
Chéri
Vaaleanpunainen romanttinen unelma on ravintolatrendien aallonharjalla ratsastavien Richard McCormickin ja Alex Niemisen luomus. Pariisilaishenkinen brasserie-menu tarjoillee “hedonistista vastuullisuutta” eli pääosin kasvispainotteista, mutta välillä ostereihin, hummeriin tai tartariin lipsahtavaa ruokaa, samppanjaa ja värikkäitä cocktaileja. Näyttävä sisustus jatkuu visuaalisena lautasella. Chéri huokuu tyttöjen illan juhlatunnelmaa ja on suosittu varsinkin viikonlopun aloitteluun.
Eteläesplanadi 22, Kaartinkaupunki
Bona Fide
Erittäin suosituista eri tiloissa kiertäneistä pop-up-ravintoloista mainetta niittänyt Bona Fide asettui aloilleen Kruununhaan perinteikkääseen huippuravintoloiden osoitteeseen Vironkadulla. Nuorten kokkien Ilpo Vainosen ja Eeli Kaasisen ja sommelier Johan Borgarin muodostamalla tiimillä on Michelin-ravintolatasoista taustaa Inarista, Grönistä ja Chef & Sommerlierista. Yhdessä he ovat luoneet uuden aallon kortteliravintolan, joka loihtii kauden kasviksista, villikalasta sekä riistasta kekseliäitä ja mielenkiintoisia annoksia sortumatta kikkailuun. Huippuluokan kasvispainotteinen ruoka ja välillä yllättävätkin viinisuositukset vahvistavat Bona Fiden mainetta rohkeana edelläkävijänä.
Vironkatu 8, Kruununhaka
Ego
Ego valtasi Juuren entisen ravintolatilan Korkeavuorenkadulla, mutta rennon ja laadukkaan kortteliravintolan tunnelma on säilynyt. Uuden ravintolan ruokapuolesta vastaa kaksi entistä Vuoden kokkia: keittiöpäällikkö Kalle Tanner on Ismo Sipeläisen kanssa luonut Olo Groupin ravintoloille tyypillisen äärimmäisen laadukkaan ja hienostuneen, tiuhaan liitutaululla vaihtuvan kokeilevan menun, jossa sesongin parhaista raaka-aineista taiotaan yksinkertaisen kauniita ja maukkaita annoksia. Aavistuksen rouheampaa bistropuolta edustavat pysyvältä listalta kateenkorva sekä erityisesti kehuja kerännyt karhunlaukkavoilla ja kaprisvinaigrettella kruunattu vasikanschnitzel. Ego luottaa klassikkoannoksiin, joita muokataan omalla tyylillä hieman, mutta ei liikaa.
Korkeavuorenkatu 27, Kaartinkaupunki
Chaos Bar & Restaurant
Chaos on monipolvisten vaiheiden (mm. Ravintolapäivän pop-up-kokeilut, Mad Cook Show -tv-ohjelma ja pariisilaisen Le Cordon Bleu -kokkikoulu) kautta Helsinkiin asettuneen Jenni Tuomisen ensimmäinen pysyvämpi ravintola. Punavuoren ytimessä sijaitsevan Chaoksen linjana on täydellinen linjattomuus, ja menu on täynnä erilaisia pienempiä ja isompia annoksia, jotka lainattu ja sovellettu maailman eri ruokakulttuurien antimista. Mitään alku-, pää- tai jälkiruokia Chaoksessa ei ole, vaan siellä pääsee maistelemaan sekaisin suolaisia ja makeita annoksia itse haluamassaan järjestyksessä kaaottisen suloisessa sekamelskassa.
Iso Rooberntinkatu 10, Punavuori

Ravintola Töölö
Pieteetillä alkuperäistä 50-luvun henkeä kunnioittaen peruskorjattu ja entisöity ikoninen Helsingin kauppakorkeakoulun entinen päärakennus Paavo Tynellin valaisimineen on sisustussuunnittelultaan upea arkkitehtoninen makupala. Herkkuja tarjoaa myös avara ja valoisa ravintolasali Ravintola Töölössä. Klassinen ja selkeä ruokalista on Timo Lepistön käsialaa – suomalaisista raaka-aineista, perinteitä kunnioittavaa, modernia pohjoismaista ruokaa ranskalaisella keittotaidolla. Maa-artisokkakeitto saattaa saada seurakseen rapeaa kanannahkaa, saksanpähkinää, paahdettyä päärynää ja tryffeliöljyä. Kirjolohipastrami taas marinoitua mätiä, fenkolia ja karamelisoitua kermaa.
Runeberginkatu 14-16, Etu-Töölö
Boulevard Bar & Seafood
Matti Wikberg muotoili Boulevard Socialin uudelleen ja mm. Palacen keittiömestarina työskennelleen Sylvester Soisalon vetämänä paikalle aukesi Boulevard Bar & Seafood. Laadukkaisiin ja vastuullisesti pyydettyihin kaloihin ja äyriäisiin panostava ravintola on klassisen tyylikäs paikka nauttia niin ostereista ja samppanjalasillisesta kuin pitkän kaavan seafood-illallisesta.
Bulevardi 6, Kamppi
Naughty Lab x Street Food Omakase
Burgerimies Akseli Herlevin Chef’s table -henkinen iloittelu tuo ruokailijat suoraan Sturenkadulla sijaitsevan teollisen kehityskeittiön ytimeen. Mini-burgerin kokoisia slidereita, popcorn-shrimpejä ja muuta katuruokahenkistä sormisyötävää tarjoillaan sisällä keittiössä ja kymmenen ruokalajin yllätysmenulle on parina juomamenu. Tunnelma on enemmän kuin rento, kun asiakkat pääsevät viettämään illan kokkien kanssa kulissien takana.
Sturenkatu 21, Vallila
Shinobi
Japanilaiset pieniin baarihenkisiin annoksiin pohjaavat izakaya-ravintolat rantautuivat Helsinkiin todenteolla vuonna 2021. Albertinkadun Shinobin taustalla on Hanko Sushista tuttu Jesper Björkell, joka on opiskellut Japanissa. Pikkuannokset kuten tonnikala-tataki ja kampasimpukat merilevän päällä tavoittavat izakaya-meiningin ja samaa voi sanoa pelkistetystä sisustuksesta paperilyhtyineen ja baarin neon-valoineen. Yakitori-vartaat täydentävät pikkunaposteltavien kavalkaadia, mutta löytyy listalta wagyu-pihviäkin.
Albertinkatu 38, Kamppi

Davai Davai
Suomen hatsapuri-kuninkaaksi noussut näyttelijä Ville Haapasalo avasi paraatipaikalle Kauppatorin laidalle Neuvostoliiton eri ruokiin erikoistuneen teemaravintolan, Davai Davai. Menu on läpileikkaus itänaapurin parhaita paloja suomalaisella otteella. Zakuskavalikoimaan sisältyy kymmenkunta suupalaa, pelmeneitä ja blinejä löytyy ja tietenkin sitä hatsapuria. Vodkaa tarjotaa venaläisittäin grammoittain ja viinilista on koottu itä-eurooppalaisista viineistä. Pöytävarauksen sijaan ravintolaan tehdään “viisumihakemus”.
Pohjoisesplanadi 17, Kruununhaka
Sake Bar & Izakaya
Pop-up-kokeiluilla suosiota keränneiden Minori Yoshidan ja Benjamin Öbergin Sake Bar & Izakaya löysi myös kodin Kruununhaasta Vironkadulta ja vie izakaya-kokemuksen astetta hienostuneempaan ja yllätyksellisempään suuntaan. Valintoja ei tarvitse tehdä, vaan voi keskittyä nauttimaan, sillä tarjolla on tuoreen raaka-ainetarjonnan mukaan vaihtuva maistelumenu sake-suosituspaketteineen. Laatu on taattu, tunnelma rento ja japanilaisen ruokakulttuurin helmiä lautasella paljon.
Vironkatu 11, Kruununhaka
Neko Izakaya
Toinen izakaya-tulokkaista on Sörnäisiin avautunut Neko, jonka pieni minimalistinen ravintola on tunnelmallinen löytö. Pieniä annoksia suositellaan jaettavaksi ja puhtaan japanilaisen ruuan sijaan flirttaillaan muuallekin Aasiaan. Paahdettu kukkakaali saa seurakseen vietnamilaishenkistä hot saucea ja lohi-sashimi ponzu-kastiketta ja fermentoitua luumua. Sympaattinen omistajapariskunta on myös laatu-sushiin keskittyvän Kokoro-sushin takana, ja Neko jatkaa samaa linjaa.
Kulmavuorenkatu 7, Sörnäinen
Oppa Korean BBQ
Eerikinkadulle auennut korealainen bbq-ravintola on aitoa asiaa grillauspöytineen ja tuulettimineen. Oppa Korean BBQ:n visuaalisen maailman kruunaavat himmeä tunnelmavalaistus sekä grillattavat ja kylkiäiset, jotka tuodaan tarjolle nätisti aseteltuina esteettisille kupeille ja kipoille. Ja korealaiseen tyyliin juomapuolelta löytyy autenttista Jinron sojua.
Eerikinkatu 14, Kamppi