Helsingin esteettömät ravintolat

Bas Bas
Finnish

Helsingissä on monipuolinen ravintolatarjonta ja suurin osa ravintoloista on esteettömiä myös apuvälineiden käyttäjille. Osaan ravintoloista esteetön sisäänkäynti saattaa olla vaihtoehtoista reittiä, eivätkä ravintolat valitettavasti yleensä kerro esteettömyydestä kotisivuillaan. Yhteydenotto ravintolaan on siis usein tarpeen ennen vierailua. Kokosin omia ja liikuntarajoitteisten ystävieni suosikkiravintoloita, joihin pääsee helposti myös pyörätuolilla.

Sanna Kalmari
Palmuasema.fi
Sanna Kalmari

Fisken på Disken

Kampin kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa sijaitsevassa kalaravintola Fisken på Diskenissä on erinomainen ruoka ja loistava palvelu. Ravintolaan on helppo tulla kauppakeskuksen tilavilla hisseillä. Osa ravintolan pöydistä on korkeita, joten pöytävaraus ennakkoon ja maininta mahdollisesta pyörätuolista on kannattava etenkin viikonloppuiltaisin. Kampin viidennen kerroksen Kortteli-ravintolakeskittymässä on paljon muitakin hyviä ravintoloita, joihin kaikkiin on esteetön pääsy. Osasta on hienot näköalat kaupungin ylle. Ravintoloilla on yhteiset wc-tilat, joista löytyy myös esteetön wc.
Kampin kauppakeskus 5.krs, Urho Kekkosen katu 1

Via Tribunali

Perinteistä napolilaista, eli monen mielestä maailman parasta, pizzaa tarjoileva pizzeria sijaitsee loistavalla paikalla aivan Senaatintorin ja Kauppatorin tuntumassa. Herkuttelemaan päästäkseen täytyy sietää pieni kadunpätkä mukulakiviä, mutta se on sen arvoista. Via Tribunaliin on esteetön kulku pääoven viereisen porttikongin kautta ja ravintolassa on esteetön wc.
Torikorttelit, Sofiankatu 4

Baskeri & Basso 

Helsingin suosituimpiin ravintoloihin kuuluva pieni ja tunnelmallinen Baskeri & Basso, lyhyemmin BasBas, on muun hyvän lisäksi esteetön. Ravintola tunnetaan paitsi hyvästä ruuastaan, myös erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Erityistarpeiset asiakkaat otetaan ravintolassa hyvin vastaan, ravintolaan on esteetön kulku ja siellä on esteetön wc. Ruokalistalla on myös paljon kasvisvaihtoehtoja. BasBas on auki vain tiistaista perjantaihin, pöytävarauksia voi tehdä kuukauden päähän ja pöydät varataan usein nopeasti, kannattaa siis olla tarkkana!
Tehtaankatu 27-29 (sisäpiha)
​​​​

Show in landscape format
On

Löyly

Löyly on kaunis, suomalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte Helsingin Hernesaaressa. Sen kuuluisia saunoja ei valitettavasti ole suunniteltu esteettömyys mielessä, mutta ravintolan puolelle ja suurelle, merelle avautuvalle terassille pääsee esteettömästi. Löylyssä on esteetön wc ja ylätasanteen näköalaterassille pääsee henkilökunnan avustuksella hissillä. Löyly on hyvä pistäytymispaikka myös Hernesaareen tuleville risteilymatkustajille.
Hernesaarenranta 4

Onda & Siltanen

Ravintola Onda sijaitsee Kallion kaupunginosassa, ravintola Siltasen yhteydessä ja tarjoilee erityisesti erinomaista vegaani- ja kasvisruokaa. Ondan illalla sulkeutuessa, Siltasessa meno jatkuu musiikin merkeissä pitkälle yöhön. Persoonallinen rakennus on esteetön ja siellä on esteetön wc.  Paikalle pääsee kätevästi esimerkiksi metrolla Sörnäisten asemalle, josta on noin puolen kilometrin matka Ondaan.
Hämeentie 13 B

Brondan sisustus
Show in landscape format
On

Ravintola Bronda

Brondassa mennään makumatkalle Espanjan, Italian ja Ranskan välimerellisiin makuihin. Hyvällä paikalla Esplanadin puiston kyljessä sijaitseva Bronda on kohtaamispaikka, baari, ravintola ja tila monenlaisille tilaisuuksille. Bronda on täysin esteetön ja siellä on esteetön wc.
Eteläesplanadi 20

Bangkok 9

Thaimaalaisia herkkuja tarjoava Bangkok 9 sijaitsee Helsingin rautatieasemaa vastapäätä, kauppakeskus City Centerin kerroksessa 2. Bangkokin katukeittiön tunnelmaa, tuoreita raaka-aineita ja paljon makua. Samassa kerroksessa sijaitsee muitakin hyviä ravintoloita ja niihin kaikkiin pääsee kauppakeskuksen tilavilla hisseillä. Esteetön wc löytyy kauppakeskuksen kerroksesta 3. Bangkok 9 löytyy myös Mall of Triplasta ja Kalliosta.
City Center, Kaivokatu 8

Ravintola Sunn

Skandinaavista ruokaa tarjoileva ravintola Sunn sijaitsee Senaatintorin kulmalla, historiallisessa Sunnin talossa. Ravintolasta avautuvat upeat näkymät Helsingin Tuomiokirkolle. Sisään pääsee esteettömästi Sofiankadun puolelta, Café Engelin sisäpihan kautta, jossa on hissi yläkertaan. Ravintolasta löytyy esteetön wc ja kabinetteja eri kokoisille ryhmille. Ravintolan valaistus on saanut kiitosta myös näkövammaisilta.
Torikorttelit, Aleksanterinkatu 26

Ravintola Meripaviljonki, Meripaviljongin terassi
Show in landscape format
Off

Meripaviljonki

Ainutlaatuinen meressä kelluva panoraamaravintola Meripaviljonki tarjoaa tyylikkäät puitteet niin lounaalle kuin illallisellekin. Helsingin Hakaniemessä sijaitsevassa täysin esteettömässä ravintolassa on kesäaikaan myös iso, aurinkoinen ja esteetön terassi. Ravintola on erikoistunut meren herkkuihin, mutta listalta löytyy liha- ja kasvisvaihtoehtojakin. Ravintolassa on esteetön wc.
Säästöpankinranta 3

Locanda Scappi

Laadukkaita Italian herkkuja tarjoava Locanda Scappi sijaitsee Katajanokalla, lähellä Helsingin Kauppatoria. Italialaiseen yhteisöllisyyteen nojaavassa keittiössä kaikki valmistetaan alusta asti itse. Sisarravintola Angelina, kauppakeskus Mall of Triplassa, on yhtä hyvä valinta. Molempiin ravintoloihin on esteetön sisäänkäynti ja ravintoloista löytyy esteetön wc.
Kanavakatu 1

Boon Nam

Erinomaiseen palveluun ja hienostuneeseen ruokaan panostava ravintola Boon Nam tarjoaa vivahteikkaita makuja Thaimaasta. Laadukkaimmista raaka-aineista valmistetut annokset on tehty jaettaviksi ja kaikki menun osat valmistetaan itse alusta lähtien. Ravintolaan on esteetön kulku hotelli St. Georgen sisäänkäynnistä, josta pääsee tilavalla hissillä kerrosta alempana sijaitsevaan ravintolaan. Hotellin esteetön wc sijaitsee ravintolan välittömässä läheisyydessä.
Lönnrotinkatu 4, hotelli St.George

Juttutupa

Helsingin vanhimpien ravintoloiden joukkoon kuuluva Juttutupa on täynnä aitoa kaupunkitunnelmaa. Ravintola on monen helsinkiläisen kantapaikka, mutta joukkoon ovat tervetulleita myös vierailijat. Rentous, elävä musiikki sekä konstailematon ruoka (kokeile poronkäristystä!) ja juoma saavat viihtymään Juttiksessa pitkään. Ravintolaan on esteetön sisäänkäynti ja siellä on esteetön wc.
Säästöpankinranta 6

Kuusi palaa

Suomalaisia nykyaikaisia makuja lautasille tarjoavassa Kuusi palaa ravintolassa on tilaa ja tunnelmaa monenlaisille seurueille. Keskellä kaupunkia sijaitseva ravintola lupaa oivalluksia ja yllätyksiä, jotka tarjoillaan hyvän palvelun siivittäminä. Hotelli Marski by Scandicin yhteydessä sijaitseva ravintola on täysin esteetön ja hotellin puolella on tilava esteetön wc.
Mannerheimintie 10, Marski by Scandic

Albina

Vallilan Konepajan alueella sijaitseva ravintola Albina on tunnelmallinen ja esteetön kohtaamispaikka hyvän ruuan ja viinin ystäville. Tuoreista raaka-aineista valmistettu ruoka vaihtuu sesonkien mukaan ja viinilistalle on valittu parhaita eurooppalaisia viljelijä-tuottajien viinejä. The Folks Hotel Konepajan kivijalassa sijaitseva ravintola on täysin esteetön ja sen yhteydessä on esteetön wc.
Aleksis Kiven katu 23, The Folks Hotel Konepaja

Kultá Kitchen & Bar

Pohjoisen Suomen luonnon maut Helsinkiin tuo Kultá Kitchen & Bar. Illalliselämyksessä yhdistyvät aidot ja puhtaat Lapin maut modernilla tavalla valmistettuna sekä pohjoisen hämyistä tunnelmaa henkivä ravintolan sisustus. Ravintola sijaitsee Bulevardilla, Lapland Hotel Bulevardin yhteydessä. Ravintolaan on esteetön sisäänkäynti ja hotellin kaksi esteetöntä wc:tä ovat ruokailijoiden käytettävissä.
Bulevardi 28, Lapland Hotel Bulevardi

Treffi Pub & Bistro

Herttoniemessä sijaitseva Treffi Pub & Bistro on monipuolinen ja suosittu kohtaamispaikka, jossa saa yhdet kaupungin parhaimmista burgereista. Sunnuntaisin ravintolassa nautitaan brunssista, jonka teemat vaihtuvat viikoittain. Ravintolaan pääsee metrolla, sillä Herttoniemen metroasema sijaitsee muutaman sadan metrin päässä. Sisäänkäynti on esteetön ja ravintolassa on kaksi esteetöntä wc:tä, joista tilavampi sijaitsee baarin puolella.
Hiihtomäentie 14

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä on monipuolinen ravintolatarjonta ja suurin osa ravintoloista on esteettömiä myös apuvälineiden käyttäjille. Osaan ravintoloista esteetön sisäänkäynti saattaa olla vaihtoehtoista reittiä, eivätkä ravintolat valitettavasti yleensä kerro esteettömyydestä kotisivuillaan. Yhteydenotto ravintolaan on siis usein tarpeen ennen vierailua. Kokosin omia ja liikuntarajoitteisten ystävieni suosikkiravintoloita, joihin pääsee helposti myös pyörätuolilla.