Syksy: Näin syöt sesongin ruokia Helsingissä

Underneath an orange market stall canopy, a woman dressed in a black coat, hat and looking to the right of the photo stands behind her sales counter, which is raised at a slight angle, and is packed full of cranberries and Chanterelle mushrooms.
Lead text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia syyskauden parhaista raaka-aineista, valitse näistä.

Mitä syödään

Riista- ja sieniruokia, marjapiirakkaa, rapuja, tuoretta poronlihaa.

Sesongissa

  • Kantarelli, kaalit ja juurekset (mustajuuri, punajuuri, lanttu, nauris), kurpitsat, ohra, mustapapu, kukkakaali, sienet, maissi, fenkoli, pinaatit, salaatit, hedelmät (omena, päärynä, luumu, kriikuna, marja-aronia), marjat (puolukka, karpalo, lakka).
  • Metsästyskauden alkaessa hirvi, kauris, sorsa, peura.
  • Kaloista kampela, villisiika, särki, muikku, kuha, ahven ja silakka.
  • Rapukausi alkaa heinäkuun lopussa ja päättyy lokakuun lopussa (täplä- ja jokiravut).

Missä syödään

Parhaiten löydät syksyn kausiherkut, kuten lihan ja kalat, toreilta ja kauppahallista. Myös monet helsinkiläisistä ravintoloista korostavat sesonkiajattelua: menut rakennetaan kauden parhaiten raaka-aineiden mukaan ja ne saattavat vaihdella sen mukaan, mitä on saatavilla. 

Lähteet: Satokausikalenteri, Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville (Teos)

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia syyskauden parhaista raaka-aineista, valitse näistä.