Helsingin esteettömät ravintolat

Bas Bas
Finnish

Helsingissä on monipuolinen ravintolatarjonta ja suurin osa ravintoloista on esteettömiä myös apuvälineiden käyttäjille. Osaan ravintoloista esteetön sisäänkäynti saattaa olla vaihtoehtoista reittiä, eivätkä ravintolat valitettavasti yleensä kerro esteettömyydestä kotisivuillaan. Yhteydenotto ravintolaan on siis usein tarpeen ennen vierailua. Kokosin omia ja liikuntarajoitteisten ystävieni suosikkiravintoloita, joihin pääsee helposti myös pyörätuolilla.

Sanna Kalmari
Palmuasema.fi
Sanna Kalmari

Fisken på Disken

Kampin kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa sijaitsevassa kalaravintola Fisken på Diskenissä on erinomainen ruoka ja loistava palvelu. Ravintolaan on helppo tulla kauppakeskuksen tilavilla hisseillä. Osa ravintolan pöydistä on korkeita, joten pöytävaraus ennakkoon ja maininta mahdollisesta pyörätuolista on kannattava etenkin viikonloppuiltaisin. Kampin viidennen kerroksen Kortteli-ravintolakeskittymässä on paljon muitakin hyviä ravintoloita, joihin kaikkiin on esteetön pääsy. Osasta on hienot näköalat kaupungin ylle. Ravintoloilla on yhteiset wc-tilat, joista löytyy myös esteetön wc.
Kampin kauppakeskus 5.krs, Urho Kekkosen katu 1

Via Tribunali

Perinteistä napolilaista, eli monen mielestä maailman parasta, pizzaa tarjoileva pizzeria sijaitsee loistavalla paikalla aivan Senaatintorin ja Kauppatorin tuntumassa. Herkuttelemaan päästäkseen täytyy sietää pieni kadunpätkä mukulakiviä, mutta se on sen arvoista. Via Tribunaliin on esteetön kulku pääoven viereisen porttikongin kautta ja ravintolassa on esteetön wc.
Torikorttelit, Sofiankatu 4

Baskeri & Basso 

Helsingin suosituimpiin ravintoloihin kuuluva pieni ja tunnelmallinen Baskeri & Basso, lyhyemmin BasBas, on muun hyvän lisäksi esteetön. Ravintola tunnetaan paitsi hyvästä ruuastaan, myös erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Erityistarpeiset asiakkaat otetaan ravintolassa hyvin vastaan, ravintolaan on esteetön kulku ja siellä on esteetön wc. Ruokalistalla on myös paljon kasvisvaihtoehtoja. BasBas on auki vain tiistaista perjantaihin, pöytävarauksia voi tehdä kuukauden päähän ja pöydät varataan usein nopeasti, kannattaa siis olla tarkkana!
Tehtaankatu 27-29 (sisäpiha)

Ravintola Más

Ravintola Más sijaitsee erinomaisella paikalla Kampin kauppakeskuksen vieressä, hotelli Scandic Simonkentän alakerrassa. Espanjalaisia makuja, tapaksia ja herkullisia drinkkejä tarjoava ravintola on täysin esteetön ja siellä on esteetön wc. Ravintolan kattoterassi hotellin yläkerrassa on vain osittain saavutettavissa.
Simonkatu 9, Scandic Simonkenttä
​​​​

Show in landscape format
On

Löyly

Löyly on kaunis, suomalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte Helsingin Hernesaaressa. Sen kuuluisia saunoja ei valitettavasti ole suunniteltu esteettömyys mielessä, mutta ravintolan puolelle ja suurelle, merelle avautuvalle terassille pääsee esteettömästi. Kesäaikaan ruokatilaukset tehdään baaritiskiltä, jonne on muutama porras, mutta henkilökunta palvelee tarvittaessa myös pöytään. Löylyssä on esteetön wc ja ylätasanteen näköalaterassille pääsee henkilökunnan avustuksella hissillä. Löyly on hyvä pistäytymispaikka myös Hernesaareen tuleville risteilymatkustajille.
Hernesaarenranta 4

Onda & Siltanen

Ravintola Onda sijaitsee Kallion kaupunginosassa, ravintola Siltasen yhteydessä ja tarjoilee erityisesti erinomaista vegaani- ja kasvisruokaa. Ondan illalla sulkeutuessa, Siltasessa meno jatkuu musiikin merkeissä pitkälle yöhön. Persoonallinen rakennus on esteetön ja siellä on esteetön wc.  Paikalle pääsee kätevästi esimerkiksi metrolla Sörnäisten asemalle, josta on noin puolen kilometrin matka Ondaan.
Hämeentie 13 B

Bryggeri

Oluen ystävän ykköspaikka. Bryggerissä voi maistella paikallisia suomalaisia oluita ja nauttia samalla puhtaista raaka-aineista alusta asti itse valmistettua ja kohtuuhintaista ruokaa. Bryggeri sijaitsee kahdessa kerroksessa ja alakerrassa sijaitsevaan ruokaravintolaan pääsee katutasosta hissillä. Alakerrassa on myös esteetön wc.
Sofiankatu 2

Brondan sisustus
Show in landscape format
On

Ravintola Bronda

Brondassa mennään makumatkalle Espanjan, Italian ja Ranskan välimerellisiin makuihin. Hyvällä paikalla Esplanadin puiston kyljessä sijaitseva Bronda on kohtaamispaikka, baari, ravintola ja tila monenlaisille tilaisuuksille. Bronda on täysin esteetön ja siellä on esteetön wc.
Eteläesplanadi 20

Bangkok 9

Thaimaalaisia herkkuja tarjoava Bangkok 9 sijaitsee Helsingin rautatieasemaa vastapäätä, kauppakeskus City Centerin kerroksessa 2. Bangkokin katukeittiön tunnelmaa, tuoreita raaka-aineita ja paljon makua. Samassa kerroksessa sijaitsee muitakin hyviä ravintoloita ja niihin kaikkiin pääsee kauppakeskuksen tilavilla hisseillä. Esteetön wc löytyy kauppakeskuksen kerroksesta 3.
City Center, Kaivokatu 8

Ravintola Sunn

Skandinaavista ruokaa tarjoileva ravintola Sunn sijaitsee Senaatintorin kulmalla, historiallisessa Sunnin talossa. Ravintolasta avautuvat upeat näkymät Helsingin Tuomiokirkolle. Sisään pääsee esteettömästi Sofiankadun puolelta, Café Engelin sisäpihan kautta, jossa on hissi yläkertaan. Ravintolasta löytyy esteetön wc ja kabinetteja eri kokoisille ryhmille. Ravintolan valaistus on saanut kiitosta myös näkövammaisilta.
Torikorttelit, Aleksanterinkatu 26

Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä on monipuolinen ravintolatarjonta ja suurin osa ravintoloista on esteettömiä myös apuvälineiden käyttäjille. Osaan ravintoloista esteetön sisäänkäynti saattaa olla vaihtoehtoista reittiä, eivätkä ravintolat valitettavasti yleensä kerro esteettömyydestä kotisivuillaan. Yhteydenotto ravintolaan on siis usein tarpeen ennen vierailua. Kokosin omia ja liikuntarajoitteisten ystävieni suosikkiravintoloita, joihin pääsee helposti myös pyörätuolilla.