Avantouinti

Oittaan ulkoilukeskus

Monipuolisesti tekemistä ja aktiviteetteja tarjoava Oittaan ulkoilualue sijaitsee Bodomjärven eteläpäässä.

Talvisin, sään salliessa, Oittaalla hiihdetään, luistellaan, lumikenkäillään, maastopyöräillään ja uidaan avannossa. Kivinavetan saunaa lämmitetään päivittäin talvisesongin ajan. Kesällä saunat lämpiää viikonloppuisin.

Kesäisin Bodominjärven ranta toimii yhtenä Espoon suosituimpana uimarantana, jonka läheisyydessä löytyy frisbeegolfrata, beachvolleykentät ja Angry birds -puisto.

Ulkoilijoille ja liikkujille Oittaalla on kuntorata, luontopolku sekä kiintorasteja, ja kattavaa ulkoilureitistöä pitkin pääsee Nuuksion kansallispuistoon ja Luukkiin saakka.

Ulkoilukeskuksen ravintola valmistaa maukkaita ja terveellisiä herkkuja ulkoilijoille ja lounasruokailijoille. Ulkoilukeskus Oittaan tiloissa toimii myös välinevuokraamo.

Villa Furuvikin rantasauna

Furuvikin verkkovajana aikoinaan palvellut Rantasauna sijaitsee suojaisan hiekkarannan kupeessa, aivan meren rannassa. Furuvikin rantasaunaan mahtuu kerrallaan noin 12 henkilöä. Saunasta voi pulahtaa suoraan uimaan sekä talvisin avantoon! Mikään ei voita vilvoittelua saunan patiolla, Santahaminan siintäessä vastarannalla.

Kuusijärvi

Kuusijärvi on jo vuosikymmeniä ollut pääkaupunkiseutulaisten suuressa suosiossa. Kesäisin Kuusijärvelle houkuttelee Vantaan suurin uimaranta, saunat ja aktiviteetit luonnossa. Talvikaudella ihmisiä houkuttelee avantouinti, hyvin hoidetut hiihtomaastot sekä perinteiset savusaunat.

Kuusijärven päärakennuksessa toimii ympärivuotisesti monipuolinen ja viihtyisä kahvilaravintola Cafe Kuusijärvi. Kahvila tarjoilee arkisin lounasta ja viikonloppuisin keittolounasta.

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool on merikylpylä ja kaupunkikeidas Kauppatorin kupeessa. Allas tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla. Merikylpylä on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä ja virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Altaalla on kolme saunaa, kaksi lämmitettyä makean veden allasta sekä yksi merivesiallas, jonka lämpötila mukailee meren lämpötilaa. Lisäksi Altaalta löytyy ulkokuntosali, ravintola, baari ja kahvila, ohjattua liikuntaa ja kulttuuria.

Löyly

Ville Haran ja Anu Puustisen suunnittelema, vuonna 2016 avattu Löyly on ainutlaatuinen niin sijainnin kuin arkkitehtuurin puolesta. Rakennuksessa toimii ravintola, terassi ja kolme saunaa. Kaikki kolme saunaa ovat puulämmitteisiä: jatkuvalämmitteinen sauna, kertalämmitteinen sauna ja Helsingin ainoa yleisölle avoin savusauna. Yhdellä käynnillä voi siis kokea molemmat perinteiset löylytyypit. Saunojen väliin jää takkahuone, jossa voi levähtää saunomisen lomassa. Saunoista pääsee vilvoittelemaan terassille ja uimaan mereen ympäri vuoden. Miehille ja naisille on omat pukuhuoneet ja suihkut, mutta saunat ja oleskelutilat ovat yhteiset, joten yleisessä saunassa uima-asu on pakollinen.

Löylyn luomua ja lähiruokaa suosiva ravintola tarjoilee lounasta, illallista sekä lauantaisin brunssia.