Saaristoravintola

Ravintola Savu

Ravintola Savun miljöönä toimii punamultainen hirsirakennus Kruununhaan edustalla Tervasaaressa johon on tieyhteys. Mökkiteemaisesti sisustettu ravintola tarjoaa suomalaisia sesongin herkkuja ja kesäisin ruokaa voi sulatella mölkkyä pelaten tai tikkaa heittäen. Ravintolasali 80 henkilölle. Kesäisin suuri katettu ulkoterassi.

Adlerfelt

Ihanan iloinen ja hyväntuulinen Adlerfelt sijaitsee upeassa 250 vuotta vanhassa rakennuksessa maailman kauneimmassa maailmanperintökohteessa, Suomenlinnassa.

Adlerfeltissa voi nautiskella lasillisen tai herkutella pitkään. Tärkeintä on se fiilis, jolloin kaikki tuntuu olevan hyvin ja vaan hymyilyttää. Juuri sellaisten fiilisten kautta jää mieleen niitä hetkiä, joihin haluaa palata aina uudestaan ja uudestaan. Adlerfelt on happy place, jonne kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita ikään, sukupuoleen tai alkuperään katsomatta.

Adlerfeltin ruokaideologiaa ohjaava periaate on raaka-aineiden vastuulliset valinnat. Koko maailman kulinaarinen skene on pelikenttänä ja herkkuja valmistetaan kauteen, tunnelmaan ja hetkeen sopivina ruoan alkuperä kuitenkin aina tuntien. Hauskinta on se, että joka visiitillä voi olla jotain erilaista ja uutta maukasta syötävää ja näin ollen päivän annokset selviävätkin vasta paikan päällä Adlerfeltissa. Kun toimintaa ei sidota tiettyyn ruokalistaan, minimoidaan ruokahävikki.

Virkistävien erilaisen juomien ansiosta ruokailusta saadaan vieläkin kauniimpi ja hauskempi hetki. Se fiilis, kun ruoka ja juoma täydentävät upeasti toinen toisiaan, on jättänyt monille tietystä paikasta ja ajasta ihanan muistijäljen. Juuri niitä iloisia happy place-hetkiä!

Lonnan ravintola

Lonnan ravintolassa tarjoillaan laadukasta ja kesäistä saaristolaisruokaa modernilla otteella. Saatavuuden mukaan käytetään kauden tuoreimpia kotimaisia raaka-aineita suosien luomua ja lähituotantoa.

Ruokalista elää sesongin ja saatavuuden mukaan ja on päivittäin nähtävissä ravintolan seinällä.

Bastion Bistro

Bastion Bistrossa pääsee nauttimaan mutkatonta ja maistuvaa bistroruokaa kaikkia aisteja hellivässä, kiireettömässä miljöössä, pienen kävelymatkan päässä Suomenlinnan päälaiturista. Ruokalistan raaka-aineet pyritään saamaan vastuullisesti lähellä tuotettuina ja valmistettuina, unohtamatta Suomenlinnan oman panimon juomia. Valmistamisessa korostuvat perinteiset saaristolaiset valmistusmenetelmät, kuten grillaaminen, liekittäminen, hauduttaminen ja keittäminen.

Bastion Bistro on avoinna ympäri vuoden. Sisäänkäynnillä on luiska ja tilassa on esteetön WC sekä lastenhoitotila. Myös hyvin käyttäytyvät lemmikit ovat tervetulleita ravintolaan.

Skiffer Liuskaluoto

Helsingissä Kaivopuiston edustalla sijaitsevalla Liuskaluodolla pääset nauttimaan merellisestä ilmastosta Skifferin tunnelmallisella terassilla. Liuskoja eli gourmetpizzoja on tarjolla heti kevään tultua sään salliessa aina elokuun loppuun asti päivittäin, ja syyskuussa säävarauksella.

Ei pöytävarauksia.

Yhteysalus Liuskaluodolle joko Merisatamanrannasta HSS:n laiturista, Cafe Carusellin ja Kompassitorin puolivälistä, tai Kompassilaiturista Kompassitorilta.

Ravintola Walhalla

Ravintola Walhalla on Suomenlinnassa, Kustaanmiekan saaren linnakkeessa, sijaitseva tasokas gourmetravintola vuodelta 1952. Ravintolan pääsalina on kaunis kaponieeri Delwig. Ravintolan yhteydessä toimii myös pizzeria Nikolai, näköalaterassi ja baari.

Walhalla on tavallisesti avoinna vapunpäivästä aina syksyn rapujuhliin asti ja tilauskäytössä ympäri vuoden.

Ravintola Walhalla sijaitsee Kustaanmiekan linnakkeessa Suomenlinnan eteläkärjessä lähellä Kuninkaanporttia. Kesäisin JT-Linen vesibussilla pääsee suoraan Kuninkaanportille. HSL:n lautan laiturista on n. 1,5 km kävelymatka Walhallaan.

Ravintola Uunisaari

Uunisaarella sijaitseva Ravintola Uunisaari on viihtyisä ravintola jossa a-oikeudet, kahvila aurinkoisin terassein sekä kaksi saunaa. Uunisaaren ravintolan päärakennus saneerattiin v. 1999 museoviraston valvonnassa. Vanhat punatiiliseinät luovat ravintolaan lämpimän ja juhlallisen tunnelman.

Uunisaaressa on kaksi tilaussaunaa. Uunisaaren saunat ovat aitoja suomalaisia saunoja; niiden kertalämmitteiset Aito-kiukaat lämmitetään maakaasulla. Löylyhuoneiden seinät ja lauteet ovat kotimaista puuta, haapaa ja tervaleppää.

Uunisaaren pääsee kesäisin lautalla Merisataman Kompassitorilta. Marraskuun puolesta välistä huhtikuuhun saareen pääsee kävelysiltaa pitkin.

Ravintola Särkänlinna

Ravintola Särkänlinna sijaitsee linnakerakennuksessa Särkän saarella, josta on näkymät Helsingin suuntaan ja avomerelle. Särkänlinna on yksi Helsingin rakastetuimpia kesäravintoloita. Ruokalista perustuu parhaisiin raaka-aineisiin, saaristolaisuuteen ja kotimaisiin ruokasesonkeihin. Rapupaikkana Ravintola Särkänlinna on aina ollut ehdoton.

Yhteysalus Särkänlinnaan liikennöi Ullanlinnan laiturista, Kaivopuiston rannasta.

Ravintola Suomenlinnan Panimo

Ravintola Suomenlinnan Panimo sijaitsee 15 minuutin merimatkan päässä Helsingin Kauppatorin rannasta, heti Suomenlinnan päälaiturin edessä. Koe ainutlaatuinen Suomenlinnan tunnelma panimoravintolan oluiden ja herkullisen ruoan kera. Ruokalistalta löytyy vaikutteita saaren venäläiseltä ja ruotsalaiselta aikakaudelta tuoreita suomalaisia raaka-aineita painottaen.