Helsingin mielenkiintoisimmat kahvilat

Lead text
Helsinki on täynnä persoonallisia kahviloita, joita rakastavat niin kaupunkilaiset kuin matkailijat. Timo Santala on valinnut iloksenne kaupungin omaperäisimmät kahvittelupaikat, joista jokainen hurmaa ainutlaatuisella tyylillään.

Meren rannalla pieni punainen hirsitupa, jonka seinillä on ryijy, harmonikka, kokoelma sekalaisia tauluja ja vanhoja kuparisia kahvipannuja. Katosta taas roikkuu niin ruori, kuin ikivanhat hokkaritkin. Jokaisesta santsikupista kahvila maksaa kävijälle 5 senttiä takaisin ja ulkona nuotiolla pääsee paistamaan makkaraa. Sympaattinen Cafe Regatta on legendan maineessa ja nauttii erityisesti vierailijoiden keskuudessa suurta suosiota, mutta mielenkiintoisia kahviloita löytyy myös muualta ympäri kaupunkia.

A couple sit together at Sinisen Huvilan Kahvila's outdoor terrace, looking out over Töölönlahti bay on a sunny day.
Show in landscape format
Off

Puutalojen ja huviloiden kahvilatunnelmaa

Linnunlaulun sinisessä huvilassa on kaksi pientä kahvilaa, joista avautuu Töölönlahdelle hulppat näköalat. Sinisen huvilan kahvilalla on ainoastaan ulkoterassi puiden katveessa, mutta Art Cafe taideterassilla pääsee maisemien lisäksi nauttimaan myös upeasti restauroidun huvilan koristeellisista sisätiloista ja taiteesta.

Vanhojen puutalojen tunnelmaan pääsee myös esimerkiksi Meilahden huvila-alueen Villa Angelicassa sekä Suomenlinnan Cafe Vanillessa ja Cafe Silossa. Aurinkolahden Uutelan puolella merinäköaloista nauttiva Kahvila Kampela taas on erityisesti veneilijöiden suosiossa. Rouhean punatiilitalon suojassa kallionkolossa Lapinlahden sairaalaalueella piilottelee aavistuksen hippihenkinen Cafe Metsäpaahtimo.

Söpö pieni kuusikulmainen Cafe Mutteri kattokruunuineen on kuin minihuvila Lauttasaaren sillan kupeessa. Pitsiromantiikkaa puutalolähiössä löytää Cafe Amoresta ja Arabiassa taas asukasyhdistys pyörittää vanhassa huvilassa paikallisten suosimaa Kaffila Bokvillania, jonka voisilmäpullat sulattavat sydämiä.

Chez Janet macarons
Show in landscape format
Off

Kissakahviloista futurismiin ja fantasiaan

Hellyyttäviä ovat myös Kissakahvila Helkatin lukuisat asukit ja kissateema tulee vastaan kaikkialla kissapulloista, kissamaatuskoihin ja kahvikupistakin katit kurkistelevat. Erityismaininnan vahvoista teemoista ansaitsevat myös futuristinen Outrun Cafe Pasilassa ja Chez Janetin söpö fantasiakahvila, joka tunnetaan macaronseistaan.

Signora Delizian romanttinen italialainen kahvilapuoti Krunassa vie suoraan minilomalle saapasmaahan ja Vaasankadulla parturi-kampaamon yhteydessä toimiva Cafe Pequeno tarjoilee paitsi kotoisaa tunnelmaa ja laadukasta kahvia myös paikan päällä leivottuja argentiinalaisia empanadoja. Tin Tin Tangosta Töölöstä löytyy itsepalvelupesula ja Reloven yhteydessä toimii second hand -kauppa (tai toisin päin). 

Bear Park Cafe "13"
Show in landscape format
Off

Vintagea, retroa ja persoonallisia omistajia

Helsingin kahvipaahtimon Päiväkahvibaarit Teurastamolla ja Vallilassa taas ovat hipsteri-chic -unelmia sekalaisella vintage-sisustuksellaan ja laadukkaalla kahvillaan. Bear Park Cafe 13:ta Karhupuiston laidalla Kalliossa taas värittää paitsi hauska retrohenkinen sisustus, myös vahvalla persoonalla varustettu eksentrinen omistaja.

Myös samoilla kulmilla sijaitseva Kahvila Taikalamppu tunnetaan persoonallisuudestaan ja välillä ei voi olla varma onko kyseessä edes kahvila, vai onko sisällä jossain taideolohuoneperformanssissa, kun läheisten taidekoulujen opiskelijat valtaavat paikan. Minikokoinen persoonallisuus on myös lähiösuosikki Roihuvuoren Rio, jossa järjestetään myös kokoonsa nähden todella paljon intiimejä tapahtumia.

Show image on the left
Off
Card list
Merenrantakahviloita Helsingissä
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki on täynnä persoonallisia kahviloita, joita rakastavat niin kaupunkilaiset kuin matkailijat.