokouksiin, juhliin ja palavereihin kautta vuoden. Vuokrattaviksi tiloiksi kunnostetut tilat ovat Ruotsin ja Venäjän vallan ajalla palvelleet osana sotilaslinnoitusta: ruutikellarina, viljavarastona, kirkkona ja kasarmina. Restaurointityön yhteydessä tilat on kunnostettu ja varustettu ajanmukaisesti. Kaikki tilat sijaitsevat kävelymatkan päässä lauttarannasta.

Ajankohtaiset tiedot vuokrattavista tiloista, varaustilanteesta ja hinnoista sekä saarella toimivien pitopalveluiden ja ravintoloiden yhteystiedot löytyvät Suomenlinnan internet-sivuilta.

Suomen Ilmailumuseo

Suomen Ilmailumuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, jossa on näytteillä siviili-, harraste- ja sotilaskoneita, sekä runsaasti muita ilmailuun liittyviä esineitä, kuten moottoreita, potkureita, mittareita, viestintävälineitä ja pienoismalleja.

Lisäksi museokauppa ja Kahvila Yläpilvi.

Dipoli

Syksystä 2017 alkaen Dipoli on toiminut Aalto-yliopiston päärakennuksena. Monikäyttöisistä tiloistaan tunnetun rakennuksen pitkä historia kokouspaikkana jatkuu, sillä yliopiston omien tapahtumien lisäksi tilat ovat auki myös ulkopuolisille. Dipoli tarjoaa koko Aalto-yhteisölle ja sidosryhmille kohtaamispaikkoja, työtiloja sekä tapahtuma- ja näyttelytiloja.

Vuonna 1966 teekkareiden yliopistotaloksi valmistuneen Dipolin suunnittelivat Raili Pietilä ja Reima Pietilä. Alla lepäävä kallio ja ympäröivä metsä ovat inspiroineet julkisivultaan veistoksellista, kuparilla ja graniittilohkareilla verhoiltua suomalaisen arkitehtuurin helmeä.

Tekniikan museo

Tekniikan museo kertoo ajan, ihmisen ja teknologian suhteesta. Se tallentaa, tutkii, tulkitsee ja välittää suomalaisen tekniikan ja teollisuuden menneisyyttä, nykypäivää ja tulevaisuutta.

Museon perus- ja erikoisnäyttelyt sijaitsevat viehättävässä vanhassa teollisuusmiljöössä luonnonkauniin Vanhankaupunginkosken rannalla.

Torstaisin Tekniikan museoon on vapaa pääsy.

Tamminiemi

Päätoimittaja Amos Andersonin 1940 valtiolle lahjoittama Tamminiemen huvila on ollut kolmen presidentin, Risto Rytin (1940-1944), Carl Gustaf Emil Mannerheimin (1944-1946) ja Urho Kekkosen (1956-1981) virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö. Erityisesti presidentti Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden aikana nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Presidentti Kekkosen kuoleman jälkeen Tamminiemi avattiin museona joulukuussa 1987. Museon sivurakennuksessa toimii Café Adjutant ja museokauppa.

Peruskorjauksen jälkeen 2012 avattua museota esitellään autenttisessa, presidentti Kekkosen aikaisessa 1970-luvun asussa. Opastukset, vaihtuvat näyttelyt ja esitelmätilaisuudet kertovat Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen presidenttiajasta ja valottavat Suomen sodanjälkeistä historiaa.

Kansallismuseo

Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita esihistoriasta 1800-luvulle. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista aiheista.

Kansallismuseon rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Graniittijulkisivuineen ja vuolukivikoristeineen se on yksi Suomen kansallisromanttisen arkkitehtuuriin pääteoksista. Museo avattiin yleisölle vuonna 1916.

Museossa on myös kahvila ja museokauppa.

Museoon on vapaa pääsy perjantaisin klo 16.15-18.

Savoy-teatteri

Savoy-teatteri on konserttitalo ja vierailuteatteri keskellä Helsinkiä, Esplanadin puiston kupeessa. Kansainvälisiä artisteja, kotimaisia huippuja, musiikkia, tanssia, musiikkiteatteria ja estraditaidetta. Savoy-teatteri tunnetaan erityisesti maailmanmusiikkikonserteista.