Ilmastokestävyys ruokapalveluissa – kasvisruokailun edistämisen keinot

Finnish
2019-11-12T14:00:00
2019-11-12T17:00:00
Kasvisruokailun edistämisen keinot <p>Kolmasosa suomalaisista syö päivittäin ruokapalvelujen tuottamia aterioita. Siksi ruokapalveluilla on keskeinen merkitys ruokasektorin ilmastovaikutusten pienentämisessä. Raaka-ainevalinnat muodostavat suuren osan ruokapalveluiden hiilidioksidipäästöistä. Eläinperäisillä ruoka-aineilla on tyypillisesti korkea hiilijalanjälki kasviproteiineihin verrattuna. Ruokapalvelut voivatkin tehokkaimmin pienentää ilmastopäästöjään lisäämällä kasvisruoan osuutta tarjotuista aterioista.</p><p>Tapahtuman esityksissä pohditaan tutkimuksen ja ruokapalveluiden näkökulmista, millaisin keinoin ruokapalveluiden ilmastovaikutuksia voitaisiin vähentää sekä millaisia haasteita ja mahdollisuuksia tähän liittyy. Tapahtumassa myös esitellään ruokapalveluille suunnattu reseptipankki, joka sisältää 30 ilmastokestävää ja vegaanista pääruokareseptiä (www.ilmastoruoka.fi). Reseptit on suunniteltu osana Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjaa, joka toteutetaan Helsingin yliopistossa. Lisäksi tapahtumassa on esillä myös muita ajankohtaisia hankkeita, joiden tavoitteena on ruokapalveluiden hiilipäästöjen vähentäminen.</p><p>Tervetuloa tutustumaan ajankohtaisiin hankkeisiin sekä mukaan keskustelemaan ilmastokestävyyden ja kasvisruokailun edistämisestä!</p><p>Tapahtuman ohjelma:<br>* Erikoistutkija Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus: Ruokalistojen tuunaamista ja uusia avauksia - miten eteenpäin kasvispainotteisuuden edistämisessä?<br>* Pirjo Apell, Ilmastokestävyys keittiössä -hanke, Helsingin yliopisto: Ilmastokestäviä kasvisruokia ammattikeittiöihin - reseptipankki työkaluna <br>* Reseptiikan kehittäjä Lilli Munck, Ilmastokestävyys keittiössä -hanke, Helsingin yliopisto: Ilmastokestävät kasvisruoat ammattikeittiöissä - reseptien kehityksen haasteet ja mahdollisuudet <br>* Tapahtumassa kuullaan myös Helsingin kaupungissa toteutetuista toimista ruokapalveluiden hiilijalanjäljen pienentämiseksi sekä tulevaisuuden suunnitelmista.<br>---</p><p>* Paneelikeskustelu: Kohti ilmastokestävää ruokakulttuuria - ruokapalveluiden rooli muutoksessa <br>Puheenjohtaja: Pirjo Apell <br>Panelistit: Minna Kaljonen, Lilli Munck ja laillistettu ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen ja Heli Hakulinen Tuusulan kunnan ruokapalveluista, Aulikki Johansson Palvelukeskus Helsingistä<br>Tarkempi ohjelma päivittyy Facebook-tapahtumaan.<br>Tapahtuma on ilmainen. <br>---<br>Tapahtuman järjestää Helsingin yliopiston Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet –tutkimushanke yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.<br>Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja ja reseptipankki toteutetaan Ilmastokestävyys keittiössä -tutkimushankkeessa, jota rahoittaa Koneen Säätiö.</p><p></p>
Location
Helsingin kaupungintalo, aula
Pohjoisesplanadi 11 - 13
Helsinki
00170
+358 9 310 1641

60.16817, 24.952906

https://www.facebook.com/events/758658061249287
Offers: is free
Free
Sticky in todays events
Off