Monumentti

Kasarmitori

Kasarmitorilla Kaartinkaupungissa ei nimestään huolimata ole varsinaista toritoimintaa. Torilla sijaitsee Iikka Martaksen, alun perin näyttelyhalliksi suunnittelema, kaksikerroksinen Kaartin halli jossa nykyään toimii mm. ruokakauppa, posti sekä hampurilaisravintola. Marraskuussa 2017 torilla paljastettiin Pekka Kauhasen suunnittelema talvisodan kansallinen muistomerkki Valon tuoja osana Suomi100-juhlallisuuksia. Torin alla sijaitsee pysäköintihalli.

Suomenlinnan merilinnoitus

Suomenlinnan merilinnoitus on upea Unescon maailmanperintökohde Helsingin saaristossa. Linnoitus on myös asuinpaikka noin 800 helsinkiläiselle.

Suomenlinna on saanut muotonsa historiallisten vaiheiden kautta osana Ruotsin, Venäjän ja Suomen puolustusta.
Monipuolisessa vierailukohteessa on kuusi kilometriä muuria, sata tykkiä, jännittäviä tunneleita sekä kauniita puistoalueita. Suomenlinnassa on myös museoita, opastettuja kierroksia, ravintoloita ja tapahtumia jokaiseen makuun.

Tietoa kesän opastetuista kierroksista löytyy Suomenlinnan verkkosivuilta aukiolo- ja tapahtumakalenterista. Tilauskierroksia ryhmille järjestetään useilla eri kielillä ympäri vuoden ([email protected]).

Suomenlinna sijaitsee Helsingin edustalla ja sinne pääsee ympäri vuoden helposti HSL:n lautalla Kauppatorilta vain 15 minuutissa. Linnoitukseen pääsee arkisin myös HSL:n huoltolautalla Katajanokalta. Toukokuusta syyskuuhun Suomenlinnaan kulkee myös JT-Linen vesibussi Kauppatorilta.