Nämä snägärit ovat Helsingin yöelämän klassikkoja

Street food
Finnish

Suurin osa meistä tietää tunteen, kun makkaraperunat on saatava, ja kello näyttää puoli neljää aamuyöllä. Mistä apu?

Jaskan grilli

Töölössä, pikkuruisen puiston kulmassa sijaitsee yksi Helsingin legendaarisimmista yögrilleistä, joka on päässyt Anthony Bourdainin ruokaohjelmaan ja New York Timesiin. Jaskan valikoima on paitsi laaja, mys mielikuvituksellinen. Vai mitä sanot annoksista, joiden nimet ovat parlamentaarikko, velvoitetyöllistetty tai fagotin soittaja? Eduskuntatalon läheisyyden vuoksi moni politiikan hahmo presidenttejä myöten on ainakin joskus käynyt Jaskan Grillillä, ja siksi muutamalla on myös nimikkoannos. 
Dagmarinkatu 2

Pikku Jaska

Lasipalatsin ja Forumin välissä loistaa lohduttava valo, kuin majakka pimeässä yössä: Pikku-Jaskan grilli. Töölöläisgrillin pikkuveli tarjoaa useita samoja annoksia kuin esikuvansa. Vaikka valikoima ei ole yhtä laaja tai status yhtä legendaarinen, voittaa Pikku Jaska isoveljensä kirkkaasti keskeisellä sijainnillaan. 
Simonkatu 3

Töölön torigrilli

Tarinan mukaan Töölöntorilla on ollut nakkikioski jo 50-luvulta saakka. Asiakaskunta saattaa olla osittain edelleen samaa, vaikka torigrilli palveleekin nykyisin nälkäisen ohikulkijan sijaan, no, nälkäistä yökulkijaa. Legenda kertoo, että tämän grillin herkullisen sinapin salaisuus on se, että se tehdään itse. Taksitolppa sijaitsee niin lähellä, että kyytiä ja kerroshampurilaista voi jonottaa melkein yhtä aikaa.
Töölöntori 1

Karhupuiston grilli

Tottahan Pitkänsillan toiseltakin puolelta löytyy helsinkiläinen klassikkosnägäri. Karhupatsaan selän takana on koju, jonka tiskiltä voi tilata helpotusta kurnivaan vatsaan. Karhupuiston laidalla sijaitsevan grillin rapeat, mutta mehevät makkaraperunat ovat pelastaneet yön jos toisenkin Kalliossa kulkevilta nälkäisiltä. Kaikilla mausteilla.
Agricolankatu

Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Suurin osa meistä tietää tunteen, kun makkaraperunat on saatava, ja kello näyttää puoli neljää aamuyöllä. Mistä apu?