Helsinki HLBTQ+: kahvilat, baarit ja yökerhot

Biletystä dtm:ssä
Lead text
Helsingissä löytyy kuppiloita ja yökerhoja moneen makuun. Esittelemme tässä parhaat HLBTQ+-vaihtoehdot.

Vielä parikymmentä vuotta sitten heilat löydettiin discolattialta tai baarinnurkasta, mutta Tinder, Grindr ja muut deittisovellukset dominoivat nykyään parinmuodostuksessa HLBTQ+-skenessäkin. Onko perinteisille ”homobaareille” enää sitten tarvetta uudessa uljaassa virtuaalimaailmassa? Yhteisön voimauttavana kokoontumispaikkana - ja safe spacena - ehdottomasti kyllä!

DTM

Termi ”legendaarinen” on kokenut inflaation ylikäytön takia, mutta DTM:n tapauksessa sen viljely on aiheellista. Alunperin nimellä Don't Tell Mama 1992 Annankadulle, Kamppiin avattu DTM on Helsingin pitkäikäisin HLBTQ+-ryhmälle suunnattu yökerho. Ravintolabisneksessä 30 vuotta on ikuisuus ja ”Mama” onkin ehtinyt olla monelle sukupolvelle toinen olohuone, melkeinpä koti. Sen neljättä reinkarnaatiota on odotettu pitkään ja hartaasti, ja vihdoin se on valmis. Teurastamolle huolella remontoitu industriaalista fiilistä henkivä kokonaisuus sisältää kaksi tanssilattiaa (joista toisen kattokorkeus on 8 metriä!) ja kesäaikaan ulkoalueen. Luvassa on klubeja, livekeikkoja, drag-show’ta, balleja - kaikkea queeriä.
Työpajankatu 2a

Mann’s Street

Mann’s Street on ”aikuisempaan makuun” sopiva illanviettopaikka, ja ehdoton must-kohde kaikille karaoken ystäville. Tämä Mannerheimintien varteen vuonna 1998 avattu rento istuskelubaari on säilyttänyt asemansa aitona originaalina ohikiitävistä trendeistä hätkähtämättä. Nimestään huolimatta Mann’s Street on aina ollut myös naisista pitävien naisten kantapaikka. Manssia on helppo suositella erityisesti matkailijoille. Kaljatuopin hinnalla saa kokea monitasoista Suomi-eksotiikkaa; gay-karaokea maaseutubaari-miljöössä, ihan Helsingin ydinkeskustassa!
Mannerheimintie 12 A

Fairytale

Pienen pieni Fairytale on klassinen homobaari ovikelloineen ja pimennettyine ikkunoineen. Kalliossa sijaitseva baari resonoi seudun henkeä konstailemattomuudellaan ja ota-tai-jätä-asenteellaan. Tunnelmaltaan melkeinpä davidlynchmäinen pikkubaari levittäytyy kesäisin muutamalla asiakaspaikalla myös ulos aurinkoon, jossa voi ihailla Helsinginkadun värikästä vilinää vaikkapa caipiroska kädessä. Asiakaspaikkoja Fairytalessa on konkreettisesti vain kourallinen, joten mikään ison seurueen bailupaikka se ei ideaalisti ole.
Helsinginkatu 7

Bear Park Cafe ”13”

Persoonallisesta sisustuksesta ja korvapuusteistaan tunnettu Bear Park Cafe on sympattinen ja kotoisa karhukahvila Karhupuiston kulmassa Kalliossa. Pulla suussa on hyvä hengähtää ja ihailla vaikkapa Mesikämmen muurahaispesällä -veistosta tai puiston näyttäviä kukkaistutuksia. 
Agricolankatu 13

Room BLVD

Bulevardilla sijaitseva homoravintola on piirun verran poshimpi kuin kilpailijansa. Room BLVD nojaa konseptissaan laajaan samppanja- ja viinivalikoimaan, sekä skandinaavisen pelkistettyyn sisustukseen. Viinivalikoimasta löytyy kaikkea mahdollista muutaman kympin pulloista aina 554 euroa maksavaan Penfoldsin Grange-punaviiniin. BLVD Room toimii parhaiten esimerkiksi afterworkeille, treffeille, tai muuten vain henkevään seurusteluun. Tanssilattiaa BLVD Roomista ei valitettavasti löydy. Kesäisin sisäpihalle avataan kuitenkin terassi, joka nostaa kauniina kesäiltana paikan tähdet huippuunsa.
Bulevardi 26

Street Pride Bar

Street Pride Bar on uusi sateenkaarihenkinen baari Kampissa (Malminrinteen ja Lapinlahdenkadun kulmassa). Seurusteluravintola järjestää aktiivisesti ohjelmaa - esimerkiksi baarivisoja - ja panostaa yleiseen hengailuun. Viikolla (ke-to) ja viikonloppuisin kuullaan vaihtuvia dj-vieraita. Asiakaskunta on moninaista; verrattuna muihin sateenkaaribaareihin monikulttuurisuus korostuu kiitettävällä tavalla. Ohjelmistoon voi tutustua Street Pride Barin instagram-tilin kautta.
Malminrinne 1 

Hercules

Viimeiset pari vuotta ovat olleet melko synkkää aikaa Helsingin HLBTIQ+ -klubiskenelle. Lyhyen ajan sisällä molemmat kaupungin suurista gay-yökerhoista, DTM ja Hercules, joutuivat lopettamaan toimintansa tilaongelmien takia. Vuodesta 2000 toiminut Hercules tekee nyt vahvaa paluuta. Uusi sijainti ihan ydinkeskustan ytimessä, niin sanotussa makkaratalossa ei ole muuttanut hyväksi havaittua peruskonseptia. Myös tämä Hercules tarjoilee konstailematonta ja menevää hittihuttua (eurodancesta iskelmään) sekä hana-heinekenia kaikille sateenkaareville ja heidän ystävilleen. Paikan sisäänpääsy-, narikka- ja wc-kuvioihin kannattaa tutustua etukäteen Herculesin sivuilla.
Keskuskatu 8

Helsinki Homoinvaasio

Yksi viimevuosien virkistävimmistä lisäyksistä Helsingin gay-yöelämään ei ole baari vaan pikemminkin liike. Oman kuvauksensa mukaan Helsinki Homoinvaasion tavoitteena on ravistella Helsingin gay-skeneä, houkutella homot ulos pitämään hauskaa ja tutustua uusiin kasvoihin. Konkreettisesti tämä tarkoittaa satunnaisen baarin tai yökerhon valtaamista omalla porukalla, ennalta varoittamatta. Valittu paikka ja ajankohta ilmoitetaan Helsinki Homoinvaasion Facebook-sivulla. Baarinvaltaajat tutustuvat toisiinsa, seurustelevat, ja tuovat samalla ”homouden kauhistuksen” homobaarien hämärästä ulkomaailmaan ja heteronormatiiviseen ympäristöön. Eläköön arjen politiikka ja monimuotoisuus!

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä löytyy kuppiloita ja yökerhoja moneen makuun. Esittelemme tässä parhaat HLBTQ+-vaihtoehdot.