Silakkamarkkinat tuo saariston tunnelmaa Helsinkiin

The Helsinki Baltic Herring Market is one of the oldest ongoing event traditions in Finland, it has been held since 1743.
Lead text
Syksyn odotetuin ruokatapahtuma, Stadin Silakkamarkkinat, on täällä taas. Vuoden 2021 Stadin Silakkamarkkinoita vietetään 3.–9. lokakuuta Helsingin kauppatorilla ja Etelärannassa. Komeita perinnepurjelaivoja, iloista haitarinsoittoa, kalaisia makuelämyksiä ja merellistä tunnelmaa. Nautitaan viileänä paikan päällä ja viedään kotiin herkuteltavaksi.

Silakkatuotteita saapuu myymään lähes 30 kalastajaa eri puolilta Suomea. Tarkemmat tiedot markkinoiden kalastajista ja muista toimijoista löydät Silakkamarkkinoiden sivuilta.

Stadin Silakkamarkkinat käynnistyy tuttuun tapaan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja silakkaostoksille ehtii aina seuraavan viikon lauantaihin saakka. Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Kalastusalusten lisäksi Kauppatorille ankkuroituvat markkinaviikoksi perinnepurjelaivat Albanus, Olga, Vivan ja Valborg. 

Pormestari Juhana Vartiainen avaa Silakkamarkkinat Vivanin kannella sunnuntaina 3. lokakuuta. Myös ruoka-alan ammattilaisista ja silakan tuntijoista koostuva Silakkaraati kokoontuu avajaissunnuntaina valitsemaan parhaat tuotteet kahdessa kategoriassa: vuoden silakkayllätys ja vuoden maustekala. Voittajat julkistetaan sunnuntai-iltapäivänä.

Silakkaherkkuja ja muita meren antimia pääsee markkinoiden aikana maistelemaan myös esimerkiksi Kauppahallissa ja Torikortteleiden ravintoloissa.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Vuoden 2021 Stadin Silakkamarkkinoita vietetään 3.–9. lokakuuta Helsingin kauppatorilla ja Etelärannassa.