Helsingin viihtyisät paikat kuumien juomien ystäville

A counter full of dishes, lit by two standing lamps with white lampshades at Villa Angelica
Lead text
Talvikuukausien aikana pienetkin asiat voivat tehdä olon mukavaksi. Esimerkiksi kuuman juoman siemailu oikeassa paikassa voi pelastaa päivän kuin päivän. Onpa sitten kyse glögistä, kaakaosta tai kahvista, Helsingistä löytyy paljon viihtyisiä paikkoja nautiskeluun.
Ravintola Salutorget
Show in landscape format
Off

Salakapakka Trillby & Chadwick

Trillby & Chadwick on salakapakka himmeiden valojen, samettisten sohvien, 1920-luvun jazzin ja erinomaisten drinkkien ystäville. Tunnelma on juuri sellainen kuin salakapakassa kuuluukin, ja kävijä voi helposti kuvitella päätyneensä aikamatkalle menneisyyteen. Etsivätoimistosta inspiroituneen paikan juomalistat muistuttavat kirjoja ja sisältävät yksityisetsivien tekemiä merkintöjä. Juomat ovat osin vanhoja klassikkoja mutta listaa päivitetään aika ajoin. 
Katariinankatu 1

Clarion-hotellin kattobaari

Hotelli Clarionin kattobaari ei tarjoa vain huikeita näkymiä vaan myös todella mukavia istumapaikkoja. Istahda alas Eamesin Lounge Chairiin ja nauti tunnelmallisesti valaistusta tilasta ja kaupungin valoista. 
Tyynenmerenkatu 2

Tunnelmallinen Goldfish Helsinki

Tomi Björckin luotsaama Goldfish on hämärän tunnelmallinen, kirjastohenkinen cocktail-baari jossa on myös takka - siis täydellinen pakopaikka kun lämpötila ulkona muuttuu kylmäksi. Täyden palvelun baarissa on myös mittava viinilista, ja laadukasta syötävääkin löytyy.  
Korkeavuorenkatu 21

Romanttinen Villa Angelica

Villa Angelican romanttinen huvilatyyli suorastaan houkuttelee rauhoittumaan ja hiljentymään kuuman kupillisen ja herkullisten leivonnaisten äärelle. Vuonna 1901 valmistuneen huvilan tunnelma on rauhallinen, ja listalta löytyvät teelaadut tarjoavat kokeiltavaa useammaksikin käyntikerraksi. 
Tamminiementie 3

St. Georgen Wintergarden

St. George -hotellin Wintergarden-baarin suuri kattoikkuna, tilaan sijoittuva taide ja pehmeät sohvat tuovat lohtua, iloa ja lämpöä kylmien talvikuukausien keskelle. Lounge-tyyppisen tilan viihtyisä tunnelma ja monipuolinen juomalista luovat yhdessä tunnelman, jonka voisi ajatella muistuttavan vaikkapa vanhan Hollywoodin jouluisaa glamouria.
Yrjönkatu 13

Ravintola Salutorgetin baari

Kauppatorin vieressä sijaitsevassa Ravintola Salutorgetin baarissa on suuret nojatuolit ja yleisesti klassinen tunnelma. Tänne on helppo pujahtaa lämmittelemään ostospäivän lomassa. Entiseen pankkiin rakenettu ravintola koostuu elegantista ruokasalista, tyylikkäästä baarista ja viihtyisästä terassista, josta on hyvät näkymät tunnelmalliselle Kauppatorille
Pohjoisesplanadi 15

Rento Roasberg

Roasberg lienee yksi Helsingin mukavimmista kahviloista, eikä olekaan ihme että ihmiset viihtyvät paikan sohvilla jopa tuntikausia. Mukavat istuimet ja rento tunnelma oikein kutsuvat viettämään etätyöpäivää ja piristämään sitä lempijuomalla. Roasberg on niitä paikkoja, joissa ystävien kesken sovittu lounastapaaminen venyykin pidemmäksi ja parhaimmillaan jatkuu vielä illan puolelle viinilasin kanssa. 
Mikonkatu 13

Klassinen Café Aalto

Café Aalto avattiin vuonna 1986 Akateemisen kirjakaupan yhteyteen, joka sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa. Kahvila tarjoaa rauhallisen lepopaikan keskustan vilinässä, Aleksanterinkadun ja Esplanadin välissä. Leivonnaisten ja juomien lisäksi tarjolla on myös lämpimiä aterioita. Mainion kokemuksen kruunaavat ystävällinen henkilökunta ja pöytiintarjoilu. Rauhallinen ympäristö, uniikki tunnelma ja keskeinen sijainti puhuttelevat kaikenikäisiä asiakkaita. Ikonisilla Arne Jacobsenin Ant-tuoleilla on myös mukava lueskella, tai tehdä töitä.
Pohjoisesplanadi 39

Idyllinen Café Regatta

Jos kuuma kupponen idyllisessä pikku mökissä kiinnostaa, Café Regatta on oikea paikka. Tämä pieni punainen mökki sijaitsee meren rannalla Töölössä ja on hurmaava niin ulkoa kuin sisältä. Lämmin ja rento tunnelma syntyy itse paikasta, henkilökunnasta ja muista asiakkaista - ja sitä siivittää lämpimien korvapuustien tuoksu. Kahvilasta voi ostaa myös makkaran grillattavaksi avotulella, jos suolaisennälkä yllättää. 
Merikannontie 8

Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Talvikuukausien aikana pienetkin asiat voivat tehdä olon mukavaksi. Esimerkiksi kuuman juoman siemailu mukavassa paikassa voi pelastaa päivän kuin päivän.