Talvi: Näin syöt sesongin ruokia Helsingissä

Christmas food
Finnish

Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia talvikauden parasta ruokaa, valitse näistä.

Mitä syödään

Ruokaisia keittoja, liha- ja kanapataa, uunijuureksia, blinejä.

Sesongissa

  • juurekset (maa-artisokka, nauris, porkkana, lanttu, juuriselleri)
  • kikherneet ja pavut
  • sitrushedelmät (appelsiini, mandariini, veriappelsiini)
  • pähkinät, seesamin- ja auringonkukansiemenet, rusinat ja kuivatut luumut
  • ohra ja tattari 
  • kuha, ahven, muikku, made.

Missä syödään

Käy talvisella kalakeitolla Vanhassa kauppahallissa. Funkisravintola Elitessä voit puolestaan valita kermaisen tai kirkkaan lohikeiton.

Juureksiin erikoistuneessa ravintola Juuressa voit maistaa helsinkiläisiä sapaksia eli suomalaisilla tapaksia: esimerkiksi ohueksi leikatuilla naurislastuilla, joille on ripoteltu öljyä, kuivattua laventelia ja rosmariinia, mäkimeiramia, juustoraastetta ja pellavansiemeniä.

Kun blinikausi starttaa tammikuussa, monissa helsinkiläissä ravintoloissa vietetään bliniviikkoja. Alun perin Venäjältä peräisin olevat blinit tarjotaan muun muassa mädin ja smetanan kera. Kokeile esimerkiksi Helsingin vanhimman venäläisravintolan Bellevuen blinilajitelmaa tai funkkisklassikon Ravintola Lasipalatsin isoja blinejä kuudella täytteellä.

Card list
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia talvikauden parasta ruokaa, valitse näistä.