Jussi Hellsten
Lead text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia kevätkauden parasta ruokaa, valitse näistä.
Mitä syödään
Parsaa, salaatteja, kevätvihanneksia ja raparperipiirakkaa.
Sesongissa
- raparperi,
- korvasieni, herkkusieni,
- nokkonen, valkosipuli,
- varhaiskaali, purjo, kesäkurpitsa, herneenversot,
- speltti, hirssi, tattari,
- hauki, lahna, silakka, ahven, särki.
Missä syödään
Kevään neitsytsatoa ostat varmimmin torilta. Parsakauden käynnistyessä huhtikuun alussa monet paikallisista ravintoloista viettävät parsaviikkoja, jotka ravintolasta riippuen voivat jatkua toukokuulle tai aina kesäkuulle asti. Perinteiseen parsamenuun kuuluu muun muassa keitetttyä valkoista ja vihreää parsaa hollandaisekastikkeella ja uppomunalla.
Lähteet: Satokausikalenteri, Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville (Teos)
Title
Parsaviikkoja Helsingin ravintoloissa
See all link
Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off