
Jussi Hellsten
Lead text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia syyskauden parhaista raaka-aineista, valitse näistä.
Mitä syödään
Riista- ja sieniruokia, marjapiirakkaa, rapuja, tuoretta poronlihaa.
Sesongissa
- Kantarelli, kaalit ja juurekset (mustajuuri, punajuuri, lanttu, nauris), kurpitsat, ohra, mustapapu, kukkakaali, sienet, maissi, fenkoli, pinaatit, salaatit, hedelmät (omena, päärynä, luumu, kriikuna, marja-aronia), marjat (puolukka, karpalo, lakka).
- Metsästyskauden alkaessa hirvi, kauris, sorsa, peura.
- Kaloista kampela, villisiika, särki, muikku, kuha, ahven ja silakka.
- Rapukausi alkaa heinäkuun lopussa ja päättyy lokakuun lopussa (täplä- ja jokiravut).
Missä syödään
Parhaiten löydät syksyn kausiherkut, kuten lihan ja kalat, toreilta ja kauppahallista. Myös monet helsinkiläisistä ravintoloista korostavat sesonkiajattelua: menut rakennetaan kauden parhaiten raaka-aineiden mukaan ja ne saattavat vaihdella sen mukaan, mitä on saatavilla.
Lähteet: Satokausikalenteri, Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville (Teos)
Rich card list
Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off