Kulttuurikeskus

Kulttuuritila Albatross

Suomi-Venäjä-seuran ylläpitämä kulttuuritila Albatross on suomalais-venäläisen yhteistyön ja Venäjän monimuotoisen kulttuurin sekä kielten monitoimitila 1880-luvun tunnelmallisessa punatiilimakasiinissa Katajanokalla.

Kulttuuritila Albatrossin toiminnan ydintä ovat Vintti-gallerian näyttelyt, intiimit kulttuuritapahtumat, kohtaamiset olohuoneessa, venäjän ja suomalais-ugrilaisten kielten kurssit, teemapäivät sekä kaikenikäisille suunnatut kulttuurityöpajat. Se toimii Venäjä-aiheisten keskustelujen ja luentojen striimausstudiona sekä Venäjään liittyvän kauno- ja tietokirjallisuuden kotina: Albatrossin myymälässä toimivat kirjakaupat Rosebud ja Ruslania.

Luckan

Luckan on ruotsinkielinen tiedoituskeskus joka tarjoaa yhteiskunnallista sekä kulttuuriin liittyvää informaatiota ja ohjelmaa.

Kulttuurimylly

Kulttuurimylly on teatteritila, kulttuurikeskus ja uusi kohtaamispaikka Liikuntamyllyn alakerrassa Myllypurossa. Sen ohjelmistossa voi nähdä muun muassa nukke- ja varjoteatteria, musiikkia, tanssia sekä teatterin harvinaisempia muotoja kuten vesinukketeatteria ja black light - eli mustaa teatteria. Lisäksi erilaisia yhteisötaideprojekteja ja työpajoja.

Näyttelykeskus WeeGee

Espoon Tapiolassa sijaitseva näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus. WeeGee toimii professori Aarno Ruusuvuoren (1925-1992) suunnittelemassa entisessä Weilin&Göösin kirjapainotalossa. Näyttelykeskuksessa on kaksi museota: EMMA - Espoon modernin taiteen museo ja Espoon kaupunginmuseo KAMU. WeeGeessä toimii museokauppa EMMA Shop ja kahvila Cafe Zoceria WeeGee. WeeGeen takapihalla, arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun. Museoiden laajan näyttelytarjonnan lisäksi Studio Suurosessa on esillä vaihtuvia näyttelyitä. WeeGee tarjoaa kävijöilleen inspiraatioita ja elämyksiä ympäri vuoden.

Maksuton sisäänpääsy koko taloon perjantaisin klo 17-19.

Kulttuurikeskus Sähinä

Kulttuurikeskus Sähinä on kansalaisaktiivien 2014 perustama omarahoitteinen toimintatila ja (ammatti)yhteisö Helsingin Lauttasaaressa.

Sähinän aulassa toimii vegaaninen Makers Kahvila. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös Sähinä Galleria, jonka vaihtuviin taidenäyttelyihin on vapaa pääsy kahvilan aukioloaikoina.