Parhaan tunnelman ravintoloita Helsingissä

Kultá Kitchen & Bar
Lead text
Helsingin runsas ravintolatarjonta tekee ruokapaikan valinnan vaikeaksi. Jos etsit tunnelmallista ravintolaa, meillä on sinulle muutama ehdotus. Poimimme pääkaupungin ravintoloista kymmenen upeaa paikkaa, jotka erottuvat edukseen ruuan, juoman ja tunnelman suhteen.

Kulta Kitchen and Bar

Kulta Kitchenin hämyisä, tumma sisustus on oodi Lapin ruualle ja pohjoisen kulttuurille. Ravintolan ytimessä ovat majesteettinen ja kaunis Lappi parhaimmillaan. Ruokalista kunnioittaa pohjoisia juuria sisältäen vain puhtaimpia raaka-aineita kuten riistaa, poroa, sieniä, jäkälää ja koivunlehtiä. Ravintolan huolella mietitty sisustus ja ruokalista huokuvat rentoa ja harmonista tunnelmaa. Astiastot on suunnitellut Anu Pentik ja ne heijastelevat Kultá Kitchenin sielukasta luonnetta.
Bulevardi 28

Carelia

Restaurant Carelia sijaitsee aivan oopperataloa vastapäätä, Mannerheimintien toisella puolen. Carelia on ainutlaatuinen brasserie vanhassa apteekkimiljöössä, ja siellä tarjoillaan klassisia ranskalaisen keittiön ruokia innovatiivisella otteella ja vain parhaista raaka-aineista. Jo pelkästään tunnelma tässä alkuperäiseen 1920-luvun apteekkiin sijoitetussa ravintolassa on kokemus. Carelia tunnetaan viinivalikoimastaan, joka on yksi Helsingin parhaista, ja herkullisesta mutta yksinkertaisesta menusta sekä ystävällisestä ja ammattitaitoisesta palvelusta.
Mannerheimintie 56

Saslik borsts
Show in landscape format
Off

Šašlik

Helsingin epäilemättä ikonisin venäläinen ravintola, Šašlik on tarjonnut aitoa venäläistä ruokaa jo vuodesta 1972. Ravintolaan tuovat vanhan maailman tunnelmaa kalusteet - tuntuu kuin astuisi menneeseen aikakauteen tilaan saavuttuaan. Kuvittele kylmän sodan vakoojia istumaan varjoissaan pitkien kosteiden lounaiden äärellä, jotka venyvät pitkiksi illallisiksi... Sisustusta hallitsevat kristallikruunut, tummat tapetit ja koristeellisesti kehystetyt maalaukset, jotka yhdessä ikkunoiden värikkäiden lasimosaiikkien kanssa luovat ylellisen, mutta kodikkaan tunnelman. Šašlikin menu sisältää kaikki venäläisen keittiön klassikot borssikeitosta pelmeneihin. Samppanjapullo avataan "Sabrage"-miekkatekniikalla, vodkaa tarjoillaan grammoittain perivenäläiseen tyyliin ja perinteisiin asuihin pukeutuneet trubaduurit soittavat haikeasti balalaikkojaan.
Neitsytpolku 12

Pastis

Pastis on pieni pala Pariisia Helsingin sydämessä. Tämä suloinen, pieni bistro yhdistää klassisia käsintehtyjä ranskalaisia herkkuja ja intiimin tunnelman. Ravintolan lämmintä ja aitoa tunnelmaa täydentävät laadukkaat viinit ja yksilöllinen palvelu, joka tarjoaa kävijälle täydellisen ranskalaisen ruokailukokemuksen.
Pieni Roobertinkatu 2

Ravintola Olo
Show in landscape format
Off

Olo

Jos haluat kokea minimalistista pohjoismaista tunnelmaa, valitse Olo. Tämä moderni pohjoismainen gourmetravintola aivan Helsingin sydämessä edustaa modernia ja vastuullista otetta ruokaan. Pohjoisen perinteiset raaka-aineet ovat arvostettuja ja niitä käytetään rakkaudella Olon annoksissa. Ruokalistan ytimessä on yksinkertainen kokkailua, joka sisältää maukkaita aineksia. Kokit seuraavat pohjoismaisen luonnon vuosikiertoa ja tuovat pöytään vain sen, mikä kulloinkin on parhaimmillaan. Maan ja meren luonnolliset sekä puhtaat maut hallitsevat Olon keittiössä. Ravintolalla on ollut Michelin-tähti vuodesta 2011.
Pohjoisesplanadi 5

Shelter

Katajanokan satamassa sijaitseva vanha makasiini tarjoaa suojan hyvän ruoan ja juoman ystäville. Ravintolassa on tarjolla a la carte menu, mutta myös kokin menuita kolmella, neljällä tai viidellä yllätysannoksella. Shelter yhdistää tummasävyisen sisustuksen ja minimalistisen modernin tunnelman ja tuo sen nykypäivän. Shelterin ruoka inspiroituu sesongin makuista ja keittiön tavoitteena on tuoda jokaiseen annokseen jotain uutta. Shelterin keittiö on vuosien varrella luonut rakastettuja klassikoita ylistetyistä leivistä kehuttuun tartariin, grillattuihin annoksiin ja suussa sulaviin jälkiruokiin.
Kanavaranta 7

Bar Teos

Bar Teos on välimerellinen tapasbaari, jossa inspiroivien seinämaalausten lisäksi asiakkaat voivat nauttia edullisista eurooppalaisista viineista, drinkeistä ja ulkomaisista oluista. Ravintolan laajasta tapasvalikoimasta voi valita yksittäisiä herkkuja juoman kera tai nauttia kokonaisen tapasmenun. Bar Teos on miljöönsä ansiosta ainutlaatuinen sosiaalinen ravintola, joka sopii arkeen, rentoutumiseen ja hauskaksi illanviettopaikaksi kaveriporukalle.
Runeberginkatu 61

BasBas & Staff Wine Bar
Show in landscape format
Off

Baskeri & Basso Bistro

Jos etsit kodikasta tunnelmaa Baskeri & Basso Bistro on käymisen arvoinen paikka. Epävirallisesti BasBas-nimellä tunnettu bistro on saanut inspiraationsa viihtyisistä pariisilaisista bistroista, rennoista San Franciscon ravintoloista ja pienistä italialaisista osterioista. Ravintolan keittiö on raaka-ainelähtöistä, mutta uskaliasta järjettömässä yksinkertaisuudessaan. Tarjolla myös uusia ja kokeellisia natuviinejä.
Tehtaankatu 27-29

Harju 8

Kallion Harjutorilla sijaitsevassa Harju 8:ssa on rento, mutta lumoava tunnelma. Sinne voit poiketa yksinkin, jos haluat viettää laatuaikaa itsesi kanssa tai perustaa etätoimiston päiväksi tai voit toki nauttia tarjonnasta perheen ja ystävien seurasta. Harju 8:n ruokalista on hauska yhdistelmä perinteitä ja modernia ruokaa. Perinteisempään valikoimaan kuuluu lohta hollandaise-kastikkeessa, kaalikääryleitä, punajuuripihvejä ja pannukakkuja, kun taas modernia tvistiä tuovat palsternakka, kesäkurpitsapasta ja lammas. Valinnanvaraa riittää jokaiselle.
Harjutori 8

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin runsas ravintolatarjonta tekee ruokapaikan valinnan vaikeaksi. Jos etsit tunnelmallista ravintolaa, meillä on sinulle muutama ehdotus. Poimimme pääkaupungin ravintoloista kymmenen upeaa paikkaa, jotka erottuvat edukseen ruuan, juoman ja tunnelman suhteen.