Talvi: Näin syöt sesongin ruokia Helsingissä

A close up of blinis, fish roe, chopped red onion, pickles and soured cream neatly arranged on a plate.
Lead text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia talvikauden parasta ruokaa, valitse näistä.

Mitä syödään

Ruokaisia keittoja, liha- ja kanapataa, uunijuureksia, blinejä.

Sesongissa

  • juurekset (maa-artisokka, nauris, porkkana, lanttu, juuriselleri)
  • kikherneet ja pavut
  • sitrushedelmät (appelsiini, mandariini, veriappelsiini)
  • pähkinät, seesamin- ja auringonkukansiemenet, rusinat ja kuivatut luumut
  • ohra ja tattari 
  • kuha, ahven, muikku, made.

Missä syödään

Käy talvisella kalakeitolla Vanhassa kauppahallissa. Funkisravintola Elitessä voit puolestaan valita kermaisen tai kirkkaan lohikeiton.

Kun blinikausi starttaa tammikuussa, monissa helsinkiläissä ravintoloissa vietetään bliniviikkoja. Alun perin Venäjältä peräisin olevat blinit tarjotaan muun muassa mädin ja smetanan kera. Kokeile esimerkiksi Saslikin, Lasipalatsin, OR Restaurant & Barin, BLINIt:in (tai monen muun ravintolan) blinejä.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia talvikauden parasta ruokaa, valitse näistä.