Helsinki HLBTQ+: kahvilat, baarit ja yökerhot

Biletystä dtm:ssä
Lead text
Helsingissä löytyy kuppiloita ja yökerhoja moneen makuun. Esittelemme tässä parhaat HLBTQ+-vaihtoehdot.

Vielä parikymmentä vuotta sitten heilat löydettiin discolattialta tai baarinnurkasta, mutta Tinder, Grindr ja muut deittisovellukset dominoivat nykyään parinmuodostuksessa HLBTQ+-yhteisössäkin. Onko perinteisille ”homobaareille” enää sitten tarvetta uudessa uljaassa virtuaalimaailmassa? Yhteisön voimauttavana kokoontumispaikkana - ja safe spacena - ehdottomasti kyllä!

Ravintola-ala elää koronaviruksen vuoksi poikkeusaikaa. Tällä hetkellä juhliminen on sallittua, mutta linjaukset voivat vaihtua nopeallakin aikataululla. Tuorein tieto kannattaa siksi tarkistaa aina kunkin paikan nettisivuilta tai somekanavilta.

Mann’s Street

Mann’s Street on ”aikuisempaan makuun” sopiva illanviettopaikka, ja ehdoton must-kohde kaikille karaoken ystäville. Tämä Mannerheimintien varteen vuonna 1998 avattu rento istuskelubaari on säilyttänyt asemansa aitona originaalina ohikiitävistä trendeistä hätkähtämättä. Nimestään huolimatta Mann’s Street on aina ollut myös naisista pitävien naisten kantapaikka. Manssia on helppo suositella erityisesti matkailijoille. Kaljatuopin hinnalla saa kokea monitasoista Suomi-eksotiikkaa; gay-karaokea maaseutubaari-miljöössä, ihan Helsingin ydinkeskustassa!
Mannerheimintie 12 A

Fairytale

Pienen pieni Fairytale on klassinen homobaari ovikelloineen ja pimennettyine ikkunoineen. Kalliossa sijaitseva baari resonoi seudun henkeä konstailemattomuudellaan ja ota-tai-jätä-asenteellaan. Tunnelmaltaan melkeinpä davidlynchmäinen pikkubaari levittäytyy kesäisin muutamalla asiakaspaikalla myös ulos aurinkoon, jossa voi ihailla Helsinginkadun värikästä vilinää vaikkapa caipiroska kädessä. Asiakaspaikkoja Fairytalessa on konkreettisesti vain kourallinen, joten mikään ison seurueen bailupaikka se ei ideaalisti ole.
Helsinginkatu 7

Bear Park Cafe ”13”

Persoonallisesta sisustuksesta ja korvapuusteistaan tunnettu Bear Park Cafe on sympattinen ja kotoisa karhukahvila Karhupuiston kulmassa Kalliossa. Pulla suussa on hyvä hengähtää ja ihailla vaikkapa Mesikämmen muurahaispesällä -veistosta tai puiston näyttäviä kukkaistutuksia. Karhupuistossa pidetään myös jokakesäinen karhujuoksu eli Drag Bear Race -kisa. Leikkimielisessä kilpailussa karhut, miehet, naiset, naisoletetut, parrakkaat naiset ja muut kisailevat siitä, kuka juoksee nopeimmin ja parhaalla tyylillä korkokengissä. 
Agricolankatu 13

Room BLVD

Helsingin homobaarikentän uusimpia tulokkaita. Bulevardilla sijaitseva homoravintola on piirun verran poshimpi kuin kilpailijansa. Room BLVD nojaa konseptissaan laajaan samppanja- ja viinivalikoimaan, sekä skandinaavisen pelkistettyyn sisustukseen. Viinivalikoimasta löytyy kaikkea mahdollista muutaman kympin pulloista aina 554 euroa maksavaan Penfoldsin Grange-punaviiniin. BLVD Room toimii parhaiten esimerkiksi afterworkeille, treffeille, tai muuten vain henkevään seurusteluun. Tanssilattiaa BLVD Roomista ei valitettavasti löydy. Kesäisin sisäpihalle avataan kuitenkin terassi, joka nostaa kauniina kesäiltana paikan tähdet huippuunsa.
Bulevardi 26

Loukko

Monet mielenkiintoisimmat uuden sukupolven LGTB-tapahtumat syntyvät nykyään omaehtoisesti, talkootyönä, vaihtelevissa tiloissa ympäri kaupunkia. Kollektivit kuten MYÖS, House of Auer ja Matriarkaatti järjestävät päivä- ja iltatapahtumia, joiden lähtökohtana on inklusiivisuus, safe space -periaate, ja aliedustettujen ryhmien toiminnan tukeminen helsinkiläisessä tapahtuma-skenessä.

Mielenkiintoinen uusi, LGBTQ+-yhteisöllekkin relevantti tapahtumapaikka on esimerkiksi Alakulttuurikeskus Loukko. Se on Helsingin Kalliossa sijaitseva, turvallisemman tilan periaatteita noudattava kohtaamispaikka, jossa pyörii ostopakoton vegaaninen kahvila, matalan kynnyksen galleria, monenlaisia työpajoja, kuukausittainen feministinen Joku Ompeluseura ja erilaisia esittävän taiteen tilaisuuksia.
Castreninkatu 7

Helsinki Homoinvaasio

Yksi viimevuosien virkistävimmistä lisäyksistä Helsingin gay-yöelämään ei ole baari vaan pikemminkin liike. Oman kuvauksensa mukaan Helsinki Homoinvaasion tavoitteena on ravistella Helsingin gay-skeneä, houkutella homot ulos pitämään hauskaa ja tutustua uusiin kasvoihin. Konkreettisesti tämä tarkoittaa satunnaisen baarin tai yökerhon valtaamista omalla porukalla, ennalta varoittamatta. Valittu paikka ja ajankohta ilmoitetaan Helsinki Homoinvaasion Facebook-sivulla. Baarinvaltaajat tutustuvat toisiinsa, seurustelevat, ja tuovat samalla ”homouden kauhistuksen” homobaarien hämärästä ulkomaailmaan ja heteronormatiiviseen ympäristöön. Eläköön arjen politiikka ja monimuotoisuus!

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä löytyy kuppiloita ja yökerhoja moneen makuun. Esittelemme tässä parhaat HLBTQ+-vaihtoehdot.