Talvi: Näin syöt sesongin ruokia Helsingissä

A huge spread of traditional Finnish Christmas food covers a long table with a red table cloth. The view is a close up of a plate full of food with water glasses and bowls of various foods arranged across the table.
Lead text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia talvikauden parasta ruokaa, valitse näistä.

Mitä syödään

Ruokaisia keittoja, liha- ja kanapataa, uunijuureksia, blinejä.

Sesongissa

  • juurekset (maa-artisokka, nauris, porkkana, lanttu, juuriselleri)
  • kikherneet ja pavut
  • sitrushedelmät (appelsiini, mandariini, veriappelsiini)
  • pähkinät, seesamin- ja auringonkukansiemenet, rusinat ja kuivatut luumut
  • ohra ja tattari 
  • kuha, ahven, muikku, made.

Missä syödään

Käy talvisella kalakeitolla Vanhassa kauppahallissa. Funkisravintola Elitessä voit puolestaan valita kermaisen tai kirkkaan lohikeiton.

Kun blinikausi starttaa tammikuussa, monissa helsinkiläissä ravintoloissa vietetään bliniviikkoja. Alun perin Venäjältä peräisin olevat blinit tarjotaan muun muassa mädin ja smetanan kera. Kokeile esimerkiksi Helsingin vanhimman venäläisravintolan Bellevuen blinilajitelmaa tai funkkisklassikon Ravintola Lasipalatsin isoja blinejä kuudella täytteellä.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia talvikauden parasta ruokaa, valitse näistä.