Ravintoloita rentoon lounashetkeen

Tilakuva Starter ravintolasta
Finnish

Helsingin lukuisatt rennot ravintolat sopivat erinomaisesti vaikkapa lounastamiseen. Tarjolla on muun muassa pizzaa, ja puurobaaria. Bon appetit.

Timo Santala
We Love Helsinki
Timo Santala

Pizzeria Luca

Pizzariumin takaa tuttu Suomessa jo 10 vuotta asunut italialainen Luca Platania avasi keväällä Lauttasaareen nimeään kantavan oman pizzerian. Heti kärkeen Pizzeria Luca valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzeriaksi kovatasoissa 50 Top Pizza -kilpailussa Italiassa. Siinä missä Pizzarium tunnetaan roomalaistyylisestä levypizzasta, Lauttasaaressa Luca panostaa napolilaistyyliseen nopeasti rapeaksi paistettuun pizzaan, mutta hitaasti vähintään kolme päivää kohotetulla taikinalla. Luca myös tuo pizzojen raaka-aineet itse maahan Italiasta ja pizzat paistetaan 480-asteisessa uunissä, joten kaikki elementit huippuluokan pizzoihin ovat valmiina.

Starter

Marian Sairaalaan auenneen pohjoismaiden suurimman startup-keskittymän katutasosta löytyy valoisa ja avara ravintola Starter. Aamuisin tarjolla on puurobaari ja lounaalla grillataan ja paahdetaan paljon – lopputuloksena saattaa olla possun ribsejä tamarindikastikkeella tai paahdettua munakoisoa romesco-kastikkeella. Tällä hetkellä Starterissa ei ole tarjolla illallista mutta mahdollisuus yksityistilaisuuksiin on avoinna.

Alice Italian

Vallilan Konepaja-alueen uuteen Wonderland-työtilaan auennut Alice Italian houkutteli keittiöönsä Lontoon Sohosta kolme kaveria kehutun Bocca di Lupon keittiöhenkilökunnasta. Tuloksena on keittiömestari Jacopo Martinellin äidiltä ja isoäidiltä periytyviin perinteisiin resepteihin nojaavaa ruokaa, jossa pastat ja jopa mozzarella tehdään itse. Illalla lista on hyvin klassinen salvia-voi-tagliolinineistä melanzane alla parmigianaan, mutta lounaalla tarjolla tuntuu olevan Italia-teemasta poiketen vähän sitä sun tätä.

Pizzala

Teurastamon sisäpihalle auennut uusi pizzeria jatkaa Helsingin pizzerioiden välille puhjennutta kilpavarustelua. Käytössä on ensimmäisenä Suomessa Stefano Ferraran vulkaanisesta kivestä valmistama uuni, joka lämpiää 500-asteeseen. Siinä paistetaan talon hiivattomasta taikinajuuresta 48-96 tuntia kohotettuja pohjia. Kesän ajan listalla on ollut lähinnä varmoja klassikoita margheritasta marinaraan ja salamista prosciuttoon, mutta syksyllä menuun lupaillaan laajennusta sesonginmukaisista pohjoismaalaisista raaka-aineista.

Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin lukuisat rennot ravintolat sopivat erinomaisesti vaikkapa lounastamiseen. Tarjolla on muun muassa pizzaa, ja puurobaaria. Bon appetit.