Kesä: Näin syöt sesongin ruokia Helsingissä

Selection of summer food.
Lead text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia kesäkauden parasta ruokaa, valitse näistä.

Mitä syödään

Vihreitä salaatteja, kalaa ja kalakeittoa kauden kasviksilla, grilliruokia, marjaisia jälkiruokia, vihanneksia ja kasviksia raakana, uutta perunaa ja silliä.

Sesongissa

Varhaisperunat, varhaiskaali, herne, kesäsipuli, kesäporkkana, kukkakaali, lehtisalaatit, yrtit kuten minttu ja tilli, ruohosipuli, mansikka, nokkonen.

Myöhäiskesällä musta- ja punaherukka, karviainen, mustikka, vadelma, kirsikka, kantarelli, tatit, ahven, vaellussiika, kampela, hauki, nokkonen.

Rapukausi alkaa heinäkuun lopussa ja päättyy lokakuun lopussa (täplä- ja jokiravut).

Missä syödään

Marjat ja sienet löydät parhaiten toreilta ja isommista ruokakaupoista tai lähtemällä marjaan tai sieneen paikallisen kanssa. Helsingin kesään kuuluvat myös idylliset saariravintolat, jotka ovat tärkeä osa kaupungin ravintolakulttuuria. Ruokalistoilta löytyy niin perinteikkäitä saaristolaisherkkuja kuin gourmet-annoksiakin ja ravintolat suosivat sesongin raaka-aineita. Rapukauden alkaessa heinäkuun lopussa saariravintoloissa on tarjolla myös erillinen rapumenu, johon kuuluu esimerkiksi perinteiseen tapaan tarjottuja joki- tai täplärapuja paahtoleivän, voin ja tillin kera. Yhteysalukset liikennöivät saariravintoloihin vapusta syyskuun loppuun.

Lähteet: Satokausikalenteri, Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville (Teos)

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Maista vuodenajat lautasella. Jos haluat nauttia kesäkauden parasta ruokaa, valitse näistä.