
Napolilaistyylisiä paksureunaisia ja ilmavia pizzoja, ohuita rapeita pohjia, roomalaistyylistä levypizzaa, pannupizzaa, liuskepizzaa ja lankkupizzaa. Hitaasti kohotettuja hapanjuuritaikinoita ja tulikuumia, jopa 500-asteisia pizzauuneja, jotka paistavat pizzan alle minuutissa täydellisyyteen. Kansainvälisesti palkittuja pizzamestareita ja napolilaisten pizzajärjestöjen laatusertifikaatteja. Sommeliereja, jotka löytävät jokaiselle pizzalle täydellisen viinin. Helsingissä pizzan ystävää hemmotellaan laadulla ja valikoimalla, sillä kunnianhimoa ja tyylejä ei helsinkiläisiltä pizzerioilta puutu.
Monipuolisuus näkyy myös täytteissä: Riippumatta siitä vannotko tarkoin valituista raaka-aineista valmistettujen yksinkertaisten italialaisten klassikkopizzojen, kuten margheritan tai diavolan nimeen, vai oletko kiinnostunut mielikuvituksellisista ja kokeellisista fuusiopizzoista, kuten esimerkiksi marinoituja jättikatkaravunpyrstöjä, grillattua ananasta, tōgarashi-majoneesia, korianteria sisältävä scampi-pizzasta, niin valikoimaa löytyy jokaiseen makuun. Ja tottakai Helsingissä pizzan päälle pääsevät myös suomalaisen luonnon parhaat raaka-aineet tateista pikkelöidyihin kanttarelleihin ja mustikasta villiyrtteihin. Jälkiruuaksi taas löytyy esim. Nutellalla ja pistaasi-kreemillä päällystetty pizza.
Helsinkiläisten pizzarioiden taso on vähintään yhtä kova kuin niiden välinen kilpailukin. Valikoimassa löytyy variaatiota, mutta jokainen alla mainituista pizzarioista on löytänyt oman vankan kannattajakuntansa ja uskollisia asiakkaita, jotka palaavat uudestaan ja uudestaan suosikkiensa äärelle oli kyse sitten rennosta illanvietosta tai sen jälkeisen päivän lohtupizzasta.
Missä ne kaupungin parhaat pizzat sitten ovat? Viime kädessä kyse on henkilökohtaisista mieltymyksistä, mutta yksi asia on varma – Tästä joukosta löytyy varmasti jokaiselle se oma suosikki!