Makumatkalle Itä-Helsinkiin

Guys standing on the first level of Puhos mall giving thumbs up to the camera, the guy on the right holding a grate of food on his shoulder. There are crowds standing on the balcony of the circular mall.
Lead text
Itäisestä Helsingistä löytyy makumatkailijalle paljon mielenkiintoisia ravintoloita. Erityisesti Puhoksen ja Kontulan ostarit kutsuvat kulinaariselle tutkimusmatkalle tutustumaan Lähi-idän, Turkin ja Kaukasian kiehtovien ruokakulttuurien helmiin. Ravintola-asiantuntija Timo Santala vinkkaa minne idässä kannattaa suunnata.

Aitoa shishkebabia ja herkullisia hiiligrillissä valmistettuja vartaita. Shawarmaa, kokonaisia täytettyja grillattuja kanoja ja jopa harvinaisempia erikoisuuksia, kuten hitaasti kypsytettyä lampaan päätä. Jälkiruoaksi kaupungin parasta baklavaa ja vahvaa minttuteetä.

Erityisesti Puhoksen vanhasta ostoskeskuksesta löytyy varsinainen monikulttuurinen hotspot täynnä paitsi mielenkiintoisia ruokakauppoja, myös Lähi-idän ja Turkin ruokakulttuureista ammentavia ravintoloita, kuten Kirkuk, Arbailo ja Newroz 21. Baklavaa ja muita lähi-idän makeita pähkinäisiä herkkuja kannattaa Diwan Bagdadista ja Kardinia Sweetsistä.

Toinen mielenkiintoisten ravintoloiden keskittymä on muodostunut Kontulan ostoskeskeskukseen, mistä löytyy niin syyrialainen grillattuihin kabbah-vartaisiin erikoistunut Damaskino, turkkilainen Antalya-ravintola, sekä shish-vartaistaan tunnettu Tikke kebab.

Kaukoidän makuihin pääsee tutustumaan Mellunmäen nepalilaisessa Dalika-ravintolassa sekä Itiksen vieressä sijaitsevassa Ben’s Way kiinalaisessa.

Puhokseen ja Kontulaan pääsee helposti metrolla tai bussilla, joten makumatkalle voi helposti lähteä kauempaakin. Ja mikä parasta, näissä ravintoloissa ei lompakkokaan usein kevene kohtuuttomasti, joten makumatkailu sopii jokaiselle budjetille.
 

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Itäisestä Helsingistä löytyy makumatkailijalle paljon mielenkiintoisia ravintoloita. Erityisesti Puhoksen ja Kontulan ostarit kutsuvat kulinaariselle tutkimusmatkalle tutustumaan Lähi-idän, Turkin ja Kaukasian kiehtovien ruokakulttuurien helmiin.