Helsingin parhaat uudet ravintolat 2021

Ravintola Chérin sisutus hehkuu pinkin värisenä
Lead text
Helsinkiin aukesi vuoden 2021 aikana kiitettävä määrä mielenkiintoisia ravintoloita. Ravintola-asiantuntijamme Timo Santala poimi joukosta kokeilemisen arvoisia helmiä.

Chéri

Vaaleanpunainen romanttinen unelma on ravintolatrendien aallonharjalla ratsastavien Richard McCormickin ja Alex Niemisen luomus. Pariisilaishenkinen brasserie-menu tarjoillee “hedonistista vastuullisuutta” eli pääosin kasvispainotteista, mutta välillä ostereihin, hummeriin tai tartariin lipsahtavaa ruokaa, samppanjaa ja värikkäitä cocktaileja. Näyttävä sisustus jatkuu visuaalisena lautasella. Chéri huokuu tyttöjen illan juhlatunnelmaa ja on suosittu varsinkin viikonlopun aloitteluun.
Eteläesplanadi 22, Kaartinkaupunki

Bona Fide

Erittäin suosituista eri tiloissa kiertäneistä pop-up-ravintoloista mainetta niittänyt Bona Fide asettui aloilleen Kruununhaan perinteikkääseen huippuravintoloiden osoitteeseen Vironkadulla. Nuorten kokkien Ilpo Vainosen ja Eeli Kaasisen ja sommelier Johan Borgarin muodostamalla tiimillä on Michelin-ravintolatasoista taustaa Inarista, Grönistä ja Chef & Sommerlierista. Yhdessä he ovat luoneet uuden aallon kortteliravintolan, joka loihtii kauden kasviksista, villikalasta sekä riistasta kekseliäitä ja mielenkiintoisia annoksia sortumatta kikkailuun. Huippuluokan kasvispainotteinen ruoka ja välillä yllättävätkin viinisuositukset vahvistavat Bona Fiden mainetta rohkeana edelläkävijänä.
Vironkatu 8, Kruununhaka

Ego

Ego valtasi Juuren entisen ravintolatilan Korkeavuorenkadulla, mutta rennon ja laadukkaan kortteliravintolan tunnelma on säilynyt. Uuden ravintolan ruokapuolesta vastaa kaksi entistä Vuoden kokkia: keittiöpäällikkö Kalle Tanner on Ismo Sipeläisen kanssa luonut Olo Groupin ravintoloille tyypillisen äärimmäisen laadukkaan ja hienostuneen, tiuhaan liitutaululla vaihtuvan kokeilevan menun, jossa sesongin parhaista raaka-aineista taiotaan yksinkertaisen kauniita ja maukkaita annoksia. Aavistuksen rouheampaa bistropuolta edustavat pysyvältä listalta kateenkorva sekä erityisesti kehuja kerännyt karhunlaukkavoilla ja kaprisvinaigrettella kruunattu vasikanschnitzel. Ego luottaa klassikkoannoksiin, joita muokataan omalla tyylillä hieman, mutta ei liikaa.
Korkeavuorenkatu 27, Kaartinkaupunki

Chaos Bar & Restaurant

Chaos on monipolvisten vaiheiden (mm. Ravintolapäivän pop-up-kokeilut, Mad Cook Show -tv-ohjelma ja pariisilaisen Le Cordon Bleu -kokkikoulu) kautta Helsinkiin asettuneen Jenni Tuomisen ensimmäinen pysyvämpi ravintola. Punavuoren ytimessä sijaitsevan Chaoksen linjana on täydellinen linjattomuus, ja menu on täynnä erilaisia pienempiä ja isompia annoksia, jotka lainattu ja sovellettu maailman eri ruokakulttuurien antimista. Mitään alku-, pää- tai jälkiruokia Chaoksessa ei ole, vaan siellä pääsee maistelemaan sekaisin suolaisia ja makeita annoksia itse haluamassaan järjestyksessä kaaottisen suloisessa sekamelskassa. 
Iso Rooberntinkatu 10, Punavuori

Card list
In an empty Restaurant Töölö, a long line of small, two-seater dining tables are arrayed against a series of tall windows, a golden ceiling lamp hanging above each table. Bright sunlight shines on the tables, each having been set for two.
Show in landscape format
Off

Ravintola Töölö

Pieteetillä alkuperäistä 50-luvun henkeä kunnioittaen peruskorjattu ja entisöity ikoninen Helsingin kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Paavo Tynellin valaisimineen on sisustussuunnittelultaan upea arkkitehtoninen makupala. Herkkuja tarjoaa myös avara ja valoisa ravintolasali Ravintola Töölössä. Klassinen ja selkeä ruokalista on Timo Lepistön käsialaa – suomalaisista raaka-aineista, perinteitä kunnioittavaa, modernia pohjoismaista ruokaa ranskalaisella keittotaidolla. Maa-artisokkakeitto saattaa saada seurakseen rapeaa kanannahkaa, saksanpähkinää, paahdettyä päärynää ja tryffeliöljyä. Kirjolohipastrami taas marinoitua mätiä, fenkolia ja karamelisoitua kermaa.
Runeberginkatu 14-16, Etu-Töölö

Boulevard Bar & Seafood

Matti Wikberg muotoili Boulevard Socialin uudelleen ja mm. Palacen keittiömestarina työskennelleen Sylvester Soisalon vetämänä paikalle aukesi Boulevard Bar & Seafood. Laadukkaisiin ja vastuullisesti pyydettyihin kaloihin ja äyriäisiin panostava ravintola on klassisen tyylikäs paikka nauttia niin ostereista ja samppanjalasillisesta kuin pitkän kaavan seafood-illallisesta.
Bulevardi 6, Kamppi

Naughty Lab x Street Food Omakase

Burgerimies Akseli Herlevin Chef’s table -henkinen iloittelu tuo ruokailijat suoraan Sturenkadulla sijaitsevan teollisen kehityskeittiön ytimeen. Mini-burgerin kokoisia slidereita, popcorn-shrimpejä ja muuta katuruokahenkistä sormisyötävää tarjoillaan sisällä keittiössä ja kymmenen ruokalajin yllätysmenulle on parina juomamenu. Tunnelma on enemmän kuin rento, kun asiakkat pääsevät viettämään illan kokkien kanssa kulissien takana.
Sturenkatu 21, Vallila

Shinobi

Japanilaiset pieniin baarihenkisiin annoksiin pohjaavat izakaya-ravintolat rantautuivat Helsinkiin todenteolla vuonna 2021. Albertinkadun Shinobin taustalla on Hanko Sushista tuttu Jesper Björkell, joka on opiskellut Japanissa. Pikkuannokset kuten tonnikala-tataki ja kampasimpukat merilevän päällä tavoittavat izakaya-meiningin ja samaa voi sanoa pelkistetystä sisustuksesta paperilyhtyineen ja baarin neon-valoineen. Yakitori-vartaat täydentävät pikkunaposteltavien kavalkaadia, mutta löytyy listalta wagyu-pihviäkin. 
Albertinkatu 38, Kamppi

Interior space of restaurant Davai Davai, a set of small two-seater tables sit on the left in a space that's more grey, and muted in colour. Ahead is a view to another room of the restaurant, which by contrast feels much warmer, filled with golden light and furnishings, along with red chairs.
Show in landscape format
Off

Davai Davai

Suomen hatsapuri-kuninkaaksi noussut näyttelijä Ville Haapasalo avasi paraatipaikalle Kauppatorin laidalle Neuvostoliiton eri ruokiin erikoistuneen teemaravintolan, Davai Davai. Menu on läpileikkaus itänaapurin parhaita paloja suomalaisella otteella. Zakuskavalikoimaan sisältyy kymmenkunta suupalaa, pelmeneitä ja blinejä löytyy ja tietenkin sitä hatsapuria. Vodkaa tarjotaa venaläisittäin grammoittain ja viinilista on koottu itä-eurooppalaisista viineistä. Pöytävarauksen sijaan ravintolaan tehdään “viisumihakemus”.
Pohjoisesplanadi 17, Kruununhaka

Sake Bar & Izakaya

Pop-up-kokeiluilla suosiota keränneiden Minori Yoshidan ja Benjamin Öbergin Sake Bar & Izakaya löysi myös kodin Kruununhaasta Vironkadulta ja vie izakaya-kokemuksen astetta hienostuneempaan ja yllätyksellisempään suuntaan. Valintoja ei tarvitse tehdä, vaan voi keskittyä nauttimaan, sillä tarjolla on tuoreen raaka-ainetarjonnan mukaan vaihtuva maistelumenu sake-suosituspaketteineen. Laatu on taattu, tunnelma rento ja japanilaisen ruokakulttuurin helmiä lautasella paljon.
Vironkatu 11, Kruununhaka

Neko Izakaya

Toinen izakaya-tulokkaista on Sörnäisiin avautunut Neko, jonka pieni minimalistinen ravintola on tunnelmallinen löytö. Pieniä annoksia suositellaan jaettavaksi ja puhtaan japanilaisen ruuan sijaan flirttaillaan muuallekin Aasiaan. Paahdettu kukkakaali saa seurakseen vietnamilaishenkistä hot saucea ja lohi-sashimi ponzu-kastiketta ja fermentoitua luumua. Sympaattinen omistajapariskunta on myös laatu-sushiin keskittyvän Kokoro-sushin takana, ja Neko jatkaa samaa linjaa.
Kulmavuorenkatu 7, Sörnäinen

Oppa Korean BBQ

Eerikinkadulle auennut korealainen bbq-ravintola on aitoa asiaa grillauspöytineen ja tuulettimineen. Oppa Korean BBQ:n visuaalisen maailman kruunaavat himmeä tunnelmavalaistus sekä grillattavat ja kylkiäiset, jotka tuodaan tarjolle nätisti aseteltuina esteettisille kupeille ja kipoille. Ja korealaiseen tyyliin juomapuolelta löytyy autenttista Jinron sojua.
Eerikinkatu 14, Kamppi

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinkiin aukesi vuoden 2021 aikana kiitettävä määrä mielenkiintoisia ravintoloita. Ravintola-asiantuntijamme Timo Santala poimi joukosta kokeilemisen arvoisia helmiä.