Helsingin tapahtumat 2022

People attending Flow Festival
Lead text
Helsinki on läpi vuoden eläväinen tapahtumakaupunki, listasimme vuoden 2022 tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia tapahtumia Lux Helsingistä Silakkamarkkinoihiin ja Helsinki Pridesta Tuskaan.

Lux Helsinki, 5.-9.1.

Valotaidefestivaali Lux Helsinki valaisee Helsingin 5.- 9.1.2022. Lux Helsinki esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja joka vuosi vaihtuvalla, muutaman kilometrin pituisella reitillä. Helsingin tunnetuimpien rakennusten lisäksi reitille valikoituu aina myös vähemmän tuttuja sisäpihoja tai julkisivuja. 
luxhelsinki.fi

Vappu, 1.5.

Vappuaattona järjestetään paljon tapahtumia virtuaalisesti ja Vappupäivää vietetään kaupungin lukuisilla vapputoreilla, joissa myydään ilmapalloja, viuhkoja ja naamareita.
Lue lisää

Helsinki City Running Day, 13.-14.5.

Helsinki City Running Day tarjoaa riittävää haastetta jokaiselle, kun Helsingissä juostaan Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run puolimaraton, jo 42. kertaa järjestettävä Garmin Helsinki City Marathon, joukkuehenkeä tarjoava Helsinki City Marathonviesti, nopea 5 km juoksutapahtuma Salvequick Helsinki City 5 sekä maratonin ja puolimaratonin yhdistävä Helsinki City Double juoksutapahtuma. Perjantai-iltapäivänä järjestetään perheen pienimmille suunnattu lasten juoksutapahtuma Minimarathon.
helsinkicityrunningday.fi

Show in landscape format
Off

Sideways Festival, 16.-18.6.

Helsingin musiikkifestivaalikesän avaava Sideways on vakiinnuttanut paikkansa Helsingissä. Helsingin jäähalliin ja sen ympäristöön juurtuneessa kolmipäiväisessä festivalissa esiintyy laaja ja erinomainen kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja.
sidewayshelsinki.fi

Helsinki-päivä, 12.6.

Perinteisesti kesäkuun 12. päivä vietettävää Helsinki-päivää on juhlittu vuodesta 1959 lähtien. Helsinki on täynnä kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joiden järjestämiseen osallistuvat yhdistykset, yritykset, seurat, organisaatiot ja aktiiviset kaupunkilaiset. Helsinki-päivän tarjontaan mahtuu suuria ja pieniä tapahtumia, musiikkia, esittäviä taiteita, opastuskierroksia, näyttelyitä, avoimia ovia, ohjelmaa lapsille tai vaikkapa vanhuksille.
helsinkipaiva.fi

With their backs to the camera, two people in coats wearing crowns of leaves hug, looking accross a lake at a Midsummer bonfire.
Show in landscape format
Off

Seurasaaren juhannusvalkeat, 24.6.

Seurasaaren juhannusvalkeat sisältää runsaan kattauksen ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia suomalaiseen keskikesän viettoon. Museomiljöössä ja puistomaisen metsän keskellä järjestettävässä juhlassa tanssitaan, lauletaan, soitetaan ja leikitään juhannussalkojen ja -kokkojen äärellä. Aaton tunnelmaa kohottavat lemmennostatusloitsut, juhannushäitään viettävä pariskunta, värikkäät kansallispuvut ja siniristiliput.
juhannusvalkeat.fi/

Helsinki Pride, 27.6.-3.7.

Perinteisesti juhannuksen jälkeisenä lauantaina järjestettävä Helsinki Pride -ihmisoikeuskulkue kerää vuosittain ihmiset marssimaan yhtäläisten oikeuksien puolesta. Kulkuetta edeltävällä Pride-viikolla kaupunki on täynnä tapahtumia.
pride.fi

Tuska, 1.-3.7.

Pohjois-Euroopan suurin metallifestivaali järjestetään Suvilahdessa kesäkuun lopussa. Vuonna 2019 festivaaleilla vieraili kolmen päivän aikana 43 000 raskaan musiikin ystävää, se on vuodesta 1998 järjestetyn festivaalin kävijäennätys.
tuska.fi

In the lower quarter of the photo, a crowd of people at Flow Festival are standing in front of a tall, circular, industrial framework that has a belt of lights wrapped around it. the evening sky is overcast.
Show in landscape format
Off

Helsinki Cup, 11.-16.7.

Helsinki Cup on yksi Euroopan suurimmista juniorijalkapalloturnauksista, siihen osallistuu vuosittain yli 20 000 pelaajaa ympäri maailman. Kesällä 2022 järjestetään jo 47. Helsinki Cup. Vuodesta 1976 lähtien pelatun turnauksen rooli lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä yhteisöllisyyden edistäjänä on säilynyt läpi vuosikymmenten.
helsinkicup.fi

Flow Festival, 12.-14.8.

Vuodesta 2004 järjestetty Flow Festival on kasvanut keskellä Helsinkiä yhdeksi Euroopan kehutuimmista ja mielenkiintoisimmista musiikin ja taiteen festivaaleista. Kansainvälisten ja kotimaisten huippuartien lisäksi festivaaleilla nähdään paljon marginaalisempaakin musiikkia ja taidetta. Vuonna 2019 festivaaleilla esiintyi kolmen päivän aikana yli 170 artistia ja Suvilahdessa Flow’sta nautti yli 83 000 vierasta. Flow Festival on myös yksi maailman ensimmäistä hiilineutraaleista festivaaleista.
flowfestival.com

A girl is standing in front a screen with arms open wide, the screen has some graphic illustrations.
Show in landscape format
Off

Outsider Art Festival, 12.8.-21.8.

Toista kertaa toteutettava Outsider Art Festival antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita. OAF 2022 esittää monialaisen taideohjelman, joka sisältää yli 20 tapahtumaa eri puolilla kaupunkia sekä verkossa. 
outsiderart.fi

Helsingin juhlaviikot, 12.8.-4.9.

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.
helsinkifestival.fi

Viapori Jazz, 23.-27.8.

Elokuun erääntyessä koko kaupunki on taas täynnä taidetta, joka ulottaa musiikilliset lonkeronsa lähisaariin asti. Postinumerosta 00190 löytyy jazzikkaassa rytmissä sykkivä maailmanperintökohde Suomenlinna ja sen kesäinen kalaasi, Viapori Jazz.
viaporijazz.fi/

Helsinki Design Week, 1.-11.9.

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week ottaa ensi syksynä haltuun Helsingin.
helsinkidesignweek.com

Habitare 7.-11.9.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma. 
habitare.fi

Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa, 15.-25.9.

Suomen suurin elokuvafestivaali järjestetään vuosittain syyskuussa. Kulttuurin ystävät ja kyltymättömät cinefiilit vaeltavat pääkaupunkimme teattereihin luomaan viilenevään syksyyn ainutlaatuista, lämmintä festivaalitunnelmaa. Vuonna 1988 perustettu tapahtuma juhlii elokuvataidetta ja esittelee ennakkoluulottomasti rohkeita, ristiriitaisia ja visuaalisesti häikäiseviä uusia elokuvia.
hiff.fi

Stadin Silakkamarkkinat
Show in landscape format
Off

Stadin Silakkamarkkinat, lokakuu

Helsingin vanhin perinnetapahtumaa on järjestetty tiettävästi jo vuodesta 1743. Kalastajat myyvät Kauppatorilla tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä. Veden kielelle nostattavat sekä suolasilakat että herkullinen valikoima erilaisia silakkamarinadeja pihlajanmarjoista punapippuriin, maukasta toriruokaa unohtamatta. Merellisten herkkujen lisäksi markkinoilta saa myös aina maistuvaa mustaa saaristolaisleipää sekä saarilampaiden villasta tehtyjä vaatteita ja muita käsitöitä.
silakkamarkkinat.fi

Slush, 17.-18.11.

Euroopan suurin kaksipäiväinen startup-tapahtuma, joka vetää kaupunkiin satapäin teknologia- ja yritysmaailman huippunimiä.
slush.org

Tuomaan markkinat Tuomiokirkon edessä jouluna.
Show in landscape format
Off

Tuomaan Markkinat, 1.-22.12.

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Senaatintorin tunnelmallisen joulutorin kojuista löytyvät persoonalliset lahjat käsityöläisten itsensä myyminä. Ravintolapihan toimijat hemmottelevat kävijöitä talvisilla klassikoilla, kuten joulupuurolla ja blineillä sekä maustetuilla glögeillä. Tuomaan Markkinoiden sydämessä sykkii kävijöiden rakastama vanhanajan karuselli.
tuomaanmarkkinat.fi

Helsingin Uusivuosi 2022, 31.12.

Vuosi 2023 otetaan vastaan jälleen upeiden esitysten saattelemana.
helsinginuusivuosi.fi/

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki on läpi vuoden eläväinen tapahtumakaupunki, listasimme vuoden 2022 tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia tapahtumia Lux Helsingistä Silakkamarkkinoihiin ja Helsinki Pridesta Tuskaan.