Akatemia

Diakonia-ammattikorkeakoulu, Helsingin kampus

Diak tarjoaa sosiaalialan, terveysalan, kirkon alan ja tulkkauksen koulutusta. Helsingin-kampus sijaitsee Hermannissa, Kalasataman ja Arabian välissä.

Helsingin-kampuksella toimivat opiskelutilojen lisäksi kirjasto, kappeli ja ravintola jotka ovat avoimia kaikille.

Diakin Helsingin-kampuksella on myös Galleria Diak, jossa on säännöllisesti esillä kaikille avoimia taidenäyttelyitä.

Taidetöölö Musiikkikoulu

Taidetöölö on yksityinen musiikkikoulu Ullanlinnassa, joka tarjoaa laadukasta opetusta niin lapsille kuin aikuisillekin. Toiminnan arvot perustuvat ajatukseen, että kaikilla on ikään tai lähtötasoon katsomatta oikeus harrastaa musiikkia. Koulussa voi opiskella viulua, pianoa, selloa, kitaraa ja laulua.

Taidetöölö haluaa madaltaa musiikkiharrastuksen aloittamisen kynnystä ja siksi käytössä on kokeilutunnit. Kokeilutunnilla oppilas ja opettaja tutustuvat toisiinsa ja laativat oppilaan tarpeita vastaavan opintosuunnitelman. Ilmoittautuminen on mahdollista vuoden ympäri, ilman pääsykokeita.

Kaikki soittamisesta ja laulamisesta haaveilevat voivat kokeilla omien rajojensa ylittämistä turvallisessa ympäristössä ja omilla ehdoillaan.

Avoin taidekoulu

Avoin taidekoulu opastaa intuitiivisen maalaamisen taitoon ja pysähtymiseen taiteen äärelle ohjaamalla opiskelijoita meditatiivisen lähestymistavan kautta taiteellisen ilmaisun heräämiseen ja syvenemiseen.

Avoin taidekoulu tarjoaa mahdollisuuden osallistua intensiiviseen 3 +1-vuotiseen kuvataiteen opetusohjelmaan. Koulusta löytävät oman paikkansa niin aktiiviset kuvataiteen harrastajat kuin tulevat taiteilijatkin. Koulu ei edellytä aiempia taideopintoja.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Haagan kampus

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy toimii viidessä eri toimipisteessä Helsingissä, Porvoossa ja Vierumäellä.

Haagassa voi opiskella hotelli-, ravintola- ja matkailualoja sekä päivä- että monimuoto-opintoina.