Kevät: Näin syöt sesongin ruokia Helsingissä

A close up from above of various salads and herbs growing through the slats of a pallet.
Lead text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia kevätkauden parasta ruokaa, valitse näistä.

Mitä syödään

Parsaa, salaatteja, kevätvihanneksia ja raparperipiirakkaa.

Sesongissa

  • raparperi,
  • korvasieni, herkkusieni,
  • nokkonen, valkosipuli,
  • varhaiskaali, purjo, kesäkurpitsa, herneenversot,
  • speltti, hirssi, tattari,
  • hauki, lahna, silakka, ahven, särki.

Missä syödään

Kevään neitsytsatoa ostat varmimmin torilta. Parsakauden käynnistyessä huhtikuun alussa monet paikallisista ravintoloista viettävät parsaviikkoja, jotka ravintolasta riippuen voivat jatkua toukokuulle tai aina kesäkuulle asti. Perinteiseen parsamenuun kuuluu muun muassa keitetttyä valkoista ja vihreää parsaa hollandaisekastikkeella ja uppomunalla. 

Lähteet: Satokausikalenteri, Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville (Teos)

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia kevätkauden parasta ruokaa, valitse näistä.