Quick guide: Hakaniemen lasihalli

A sales person at a market stall in Hakaniemi's temporary Market Hall can just be seen behind huge piles of vegetables along the whole stall front. Shelves of dried and preserved products stand behind her.
Lead text
Hakaniemen kauppahalli vuodelta 1914 on remontissa ja kauppiaat ovat väliaikaisesti muuttaneet valoisaan ja moderniin lasihalliin Hakaniemen torille. Hallissa on lähes 50 myyjää ja aurinkoinen terassi on auki koko kesän. Nautiskele tunnelmasta ja tuoreista sesonkiherkuista, syö lounasta tai pysähdy pullakahville. Uusi halli on avoinna maanantaista lauantaihin aamu kahdeksasta ilta kuuteen. Perille pääset kätevimmin metrolla tai kaupunkipyörällä.

Hakaniemen mukulakivisellä torilla on kenties koko kaupungin urbaanein ja aurinkoisin aamupuuro- ja kahvipaikka. Torikauppiaiden valikoimissa on muun muassa sesongin tuoreita juureksia, vihanneksia, sieniä, marjoja ja yrttejä sekä kesäkukkia. Torilla esiintyy myös muusikkoja, jotka viihdyttävät kaikkia ohikulkijoita. Paras aika torilla on kesäaamut, mutta kahvi ja korvapuusti maistuvat Kahvisiskojen oranssissa teltassa yhtä hyvälle ympäri vuoden.

Lasihallista löytyy tuoreruokakauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi laaja kirjo muitakin artesaanituotteita ja erikoispalveluja, kuten korkolappuja suutarilta, hattuja ja vaatteita, asusteita tai keittiötarvikkeita, mausteita, kahvia, teetä ja säilykkeitä. Kauppahallissa ja torilla vietetään myös erilaisia pienimuotoisia sesonki- ja teematapahtumia.

4 x ruokapaikat

1. Soppakeittiö 
Soppakeittiön klassikko bouillabaisse on listalla joka päivä. Lisäksi kaksi muuta tuoreista raaka-aineista itse tehtyä lounaskeittoa ja oman keittiön leipää yrttiöljyn kanssa.

2. Katiska
Marja Nätin kalatuotteiden erikoismyymälän oma kahvila tarjoilee kalaruokia kuten äyriäis- ja graavilohileipiä. Runsaasta tiskistä voi napata välipalaksi myös leivonnaisia, piirakoita ja kalakukkoa.

3. På Kroken Bar 
Ekströmin kalatiskin kainalossa sijaitsee På Kroken Bar, jossa voit nauttia vaikkapa ostereita ja hummerikeittoa lasillisella tai ostaa mukaan tuoreita kalaruokia. 

4. Hallikahvila
Hallikahvilassa voit pysähtyä kotiruokalounaalle tai nautiskella erikoiskahveja, haudutettua teetä, leivonnaisia, voileipiä tai piiraita. Kahvilasta löytyy myös Presidentti Tarja Halosen ja Sauli Niinistön kantapöytä.

5 x herkut

1. Juustot
Lentävä Lehmä on juustokauppa, jonka monipuolisesta tiskistä löytyy paitsi kansainvälinen kattaus juustoja myös luomukananmunia ja kirnuvoita. Kokeile myös Perinteisen Juustopuodin kotimaisten juustoloiden valikoimia kuten vuohenleipäjuustoa ja paistettua munajuustoa tai ternimaitoa. 

2. Vihreät ja värikkäät 
Hallin ihastuttavista vihannesmyymälöistä Tmi Merja Valosta ja Luomupuodista löydät myös yrttejä, marjoja ja hedelmiä. Kotimaisen sesongin aikana runsaasti suomalaisten tuottajien tuoreita herkkuja. Värikäs ja runsas valikoima saa veden kielelle koko vuoden ympäri. 

3. Merenantimet
Hallin kalakauppiaiden tiskeistä saat niin lämminsavu- ja graavikalat, ravut ja sillit, mädit, silakat ja lohet kuin osterit, kampasimpukat ja mustekalatkin. Rosendahlin ohueksi siivuiksi leikattu graavilohi, Ekströmin oman savustamon savukalat, Reitin Kalan kotimaiset tuoreet kalat, Marja Nätin äyriäisvoileivät tai Kala Patagonicon erikoisemmat merenherkut on hyvä syy pysähtyä.

4. Lihat
Hakaniemen halli tunnetaan tuoreista lihavalikoimistaan. Liha-Haka leikkaa ja käsittelee lihan sellaiseksi kuin haluat ja Reinin lihasta löytyy tuoreita erikoisuuksia kuten Ahvenanmaan karitsaa, riistaa tai talon tuoremakkaroita. Palvilihat saat Kestoleikkeestä ja Roinisilta löydät italialaiset prosciuttot.

5. Leivät ja leivonnaiset
Suomen kansallisruuan eli ruisleivän löydät esimerkiksi Helsingin Leivästä ja luomu- ja hiivattomat leivät Leipätorilta. Keliapuodista kannattaa maistaa gluteenittomia tuoreita juureen tehtyjä leipiä, lihapiirakoita ja korvapuusteja. Tuffen Herkusta kannattaa kokeilla suosittua beduiinileipää. Sannan kahvila-konditoriassa on lähileipomoiden leipomotuotteita kuten Eromangan lihapiirakoita ja possumunkkeja. Marian Konditoriasta löydät myös Liperin ohratäytteiset karjalanpiirakat.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Hakaniemen kauppahalli vuodelta 1914 on remontissa ja kauppiaat ovat väliaikaisesti muuttaneet valoisaan ja moderniin lasihalliin Hakaniemen torille. Hallissa on lähes 50 myyjää ja aurinkoinen terassi on auki koko kesän. Nautiskele tunnelmasta ja tuoreista sesonkiherkuista, syö lounasta tai pysähdy pullakahville. Uusi halli on avoinna maanantaista lauantaihin aamu kahdeksasta ilta kuuteen. Perille pääset kätevimmin metrolla tai kaupunkipyörällä.