Näköalapaikka

Lucy in the Sky

Lucy in the Sky on kattoravintola ja -baari Accountor Towerin katolla Espoon Keilaniemessä, joka tarjoilee modernia bistroruokaa uniikilla sijainnilla yli 80 metrin korkeudessa.

Lasiseinät tarjoavat näkymät neljään eri ilmansuuntaan. Ikkunoista aukeava maisema vaihtelee Nuuksion kansallispuistosta Helsingin urbaaniin keskustaan ja ikoniseen suomalaiseen saaristoon.

Lucy tarjoilee lounasta ja illallista, ja lisäksi tilassa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia

Ravintola 10. Kerros

Vuonna 1947 ensimmäisen kerran avattu, ja syyskuussa 2020 uudistettu Ravintola 10. Kerros tarjoaa maiseman, jonka jokainen haluaa nähdä.

Funkkisklassikko helsinkiläishotelli Vaakunan katolla on päivitetty uuteen loistoon. Kaupungin keskustaan avautuvia näköaloja on avattu entisestään, ja uusi ruokalista nostaa aidot maut esiin. Uudistuksen myötä kävijä voi nauttia yhdellä kertaa ajattomasta designista, upeista näkymistä, laadukkaasta ruoasta ja lämpimästä vieraanvaraisuudesta.

Ruokalista tarjoaa kiinnostavan valikoiman niin pientä iltapalaa kaipaavalle kuin pitkän kaavan mukaan illallistavalle savustetuista katkaravuista ja wallenbergista kokonaisiin kolmen ruokalajin menuihin.

Huikeat terassimaisemat, tyylikkäät kokoustilat, ajaton funkkisravintola ja viihtyisä maisemasauna muodostavat upean tilakokonaisuuden kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Más Rooftop Bar

Hotelli Scandic Simonkentän kolmeen ilmansuuntaan avautuva 8. kerroksen kattobaari terasseineen tarjoaa raikkaita juomia ja huikeat näkymät Helsingin ylle ympäri vuoden. Baarista löytyy kaukoputki ja kiikareita, joten kaupunkia pääsee tähyilemään myös tarkemmin.

Ravintola Másista tuttu kiireettömään nautiskeluun kannustava sobremesa-kulttuuri näkyy myös kattobaarin tarjonnassa. Listalta löytyy hyvä valikoima espanjalaisia viinejä, cavaa ja tietysti sangriaa sekä tapas-henkisiä naposteltavia.

Kattobaariin on kulku hotellin hisseillä.

Más Rooftop Bar on myös vuokrattavissa yksityiskäyttöön.

Pornaistenniemen lintutorni

Vanhankaupunginlahti, Viikin pellot sekä Vantaanjoki muodostavat ainutlaatuisen luontokokonaisuuden aivan Helsingin keskellä. Alueen luontoon on myös helppo tutustua, sillä lahtea kiertävät valaistut ulkoilutiet ja lahdelle voi tähyillä lintutorneista.

Pornaistenniemelle pääsee kätevästi Arabian puolelta siltaa pitkin.

Tähtitorninvuori

Tähtitorninvuori (tai Tähtitorninmäki) on noin 30 metriä korkea kallioinen mäki Ullanlinnassa Eteläsataman vieressä. Mäki on suurimmaksi osaksi puistoa, mutta siellä sijaitsee myös muutamia rakennuksia kuten esim. vuonna 1834 valmistunut Helsingin Observatorio.

Tähtitorninvuoren puisto tunnetaan monilajisesta ja mielenkiintoisesta kasvistostaan. Vaikka kasvivalikoima on vuosikymmenten saatossa vähentynyt, on puisto edelleenkin lajistoltaan runsas. Puistossa on lähes 100 puu- ja pensaslajiketta sekä runsaasti perennoja.

Pihlajamäen hiidenkirnut

Pihlajamäessä sijaitsevat Suomen vanhimmat hiidenkirnut Aarnipata ja Rauninmalja. Ne ovat yli 50 000-vuotiaita, mahdollisesti jopa yli 100 000-vuotiaita. Aarnipadan halkaisija on 6,9m, suurin syvyys 8,45 metriä ja sen suurin jauhinkivi on halkaisijaltaan 1,6 metriä ja painaa noin 6 tonnia. Rauninmaljan halkaisija on 1,6m ja syvyys 3,2 m.

Pihlajamäen hiidenkirnut rauhoitettiin luonnonmuistomerkkeinä vuonna 1995. Ne saivat nimensä keväällä 2008 järjestetyssä suuressa nimikilpailussa. Samana vuonna kirnuille rakennettiin katselutasanne.

Ursan tähtitorni

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan Tähtitorni Kaivopuistossa on sen korkeimman kukkulan näkyvä maamerkki. Vuonna 1926 valmistunut torni on edelleen sekä tähtiharrastajien että yleisön aktiivisessa käytössä. Tornin yleisönäytöksissä katsellaan kesäisin aurinkoa ja talvisin tähtitaivaan kohteita.
Näytöksiä järjestetään vain taivaan ollessa selkeä ja kun on lämpimämpää kuin -15 °C. Epävarmassa tilanteessa kannattaa tarkistaa tornin Facebook-sivut tai soittaa tornille.