Lähiöravintoloita kivenheiton päässä

Vallilassa
Finnish

Kuka väitti, että hyvän ravintolan täytyy sijaita keskustassa? Tässä pääkaupunkiseudun lähiöiden ravintoloita, joihin kannattaa hieman matkustaa.

Treffi Pub & Bistro

Herttoniemen lähiöpubin keittiö uusiutui täysin muutama vuosi sitten ja on sen jälkeen kerännyt paljon kehuja. Treffi Pub & Bistron listalta löytyy nykyisin mm. savustettua ankanrintaa, kampasimpukoita yuzu-voilla ja erinomaisia kylmäsavulohi- ja tiikerirapu smörrebrödejä. Hiiligrillatulla Black Angus -pihvillä varustettu Treffin Cheese Burger on voittanut äänestyksen kaupungin parhaasta burgerista. Kätevä sijainti heti metroaseman edessä helpottaa piipahdusta kauempaakin.
Hiihtomäentie 14

Roihuvuoren Rio

Yhteisollisyydestä tunnetun Roihuvuoren tunnelmallisin kahvila, vintage-huonekalujen täyttämä Rio, sijaitsee kerrostalon kivijalassa. Vitriinistä löytyy niin herkullisia raakakakkuja kuin tyrni-kombuchaa eli lähiössäkin ollaan tiukasti ruokatrendien aallonharjalla. Kaiken hyvän päälle vielä ystävällinen ja rento palvelu, joten Riossa viihtyy helposti pidempäänkin.
Roihuvuorentie 9

Kirkuk

Itäkeskuksen Puhoksen kurdiravintola Kirkuk on Suomen parhaita. Shish kebabit ja muut lihat valmistuvat isossa avoimessa hiiligrillissä – erityisesti lampaanjauhelihavartaat on erinomaisia. Myös biryaniriisi ja itse maustettu shwarmakin ovat maistuvia. Sunnuntaisin tarjoillaan viininlehtikääryleitä ja lauantaisin saa ravintolan erikoisuutta bajaa eli lampaanpäätä, joka Irakissa on aamiaisruoka.
Kastelholmantie 1

Fornitaly

Kaupungin mielenkiintoisin pizzeria löytyy Jollaksen kartanon vanhasta navetasta. Italialaiset omistajat tehtailevat vanhan leipomon uniikissa miljöössä autenttisia italialaisia pizzoja ja foccacioja, joiden kehutaan kuuluvan kaupungin parhaiden joukkoon. Mutta huom: Fornitaly on auki ainostaan viikonloppuisin ja pizzoja myydään ainostaan mukaan eli varaudu piknikiin.
Jollaksentie 54

Turkkilainen ravintola

Ytimekkäästi nimetty Turkkilainen ravintola valtasi hiljattain Myllypuron Teboilin ja seisova lounaspyötä on kaupungin parhaita turkkilaisia diilejä. Huoltoasemamiljööstä huolimatta ravintola loistaa munakoisomusakalla ja uuniruukkuruuillaan. Erityisesti suippopaprikoilla maustettu tehty kuzu güve uuniruukku sai Hesarin tiukan ruokakriitikonkin heltymään.
Myllypurontie 8

Olutravintola Pikkulintu

Erikoisoluiden ja viskien ystävän mekka löytyy Puotilasta. Yli 300 mallasviskin ja myös kotimaisten pientuottajien erikoisuuksia sisältävän jatkuvasti vaihtuvan olutvalikoiman laajuus lienee Suomen kattavimpia. Useanaa kertaan maan parhaaksi olutravintolaksi valittu Pikkulintu järjestää myös maistiaisia ja muita erikoistapahtumia.
Klaavuntie 11

Saray Baklava

Gaziantepista kotoisin oleva Mehmet Kadiruygur leipoo Vantaan Hakunilassa Suomen parhaat baklavat, mutta Saray Baklavan kahvila löytyy Kontulan ostarilta. Pistaasilla ja saksanpähkinällä täytetyn baklavan lisäksi sieltä saa pinaatilla ja fetalla täytettyä börekiä sekä myös perinteistä turkkilaista aamupalaa, joka muistuttaa enemmän juustojen ja oliivien kyllästämää brunssia.
Kontulan ostoskeskus, Kontulankaari 1

Capperi

Oulunkylään avattiin hiljattain napolilainen pizzeria Capperi, joka on herättänyt heti kohua pizzanystävien keskuuudessa. Capperin pizzoissa käytetään ainoastaan laadukkaita italialaisia raaka-aineita, taikina tehdään italialaisesta kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä ja pizzat paistetaan alle minuutissa 460-asteissa erikoisuunissa. Pizzat ovat saaneet arvostetun Associazione pizza napoletana gourmet -sertifikaatin ainoana Suomessa.
Siltavoudintie 9

Mo Café & Bazar

Pohjois-Afrikkalaisiin ja erityisesti marokkolaisiin makuihin keskittyvä Mo Café Malmilla on kerännyt nopeasti uskollisen kannattajakunnan. Erityisesti viikonloppuisin pöydät täyttävä brunssi on yhtä yltäkylläisyyden ilotulitusta. Lähi-idän makuja löytyy granaattiomenamehusta chakchoukaan. Vegaaneille löytyy hyvät vaihtoehdot ja suomalaisen sävähdyksen tuo nyhtökauralla täytetty Ras El Hanout -leipä.
Kirkonkyläntie 7

Card list
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kuka väitti, että hyvän ravintolan täytyy sijaita keskustassa? Tässä viisi pääkaupunkiseudun lähiöiden ravintolaa, joihin kannattaa matkustaa.