Helsinki Design Week on taas täällä

A girl is standing in front a screen with arms open wide, the screen has some graphic illustrations.
Lead text
Helsinki Design Weekin ohjelmaan kuuluu näyttelyitä, työpajoja, juhlia, avoimia ovia, seminaareja, muotinäytöksiä ja paljon muuta. Helsinki Design Week järjestetään 9.–19.9.2021 kaupungilla ja verkossa.

Lasten Designviikko

HDW Lasten ikkunat on kokeellinen askel Helsingin ydinkeskustan avaamiselle lastenkulttuurille, -näyttelyille ja -tapahtumille. Tapahtuma toteutetaan Keskuskadun ja läheisten kortteleiden näyteikkunoihin suunniteltavilla installaatioilla. Installaatiot valmistuvat yleisön silmien edessä 10.–11.9. ja ovat vapaasti nähtävillä, koko Helsinki Design Weekin ajan. Installaatioiden tekijöiksi on kutsuttu muotoilijoita ja muita luovan alan tekijöitä, jotka yhdessä pohjoismaisten huippukuvittajien kanssa suunnittelevat ja kokoavat installaatiot. Kävelykadut muokkaavat keskustaa yhä turvallisemmaksi elinpiiriksi myös lapsiperheille. 

Kaleidoscope Online Festival on Creativity -tapahtumasarja

Kaleidoscope-festivaali koostuu viidestä peräkkäisestä online-tapahtumasta, jotka järjestetään Designmuseon Instagram-tilillä 10.9. –14.9. Viisi erilaista live-lähetystä tarjoilee kukin omanlaisensa näkökulman luovuuteen. Tapahtumissa päästään muun muassa tutustumaan Iittala -näyttelyymme lasten silmin, keskustelemaan luovuuden edellytyksistä muotoilijan kanssa ja kuulemaan MoMA:n pääkuraattorin (Senior Curator) Paola Antonellin ajatuksia siitä, miten muotoilun keinoin voidaan ratkaista tulevaisuuden ongelmia ja millaiselta suomalainen muotoilu näyttää Atlantin toiselta puolelta katsoen. Kaleidoscope-tapahtumissa pääset myös matkassamme tutustumaan Iittalan tehtaaseen ja lasin tekemiseen sekä luovuutta ruokkivaan työpajaan.

Helsinki Design Weekin vuositeema “Mikä on viisasta?”

Näyttely on avoin kutsu keskusteluun: viisauden määritelmä on laaja ja monialainen. Tavoitteena on haastaa yksipuolinen ja -ulotteinen suunnittelu: perinteinen, mutkaton määritelmä muotoilusta puhuu asioiden parantamisesta. Mitä jos kiihtyvään tahtiin muuttuva, epävarma maailma kaipaisikin pohdintaa siitä, mikä on parempaa? Ja ennen kaikkea: parempaa kenelle? Luvassa on suomalaissuunnittelijoiden uusimpia tuotteita ja tuoreimpia ideoita esittelevä näyttely, päivittäistä keskusteluohjelmaa sekä pop up -ravintola kohtaamisia varten.

Design Market

Design Market järjestetään poikkeusolosuhteisiin sopivalla tavalla: Design Market Online -verkkokampanjana sekä myyjien omissa kivijalkaliikkeissä ympäri kaupunkia. Mukana on kuusikymmentä huippusuunnittelijaa ja laadukkaan muotoilun yritystä. Design Marketissa varastojaan tyhjentävät korkealaatuisten huonekalujen ja sisustustuotteiden suunnittelijoita ja valmistajia, jotka pyrkivät toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Mukana on korkealaatuisten huonekalujen ja sisustustuotteiden suunnittelijoita ja valmistajia, jotka pyrkivät toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. 

Koko Helsinki Design Week 9–19 Syyskuun ohjelmisto löytyy osoitteessa
helsinkidesignweek.com. Sieltä voi ostaa myös pääsylipput. Koronavirustilannetta seurataan tarkkaan ja kaikissa toimissa noudatetaan viranomaisten suosituksia.

Title
Designtapahtumia ja -tekemistä Helsingissä
Card list

Design Walk Helsinki

Architecture Tour of Helsinki

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki Design Weekin ohjelmaan kuuluu näyttelyitä, työpajoja, juhlia, avoimia ovia, seminaareja, muotinäytöksiä ja paljon muuta.