Helsingin parhaat kiinalaiset ravintolat

Mei Lin
Finnish

Helsingistä löytyy monia autenttista kiinalaista ruokaa tarjoilevaa ravintolaa, ruokakulttuurin monitoimimies Timo Santala listasi My Helsingille näistä parhaat. 

Mei Lin

Mei Lin on kuulunut Helsingin rakastetuimpiin sichuanilaisiin ravintoloihin ja keskustan kestosuosikkeihin jo 5 vuotta. Tarjolla on aitoa ja autenttista sichuanilaista ruokaa Lounais-Kiinasta, missä monia ruokia maustaa maakunnan nimeä kantava tulinen ja kielen turruttava sichuaninpippuri. Mei Linin erikoisosaamista on sichuanilainen kielen turruttava hot pot, johon dipataan esimerkiksi naudaliha- tai lampaanlihasuikaleita, tofua tai sieniä. Muita Mei Linin bravuureita ovat mm. tulisessa maapähkinäkastikkeessa tarjoiltava kana, possun kanssa haudutettu munakoiso ja chiliöljyssä marinoidut naudanlihasuikaleet. Myös mehukkaita sisäelinruokia, kuten siankorvia chilikastikkeella ja porsaanmunuaista pippurikastikkeella löytyy listalta.
Annankatu 29
Lönnrotinkatu 33-35 (Mei Lin Vegetarian Restaurant)

Xiao Mei Lin

Mei Linin ”pikkusisko” Xiao Mei Lin Lapinlahdenkadulla Kampissa on erikoistunut käsintehtyihin dumplingseihin, dim sumeihin, chiliöljyllä maustettuihin wontoneihin, siu mai -lihanyytteihin ja höyrytettyihin char siu -possunyytteihin. Listalta löytyy myös pieniä kevyempiä salaatteja esimerkiksi shimeji-sienistä tai paistetuista simpukoista. Nuudeleista kokeilemisen arvoisia ovat sichuanilaiset dandan-nuudelit possunlihalla tulisessa chili-kastikkeessa, seesaminsiemenillä maustetut Da Chang Mian -nuudelit possunsuolella ja chongqing -riisinuudelit hapanta ja tulista sekoittavassa chililiemessä. Monia ilahduttaa myös, että Xiao Mei Linistä saa japanilaisia Saiton Junmai ja Karakuchi -sakeja.
Lapinlahdenkatu 9

Bei Fang

Uskollisen fanikunnan omaava Dong Bei Hu joutui ensin muuttamaan Korkeavuorenkadulta Vuorikadulle ja sieltä Kruununhakaan Rauhankadulle. Samalla nimi vaihtui Bei Fangiksi. Ravintola on erikoistunut Koillis-Kiinan Dong Bein, Pekingin alueen ja eteläisen Hunanin maakunnan alueen ruokiin. Haudutettu munakoiso paprikan kanssa, paistettu munakoiso nyhtöpossun kanssa ja kuminalammas ovat kaikki keränneet uskollisia faneja jo Dong Bei Hu:n ajoilta. Jälkiruokalistan erikoisuutena on karamelisoitua bataattia.
Rauhankatu 15

Brokadi

He Zhengin ja Mian Dun Mäkelänkadulle Vallilaan vuoden 2017 lopulla avaama Brokadi kiilasi heti kättelyssä Suomen kiinalaisten ravintoloiden kärkikolmikkoon. Brokadin sichuanilaiset kokit ovat muuttaneet Suomeen suoraan maakunnan pääkaupungin Chengdun huippuravintoloista ja monet mausteista sekä raaka-aineista tuodaan Suomeen suoraan Kiinasta. Alueen klassikoiden mapo-tofun ja gong bao -kanan lisäksi Brokadista saa esimerkiksi kiinalaisten rakastamia sisäelinruokia, kuten paistettua siansuolta ja possun vatsalaukkua, erikoisuuksia, kuten sammakonreisiä vihreiden chilien kanssa, sekä modernimpaa kiinalaista, kuten ankanmaksaa kampasimpukoiden ja katkarapujen kanssa. Kasvissyöjille on erikseen oma menunsa, mikä on kiinalaisissa ravintoloissa harvinaista. Ravintolan sisutuskin on perus-kiinalaista modernimpi punaisine pöytäliinoineen ja hyllyjä koristavine antiikkiesineineen.
Mäkelänkatu 45

Chengdu

Kulosaaren ostarilla Kiinan suurlähetystön läheisyydessä sijaitsee myös erittäin autenttinen sichuanilainen ravintola. Chengdun erikoisuuksiin kuuluu kiinassa arvostettu taskurapu, jota saa sichuanin tyyliin tulisena chilien höystämänä annoksena, sekä kokonaisena sipulin ja inkiväärin kanssa. Myös monet kalat tarjoilllaan kokonaisina kiinalaiseen tyyliin, johon kuuluu erityisesti kalan poskilihojen metsästys kallon sisältä. Muita bravuureita ovat esimerkiksi tulinen munakoisokalapaistos ja teelehdillä nahkoineen savustetut ankanliha ja kana. Oman osionsa menusta muodostavat Ganguon alueen erikoisannokset. Chengu osaa myös hyödyntää suomalaisia raaka-aineita, sillä monissa hot poteissa mukana maustuu kotoisia metsäsieniä.
Svinhufvudintie 1

Tsing Tao

Itäkeskuksen Tsing Tao on yksi niitä paikkoja, joissa kannattaa pyytää erillinen ruskeakantinen kiinalainen ruokalista, koska aidot ja autenttiset maut on ”piilotettu” ja suomalaisille tarjotaan sopeutettuja laimeampia ruokia punaisella ruokalistalla. Sichuanin alueen ruokalajit ovat pääosassa ja esimerkiksi chiliöljyssä uitettu kala ja musakoisoruuat keräävät kehuja. Sisustus on hyvin yksikertainen ja jopa karu, joten viihtyisäksi ravintolaa ei voi kehua, mutta ruoka on hyvää, edullista ja autenttista.
Kauppakartanonkatu 10

Muita kokemisen arvoisia annoksia

Sunny BayAlvar Aallon katu 3 A
- Pekingin ankka

ChinaAnnankatu 25
- Dim Sum

Xin Yuan, Leiviskäpolku 4 (Pohjois-Haaga)
- Jiangxin alueen riisinuudelit

Hill’s Dumplings, Pieni Roobertinkatu 9
- Fuusio-dumplingseja

Singapore Hot Wok, Kauppakeskus Kamppi, Urho Kekkosen katu 1
- Wokatut nuudelit

Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingistä löytyy monia autenttista kiinalaista ruokaa tarjoilevaa ravintolaa, ruokakulttuurin monitoimimies Timo Santala listasi My Helsingille näistä parhaat.