Pääsiäinen Helsingissä

A rows of mini-Daffodils surround saplings in blossom along a large flowerbed.
Lead text
Pääsiäisenä Helsingissä kukkivat narsissit. Palmusunnuntaina pääsisäisnoidiksi pukeutuneet lapset kulkevat ovelta ovelle jakaen koristeltuja pajunkissavitsoja ja toivottaen onnea ja terveyttä.

Pääsiäisenä Helsingissä kukkivat narsissit. Palmusunnuntaina pääsiäisnoidiksi pukeutuneet lapset kulkevat ovelta ovelle jakaen koristeltuja pajunkissavitsoja ja toivottaen onnea ja terveyttä. Palkkioksi he saavat karkkeja ja suklaamunia.  

Pohjanmaalaisen perinteen mukaan uskottiin yön pimeydessä liikkuvien noitien ja trullien pysyttelevän loitolla elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun avulla. Lankalauantaina Seurasaaren juhlakentälle sytytetään pääsiäiskokot pahoja henkiä karkottamaan, ja paikalle kokoontuu kymmeniä trulleiksi pukeutuneita lapsia kahvipannuineen ja luutineen. 

Helsingissä järjestetään myös perinteinen pääsiäisnäytelmä Via Crucis. Kirkon keskiaikaiseen perinteeseen pohjaava näytelmä kiertää keskustan katuja kuljettaen katsojat Kaisaniemen puistosta Säätytalon kautta kohti Tuomiokirkon portaita ja kärsimysdraaman loppuhuipennusta.

Luonnon vihertymistä odotellessa voi viivähtää Talvipuutarhassa ihailemassa pääsiäisliljojen ja tulppaanien väriloistoa. Kevään merkki Helsingissä ovat myös pääsiäismarkkinat. Eri puolilla kaupunkia on myynnissä muun muassa narsisseja, tulppaaneja, taimia, designia, luomumunia, suklaata ja koruja.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Pääsiäisenä Helsingissä kukkivat narsissit.