Viskinystävän Helsinki

Public House Black Door
Lead text
Piditpä savuisista ja turpeisista Islay-viskeistä, hienostuneemmista Speysideista, lempeistä irkkuviskeistä, pitkään kypsyneistä single malteista, pehmeistä bourboneista tai japanilaisista erikoisuuksista, niin Helsingin baareissa ei maisteltava lopu kesken. Ja tislataan Helsingissä omaa paikallista viskiäkin, eikä se kalpene kansainvälisten elämän vesien rinnalla ollenkaan. Baariasiantuntija Timo Santala johdattaa viskikierrokselle kaupungin viihtyisimpiin baareihin.

Viskinystävän ensimmäinen vierailukohde on itseoikeutetusti Helsingin ainoa viskitislaamo The Helsinki Distilling Company, jossa pääsee kokemaan kotimaisten viskien koko valmistusprosessin tisleestä tynnyriin ja lasiin. THDC on rakentanut vanhaan jääkellariin Teurastamon alueelle satoja tammitynnyreitä sisäänsä kätkevän viskien kypsytyskellarin ja vanhaan saippuatehtaaseen tislaamon. Molempiin tiloihin pääsee tutustumaan ja sekä tastingkierroksilla, että Tislaamon rouheassa baari-ravintolassa ja 100-vuotiaassa raitiovaunun yhteydessä olevalla kesäterassilla voi maistella tislaamon palkittua ruisviskiä. Tislaamoravintolasta saa pidemmänkin kaavan illallisen ja cocktaileja DJ:den soittaessa viikonloppuisin eli kyseessä on helposti koko illan viihtymiskeskus.

Tislaamo - Distillery Bar
Show in landscape format
Off

Palkittuja ohramaltaasta pannutislaamalla valmistettuja single malt -viskejä tekee myös lahtelainen Teerenpeli, jolla on Helsingin keskustassa Kampissa oma baari. Teerenpelin omien viskien lisäksi baarista löytyy reilun 50 viskin valikoima klassikoita. Muilla Suomen viskitislaajilla, Kyrö Distilleryllä tai Valamon luostarilla ei omaa pistettä Helsingissä ole, mutta heidän viskejään kannattaa kokeilla hyvin varustetuissa baareissa, sillä ihan joka maassa ei pääsekään maistelemaan ehtoollisviinitynnyrissä kypsytettyä luostariviskiä tai alastomana saunana lauteilla alkunsa saaneen menestystislaamon tuotteita.

Kaupungin laajin viskivalikoima on myös erinomaisena olutravintolana tunnetulla Pikkulinnulla, jonka valikoimista löytyy jopa 300 erilaista viskiä. Syvässä idässä Puotilasta Kontulaan muuttanut Pikkulintu on tunnettu viskinystävien pyhiinvaelluskohteena, mutta hiljattain keskustaan aukesi sivutoimipiste Ruttopuiston laidalle. Myös Pikkulinnun järjestämät viskitastingit ovat suositeltavia.

American Barin drinkkejä
Show in landscape format
Off

Kattava viskivalikoima löytyy myös Havenin hotellibaarista, jossa kelpaa viihtyä ja maistella klassisen tyylikkäässä miljöössä takkatulen äärellä. Myös Bierhaus München, Berlin ja Köln eri puolilla kaupunkia listaavat messevät 130 viskiä, mutta saksalaistyylinen oluttupa taas on baariympäristönä täysin erilainen. Muita perinteisiä baareja, joissa on kelpo valikoima viskejä löytyy Iso-Roban Black Doorista, Jätkäsaaren Barley & Baitista, Töölön Laiskasta Karhusta, Alppilan Maltaisesta Riekosta sekä keskustan Villi Wäinöstä ja Angleterrestä.

Eikä unohtaa sovi viihtyisinä seurustelupaikkoina tunnettuja kalabaareja Punavuoren Ahventa, Vastarannan Kiiskeä, Hilpeää Haukea, Janoista Lohta, Kaunista Kampelaa, Leijuvaa Lahnaa ja Muikeaa Muikkua, joista kaikista löytyy viskinystävälle siemailtavaa. Hotellibaareista taas kannattaa ratsata ainakin hotelli Tornin American Bar (parhaillaan remontissa, avautuu jälleen keväällä 2022) sekä Katajanokan Grand Marina. Espoon puolella viskinystävän kannattaa vierailla ainakin Vaappuvassa Ankassa.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Piditpä savuisista ja turpeisista Islay-viskeistä, hienostuneemmista Speysideista, lempeistä irkkuviskeistä, pitkään kypsyneistä single malteista, pehmeistä bourboneista tai japanilaisista erikoisuuksista, niin Helsingin baareissa ei maisteltava lopu kesken.