Helsingin parhaat cocktailbaarit

Restaurant & Bar Grotesk
Lead text
Nuoret kunnianhimoiset ja luovat baarimestarit ovat kuluvan vuosikymmenen aikana mullistaneet Helsingin cocktailskenen ja kaupungista löytyy lukuisia kansainvälisestikin kovatasoisia cocktailbaareja, joissa poiketa drinkillä tai viettää iltaa laatu-cocktailien parissa.

Luksushotellien hämyisiä kirjastobaareja muistuttava kellaribaari, englantilaisesta 1800-luvun yksityisetsivätoimistosta inspiraationsa hakenut salakapakka, design-hotellin kattoikkunalla ja upealla taiteella varustettu valoisa baari, Javier Bardemin mukaan nimetty vintage-cocktailbaari tai agavepohjaisiin mezcal- ja tequila-cocktaileihin erikoistunut salaperäinen olohuone, jossa älypuhelimia ei ole soveliasta käyttää – Helsingin cocktailbaarit ovat paitsi maailmanluokkaa, myös ilahduttavan monipuolisia ja erilaisia.

In Chihuahua Julep, a Bear Hunter cocktail stands on the corner of a dark wood table underneath a fancy lamp, classic furniture standing in the background against a blue door.
Show in landscape format
Off

Ennakkoluulottomuus jatkuu konseptien ja sisustuksen lisäksi myös lasissa ja luovuutta ei inspiroivista cocktaileista puutu. Usein helsinkiläiset cocktailit inspiroituvat pohjoisen luonnosta ja niissä maistuvat metsän maut ja pohjoisen marjat – on siis luonnollista, että monien baarien cocktaillista elääkin sesonkien ja vuodenaikojen mukaan.

Myös raaka-aineiden kokonaisvaltainen käyttäminen ja hävikin minimoiminen ovat nykyään cocktailbaarien kunnia-asioita, ja raaka-aineiden monipuolisen käytön ansiosta alkoholittomien mocktailien tai matala-alkoholisten cocktailien valikoimakin on huippuluokkaa. Kokonaisvaltaisen juomaelämyksen saattavat kruunata myös herkän linnun tai savuavan piipun muotoisesta lasista tarjoiltu cocktail.

Vaikka helsinkiläisissä cocktailbaareissa kannattaakin nauttia baarimestarien ainutlaatuisista signature-cocktaileista, eivät myöskään klassikoiden ystävät tule pettymään – negronit, old fashionedit ja gintonicit tehdään paitsi pieteetillä ja vakaalla ammattitaidolla, myös usein suomalaisista ruisviskeistä ja gineistä.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Nuoret kunnianhimoiset ja luovat baarimestarit ovat kuluvan vuosikymmenen aikana mullistaneet Helsingin cocktailskenen.