Helsingin parhaat lounasravintolat

Story Vanha Kauppahalli
Lead text
Lounasaikaan Helsingin ravintolat täyttyvät suosikkipaikkojensa herkullisista lounasannoksista (ja niiden illallisaikaa edullisemmista hinnoista) nauttivista kaupunkilaisista. Päivällä Helsinki onkin erinomainen kaupunki kokeilla erilaisia ravintoloita ja käydä rennolla lounaalla. Asuitpa Helsingissä tai olitpa vierailulla, ravintola-asiantuntijamme Timo Santala auttaa kaupungin parhaiden lounaspaikkojen löytämisessä

Teriyaki-lohta, pikkelöityjä vihanneksia ja perunasalaattia; hiilillä döner-grillissä kypsennettyä vasikka-iskenderiä focaccian kanssa; käsintehtyä tuorepastaa savuvoin, kuusiöljyn ja paahdettujen artisokkien kanssa; rapeakuorista, sisältä mehevää possun niskaa, karamellisoitua soijakastiketta ja kasviksia; kermaista lohikeittoa tillillä, karitsa-pelmenejä lihalientä ja vuolukermaa tai charolaishärän kieltä, minttuherneitä, piparjuuri-veloute ja varhaisperunoita – Helsingin ravintoloiden herkullisimmat lounasannokset herauttavat veden kielelle.

Lounasaikaan Helsingin ravintoloissa on mahdollista syödä erityisen hyvin edullisesti, sillä kova kilpailu työpaikoiltaan arkilounaalla käyvistä asiakkaista pitää tason korkeana ja lounassetelien arvon määrittämä hintataso takaa, että kukkaro kevenee huomattavasti illallisaikaa maltillisemmin. Monet Helsingin ravintoloista tarjoavat päivittäin vaihtuvan muutaman vaihtoehdon laadukkaita annoksia, jotka ovat maukkaita, mutta hieman yksinkertaisemmin valmistettuja, kuin illallisaikaan. Monissa ravintoloissa lounaan hintaan saattaa kuulua myös avoin salaattibuffet, alkukeitto ja kahvi – jälkiruoka sen sijaan useimmiten tilataan erikseen. Jos pidempää lounasta haluaa, niin monissa huippuravintoloissa useamman ruokalajin menun taas pääsee nauttimaan huomattavasti illallishintoja edullisemmin – Yleensä tarjolla on pelkistetympi 3 ruokalajin menu.

Helsingin ravintolat ovat myös kauttaaltaan huomattavan rentoja, eikä varsinkaan lounasaikaan tarvitse arkailla kasuaalisti syömässä poikkeamista. Monissa paikoissa pääsee syömään varsinkin kesäaikaan myös ulos terassille, sillä moni ravintola laajenee jalkakäytävälle tai jopa ravintolan edustalle parkkiruutuihin rakennettuihin erillisiin kesäterasseihin.


 

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Lounasaikaan Helsingin ravintolat täyttyvät suosikkipaikkojensa herkullisista lounasannoksista nauttivista kaupunkilaisista. Päivällä Helsinki onkin erinomainen kaupunki kokeilla erilaisia ravintoloita ja käydä rennolla lounaalla.