Helsingin parhaat japanilaiset ravintolat

Fat Ramen -annos
Lead text
Helsingin japanilaisista ravintoloista löytyy herkkuja ramenista donburiin ja sushista shabu-shabuun. Ruokakulttuurin monitoimija Timo Santala listasi MyHelsinki.fille näistä parhaat.

Fat Ramen

Marcos Goisin ja Otto Sarpaniemen Hietalahden kauppahalliin 2015 avaama Fat Ramen saavutti nopeasti maineen Helsingin parhaana ramen-nuudelipaikkana. Intohimo ja omistautuminen näkyy – ramen-liemien salaisuudet on opiskeltu Tokiossa ja nuudelit tehdään itse tuoreena Suomen ensimmäisellä Japanista tuodulla ramen-koneella. Perinteisten Hakata ramen-nuudeleiden lisäksi Fat Ramen irroittelee speltti-, ruis-, hamppu-, ja tattari-nuudeleiden kanssa. Tonkotsu-possuliemen ja savulohi-dashin lisäksi kiitosta on kerännyt vegaaninen ramenliemi, joka tarjoillaan kylmäsavustetun tofun, kukkakaalin tai shimeji-sienten ja osterivinokkaiden kanssa. Rameneiden kylkeen saa joko possulla tai tempehillä täytettyjä steam buneja.
Hietalahden kauppahalli, Lönnrotinkatu 34 

Mashiro

Pieni japanilais-kiinalaisen perheen pyörittämä Mashiro Mäkelänkadulla Vallilassa eroaa muista Helsingin japanilaisista ravintoloista. Myös ramen- ja udon-nuudeleita on tarjolla, mutta paikka on erikoistunut japanilaisiin donburi-riisikulhoruokiin, joita voisi kutsua hienostuneeksi lohturuuaksi. Mashirossa mitään ei paisteta, vaan riisin päälle asetellaan kauniiksi keoksi joko raakamarinoituja (zukedon), liekitettyjä (aburidon) tai uunissa kypsytettyjä (majodon) lohiviipaleita, katkarapuja sekä pikkelöityä kurkkua ja seesaminsiemeniä. Mashiron sisarravintolasta Postitalosta löytyy myös Suomen ensimmäinen sushijuna, jossa sushiannokset kiertävät asiakkaan luo hinhaa pitkin.
Mäkelänkatu 22

Latitude 25

Etelä-Espan kulmille Korkeavuorenkadulle avautunut Latitude 25 tuo Helsinkiin Japanin eteläpuolella sijaitsevan, pitkäikäisistä asukkaistaan tunnetun Japanin Havaijiksi usein kutsutun Okinawan saariryhmän erikoisuudet. Shugo Sakihaman luomalta listalta löytyy mm. okinawalaisittain valmistettua possua, soba-nuudelikeittoa ja okinawalaisia okonomiyaki-pannukakkuja. Kyseessä on sikäli harvinaista herkkua, että Latitude 25 on Euroopan ainoita ravintoloita, joka on erikoistunut okinawalaiseen ruokaan. Ravintolan takana on Tikkurilan kehuttu Sushilounge, joten myös sushivalikoima on huippuluokkaa ja juomalistalta löytyy japanilaisia oluita, viskejä ja sakeja. Vegaaneille löytyy kokonaan oma menu wakame-salaatteineen, kesärullineen ja viineineen.
Korkeavuorenkatu 47

Kokoro Sushi

Heti ei arvaisi, että nimenomaan Vallilan teollisuusalueen keskeltä löytyy pelkistetyn tyylikäs japanilainen sushi-ravintola, joka tarjoilee kaupungin laadukkaimpiin kuuluvia nigirejä. Erityisesti Kokoron sushien riisi erottuu edukseen: Se on oikeaoppisen mehukasta, aavistuksen lämmintä ja riisiviinietikan maku tuntuu juuri sopivasti. Sitä on myös kauniisti leikattujen kalaviipaleiden alla tarpeeksi vähän, jotta koko nigirin pystyy helposti syömään yhdellä suupalalla. Ja mikä parasta Kokoro mainostaa itseään Helsingin ainoana sushi-ravintolana, jossa nigirejä ja makeja voi ostaa yksitellen pick’n’mix -tyyliin ja hinta-laatusuhdekin on enemmän kuin kohdallaan.
Elimäenkatu 9

Koto

Helsingin vanhimpiin japanilaisiin kuuluva Koto on pitänyt perinteitä yllä jo vuodesta 1986. Nykyinen lokaatio Lönnrotinkadulla yhdistelee japanilaista ja suomalaista tyyliä – pelkistetyt puupaneloinnit korostavat seinille aseteltua hillittyä taidetta. Keittiömestari Mitsugu Saiton lista on täynnä perinteisiä klassikoita tonkatsusta kara-ageen ja tempurasta shabu-shabuun. Teriyaki-kastike tehdään itse, samoin matcha- ja inkiväärijäätelö. Vuodenaikojen mukaan listalle tulee vaihtuvia erikoismenuja.
Lönnrotinkatu 22

Muista myös nämä

Sushi WagocoroRuneberginkatu 63
Helsingin pienin ja autenttisin sushi-ravintola on kioskimaisesta sijainnistaan johtuen parempi take away -tilauksiin, mutta ah, sushien laatu hakee vertaistaan tässä kaupungissa.

UmeshuPohjoinen Hesperiankatu 15
Kehuttu ja tyylikäs sushi-ravintola flirttailee onnistuneesti suomalaistenkin raaka-aineiden kanssa; nigireistä ja makeista löytyy niin savusiikaa, kuin caviartin merileväkaviaaria.

Sushibar+Wine, Uudenmaankatu 15Fredrikinkatu 42, Kauppakeskus Citycenter ja Hämeentie 19
Laadukas viinilista ja monipuoliset sushit, sashimit, temakit ja poke bowlit tekevät 4 ravintolan ketjuksi 10 vuodessa kasvaneesta Sushibar+Winesta erinomaisen illallispaikan.

Mizu, Museokatu 28
Pieni japanilaiskahvila Etu-Töölössä tunnetaan erityisesti punapaputahnalla täytetyistä matcha-rullistaan.

KabukiLapinlahdenkatu 12
Kulttuuri- ja julkkispiireissä rakastetun, vuonna 2010 kuolleen keittiömestarin Yoshiaki ”Aki” Takayaman perintö elää Kampin perukoille piilotetussa Kabukissa, vaikka uusien omistajien myötä tunnelma ei ole ihan entisensä.

Tokyo Street, Hietalahden Kauppahalli, Lönnrotinkatu 34
Nimensä mukaisesti Tokyo Street tarjoilee japanilaistyylisiä katuruoka-annoksia paistetuista nuudeleista herkullisiiin gyoza-dumplingeihin.

Domo, Kalevankatu 21​​​​​​​
Klassiseen tyyliin panostava Domo on yksi Helsingin parhaita illallispaikkoja tuoreen sushin ja sashimin nauttimiseen.

Momotoko, Yliopistonkatu 5​​​​​​​
Pienimuotoiseksi pikaruokaketjuksi kasvaneesta Momotokosta saa asianmukaisia rameneja, donburi-riisikulhoja ja yakitori-vartaita.

Rosa IzakayaRuneberginkatu 53​​​​​​​
Tokyo 55:n yhteydessä oleva Rosa Izakaya:sta saa juomien kylkeen saa japanilaistyylisiä pikkuannoksia seesamiöljy-soijakastikkeella maustetusta tonnikalasta, teriyaki-härkään ja scampi-tempurasta sake-kombu-kastikkeella maustettuun kalaan.

Sake Baby, Pursimiehenkatu 5​​​​​​​
Japanilaishenkisiä cocktaileja, pikkuannoksia ja bento boxeja tuoreessa trendibaarissa Punavuoren sydämessä.

GaijinBulevardi 6​​​​​​​
Ei varsinaisesti japanilainen ravintola, mutta Pohjois-Aasian makumaailmoista ammentavan ravintolan fine diningiin kallellaan olevissa fuusioannoksissa hyödynnetään paljon japanilaisia vaikutteita.

GohanSofiankatu 3
Vaikka Gohanin ruoka onkin erinomaista, ei se ole japanilaista, kuin ehkä filosofialtaan ja estetiikaltaan, mutta pienestä ravintola löytyy silti Helsingin paras sake-valikoima.

Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin japanilaisista ravintoloista löytyy herkkuja ramenista donburiin ja sushista shabu-shabuun. Ruokakulttuurin monitoimija Timo Santala listasi MyHelsinki.fiille näistä parhaat.