Japanilainen

Shinobi

Albertinkadulla sijaitsevassa Shinobi ravintolakokonaisuudessa, joka koostuu izakaya-tyylisestä Shinobista joka tarjoaa japanilaista sielunruokaa ja Ra-ryu baarista.

ToQyo Food Street -ravintola

Tokiota sanotaan maailman ruokapääkaupungiksi ja katuruokakulttuurilla on siellä pitkät perinteet. Klassikkoannokset, kuten nuudelipainotteinen Ramen, eväslaatikko Bento, lihapata Gyudon sekä höyrysämpylä Bao muodostavat ToQyo Food Streetin menun. Uniikit annokset ja maut ovat helposti lähestyttäviä ja nopean ja ravitsevan ruoan voi nauttia joko paikan päällä tai ottaa sen mukaan.

ToQyon pääkokkina toimii Hanko Sushin sushiguruna tunnettu Jesper Björkell.

Tokumaru Tripla

Tokumaru haluaa tuoda japanilaisen keittiön rikkaat maut mahdollisimman autenttisessa muodossa ruuan ystäville. Tokumaru tuo itse maahan suurimman osan hyvän ruuan valmistamiseen tarvittavista aineksista suoraan Japanista.

Ensimmäinen Tokumaru-ravintola avattiin Tallinnassa vuonna 2014. Tällä hetkellä ravintoloita on Virossa jo viisi. Tokumaru Tripla on ensimmäinen Tokumaru Suomessa.

Tokyo Street Helsinki

Ravintola Tokyo Street on aito japanilainen ravintola Hietalahden hallissa.

Japanilainen ruoka on sopusointuista ja terveellistä; se yhdistelee värejä, makuja ja rakenteita täydellisen harmonisesti.

Ravintola Tokyo Streetin kokki on japanilaista alkuperää ja noudattaa ruoan ulkonäössä ja maussa tarkasti alkuperäistä japanilaista konseptia. Ravintolassa käytetään vain tuoreita ainesosia ja kaikki tehdään alusta lähtien itse. Orgaaninen kurpitsaöljy, kotitekoinen etikka ja luonnonmukainen käsin poimittu merisuola tekee ruoasta ainutlaatuista.

Lisäksi laaja valikoima viinejä, oluita, orgaanista sakea sekä todella nopeaa palvelua.

Teehuone Tokuyûan

Suomen ensimmäinen perinteinen japanilainen teehuone. Teehuone Tokuyûanissa opiskellaan japanilaista teetaidetta eli chadôa, jota harjoitetaan perinteisten muotojen mukaisissa teetilaisuuksissa.

Teehuone pyritään pitämään yleisölle avoinna vähintään kerran kuussa. Avoimissa ovissa pääsee tutustumaan toimintaan ja seuraamaan teeharjoituksia sekä maistamaan teetä.

Sushibar + Wine Kallio

Sushibar + Wine on käsityösushiin, suomalaiseen muotoiluun ja orgaanisiin viineihin erikoistunut ravintola. Laajalta viinilistalta löytyy paljon viinejä, joista suurin osa tulee pieniltä ja orgaanisilta viinitiloilta. Kallion ravintolasta löytyy kahden nuoren taiteilijan, Tuukka Tammisaaren sekä Linda Linkon, upeat teokset.