Päiväretki: Tukholma

View of a street lined with small trees in bloom running down a street sandwiched by the sea to the right and the stunning architecture of Stockholm to the left. The sun is shining and a pair of small tugs are operating on the river.
Lead text
Merimatkan päässä Helsingistä sijaitsee yksi maailman kauneimmista pääkaupungeista. Tukholma on 2,3 miljoonan asukkaan kaupunki, jossa kaikki on kuitenkin ihanan lähellä.

Tukholma pähkinänkuoressa

Tukholma on samaan aikaan urbaani, historiallinen ja luonnonläheinen: vesi on aina läsnä tässä kaupungissa, jossa viheralueet, keskiaikaiset rakennukset ja pilvenpiirtäjät kohtaavat. Kaupunki syleilee monimuotoisuutta tasa-arvoa ja innovaatioita - ollen samalla moderni teknologian, muodin, musiikin, elokuvien, suunnittelun, pelien ja kaikkien luovien alojen keskus. Tämä on kaupunki, joka on avoin kaikelle ja kaikille.

In a park high above Stockholm, framed entirely by trees silhouetted by a deep orange sunset, a couple sit on a bench and admire the view.
Show in landscape format
Off

Viisi tärkeintä nähtävyyttä

  • Gamla stan / Tukholman vanhakaupunki on täynnä nähtävyyksiä, ravintoloita, kahviloita, baareja ja ostospaikkoja. Kapeat, mutkittelevat mukulakivikadut ja niitä reunustavat eriväriset rakennukset antavat vanhalle kaupungille sen ainutlaatuisen luonteen. Täällä on useita kauniita museoita ja nähtävyyksiä, mukaan lukien kuninkaanlinna.
  • Vasa-museo lukeutuu maailman arvostetuimpiin museoihin ja on eniten vierailijoita keräävä nähtävyys Skandinaviassa. Maineikas Vasa-sota-alus kaatui ja upposi Tukholman edustalla 1628. Merenpohjassa vietetyn 333 vuoden jälkeen se pelastettiin ja matka saattoi jatkaa. 
  • ABBA-museossa on esillä kaikkien aikojen ikonisimman ruotsalaisen yhtyeen musiikkia, vaatteita, sanoituksia, musikaaleja ja elokuvia. Museo on moderni ja suunniteltu tarjoamaan vierailijoilleen interaktiivinen, ikimuistoinen ja tietysti musiikillinen kokemus.
  • Fotografiska on enemmän kuin vain tunnettu valokuvamuseo, se on kaiken valokuvauksen kohtaamispaikka ja leikkipaikka. Museossa on myös upea kirja- ja matkamuistomyymälä sekä palkittu ravintola, joka on valittu maailman parhaaksi museoravintolaksi. Fotografiskalla on myös kahvila ylimmässä kerroksessa, ja jo pelkkä näkymä on visuaalista ravintoa mielikuvitukselle.
  • Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo. Jo vuonna 1891 perustetusta paikasta on tullut sekä tukholmalaisten että vierailijoiden suosikki. Skansen on vertaansa vailla, se on monipuolinen sekoitus historiallisia rakennuksia, pohjoisia ​​eläimiä, lasten eläintarhaa ja akvaariota.
Inside the Kungsträdgården underground metro station, the green, red and chequered tile floor gives way to a cavernous space with exposed rock walls and ceiling.  Two people in the distance walk beneath the green painted ceiling.
Show in landscape format
Off

Etäisyys Helsingistä

Merireittiä 400 kilometriä, 16 tuntia laivalla, 1 tunti lentäen.

Näin pääset

Viking Linen ja Tallinkin lautat vievät sinut helposti keskustasta keskustaan. Vaihtoehtoisesti voit matkustaa lentäen.

Lue lisää Tukholmasta Visit Stockholmin sivuilta. 

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Merimatkan päässä Helsingistä sijaitsee yksi maailman kauneimmista pääkaupungeista. Tukholma on 2,3 miljoonan asukkaan kaupunki, jossa kaikki on kuitenkin ihanan lähellä.