Saaristoravintola

Lonnan ravintola

Lonnan ravintolassa tarjoillaan laadukasta ja kesäistä saaristolaisruokaa modernilla otteella. Saatavuuden mukaan käytetään kauden tuoreimpia kotimaisia raaka-aineita suosien luomua ja lähituotantoa.

Ruokalista elää sesongin ja saatavuuden mukaan ja on päivittäin nähtävissä ravintolan seinällä.

Bastion Bistro

Bastion Bistrossa pääsee nauttimaan mutkatonta ja maistuvaa bistroruokaa kaikkia aisteja hellivässä, kiireettömässä miljöössä, pienen kävelymatkan päässä Suomenlinnan päälaiturista. Ruokalistan raaka-aineet pyritään saamaan vastuullisesti lähellä tuotettuina ja valmistettuina, unohtamatta Suomenlinnan oman panimon juomia. Valmistamisessa korostuvat perinteiset saaristolaiset valmistusmenetelmät, kuten grillaaminen, liekittäminen, hauduttaminen ja keittäminen.

Bastion Bistro on avoinna ympäri vuoden. Sisäänkäynnillä on luiska ja tilassa on esteetön WC sekä lastenhoitotila. Myös hyvin käyttäytyvät lemmikit ovat tervetulleita ravintolaan.

Skiffer Liuskaluoto

Helsingissä Kaivopuiston edustalla sijaitsevalla Liuskaluodolla pääset nauttimaan merellisestä ilmastosta Skifferin tunnelmallisella terassilla. Liuskoja eli gourmetpizzoja on tarjolla heti kevään tultua sään salliessa aina elokuun loppuun asti päivittäin, ja syyskuussa säävarauksella.

Ei pöytävarauksia.

Yhteysalus Liuskaluodolle joko Merisatamanrannasta HSS:n laiturista, Cafe Carusellin ja Kompassitorin puolivälistä, tai Kompassilaiturista Kompassitorilta.

Ravintola Uunisaari

Uunisaarella sijaitseva Ravintola Uunisaari on viihtyisä ravintola jossa a-oikeudet, kahvila aurinkoisin terassein sekä kaksi saunaa. Uunisaaren ravintolan päärakennus saneerattiin v. 1999 museoviraston valvonnassa. Vanhat punatiiliseinät luovat ravintolaan lämpimän ja juhlallisen tunnelman.

Uunisaaressa on kaksi tilaussaunaa. Uunisaaren saunat ovat aitoja suomalaisia saunoja; niiden kertalämmitteiset Aito-kiukaat lämmitetään maakaasulla. Löylyhuoneiden seinät ja lauteet ovat kotimaista puuta, haapaa ja tervaleppää.

Uunisaaren pääsee kesäisin lautalla Merisataman Kompassitorilta. Marraskuun puolesta välistä huhtikuuhun saareen pääsee kävelysiltaa pitkin.

Ravintola Suomenlinnan Panimo

Ravintola Suomenlinnan Panimo sijaitsee 15 minuutin merimatkan päässä Helsingin Kauppatorin rannasta, heti Suomenlinnan päälaiturin edessä. Koe ainutlaatuinen Suomenlinnan tunnelma panimoravintolan oluiden ja herkullisen ruoan kera. Ruokalistalta löytyy vaikutteita saaren venäläiseltä ja ruotsalaiselta aikakaudelta tuoreita suomalaisia raaka-aineita painottaen.