Uimahalli

Pirkkolan liikuntapuiston uimahalli

Keskuspuistossa Pirkkolan liikuntapuistossa sijaitseva Pirkkolan uimahalli valmistui vuonna 1968 ja on osa uima- ja palloiluhallikokonaisuutta joka edustaa funktionalismia. Uimahallissa on iso allas, lasten allas sekä hyppytelineet, opetusallas jossa vesiliukumäki, kahvila ja aurinkoterassi.

Kesäaikaan alueella sijaitsee myös Plotti joka on etenkin lapsiperheiden suosima uimapaikka.

Urheiluhallit Kallio - Helsingin Urheilutalo

Vuonna 1962 avattu, aito stadin halli Brahen kentän vieressä. Virkistävää uintia kaikenikäisille, -tasoisille ja -kuntoisille 25 metrin altaassa. Kylmäallas kutsuu rohkeimpia pulahtamaan. Lapsille on oma altaansa, josta löytyvät myös vesihierontapisteet. Miedot sekä kuumat saunat takaavat sopivat löylyt jokaiselle. Lisäksi mm. palloiluhalli, jumppasali, jossa järjestetään ryhmäliikuntatunteja sekä pieni kuntosali. Kahvila Welldone tarjoaa lounasta ja pientä purtavaa.

Jakomäen uimahalli

Alun perin Jakomäen yläasteen koulun käyttöön suunniteltu uimahalli otettiin käyttöön vuonna 1972. Halli sijaitsee koulun kellarikerroksessa ja peruskorjauksen jälkeen se avautui toiminnallisesti täysin uudistettuna vuonna 2010. Uima-altaiden ja pesutilojen lisäksi hallissa on myös kuntosali.

Yrjönkadun uimahalli

Yrjönkadun uimahalli vihittiin käyttöön 4.6.1928. Se oli vuosikymmeniä Suomen ainoa julkisessa käytössä ollut uimahalli. Halli on rakennustaiteellisesti arvokas, aikansa klassismin edustava esimerkki. Vuosikymmenten ajan se on säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä ja vuonna 1997 alkaneen peruskorjauksen jälkeen halli avattiin upeasti entisöitynä lokakuussa 1999. Uinti hallissa tapahtuu erikseen naisten ja miesten vuoroilla uima-asussa tai ilman. Uima-asua on saanut käyttää syyskuusta 2001 alkaen. Kylpylätunnelmaa voi aistia toisessa kerroksessa, jossa asiakkailla on omat loosit lepäilyä varten, puulämmitteinen sauna ja sähkö- sekä höyrysauna. Toisessa kerroksessa voi myös nauttia Cafe Yrjön (www.cafeyrjo.net) antimista jossa on pöytiintarjoilu sekä A-anniskeluoikeudet.

Urheiluhallit Mäkelänrinne - Mäkelänrinteen Uintikeskus

Suomen suosituin uimahalli on paratiisi sekä matkauimareille että polskuttelijoille. Hallin erikoisuus ovat 50 metrin radat. Upeasta hyppytornista ovat innoissaan etenkin lapset, joille on erikseen varattu lastenallas ja kahluuallas. Sekä miesten että naisten puolelta löytyvät kylmävesialtaat.
Vesiurheilun lisäksi treenata voi kuntosalilla ja jumpissa, joista osa pidetään Hot-alueella. Mäkelänrinteessä voi harjoitella myös Mondo-alustalla ja lounasta tai pientä purtavaa saa Kahvila Uppopullasta.

Sporttinen halli toimii mös kansainvälisten arvokisojen näyttämönä.

Itäkeskuksen uimahalli

Kallion sisään rakennettu koko perheen virkistyskeskus, jonne mahtuu 1000 kävijää kerralla.

Lastenallas, 2 vesiliukumäkeä, 50 metrin allas, hyppytorneja (3 ja 5 m), 6 saunaa, poreallas, höyrysauna, kylmävesiallas sekä hierontaa tilauksesta.