Muoti-rakkautta Helsingissä

Nightlife in Kallio, young people standing in front of a bar's double doorway, the bar within flooded with violet light.
Lead text
Helsinki on oivallinen paikka inspiroitua ja fiilistellä vaatteita. Kaupunki tarjoaa kattavan valikoiman ​​kauppoja ja pieniä, mutta persoonallisia brändejä, jotka tyydyttävät vaativammankin muodinseuraajan tarpeet.

Paras tapa tutustua Helsinkiin ja sen kauppoihin on lähteä vain rohkeasti kävelemään. Kaupungin tarjonta voi yllättää, ja vastaan tulee varmasti mielenkiintoisia liikkeitä. Parasta on, että kaupunki elää koko ajan ja erilaisiin tuotteisiin erikoistuneita liikkeitä syntyy yhä enemmän.

Beamhill & Beam

Ydinkeskustassa sijaitsevat sisarliikkeet tarjoavat asiakkailleen kokonaisvaltaisen ostokokemuksen. Tunnelma on hyvä, henkilökunta mukava ja valikoimat harkittuja, mutta monipuolisia - Beamhillista saa esimerkiksi Acne studiosin, Gannin ja Eytyksen tuotteita, Beamista taas Our Legacya, Maison Margielaa ja Dries van Notenia.
Beamhill, Yliopistonkatu 5
Beam, Erottajankatu 15-17

Beyond 

Vilkkaan kadun varrella sijaitsee skedeilyyn erikoistunut myymälä. Tila on valoisa, tunnelma rento ja valikoima laaja, sisältäen kaikkea kengistä skeittilautoihin. Beyondista löytyy monia siistejä merkkejä, kuten Brain Dead, Polar skate, Pop traiding ja Palace. 
Kaisaniemenkatu 4

Partioaitta 

Vaikka keskustakupla vie välillä mennessään, kaipaa mieli myös luonnon rauhaa ja Helsingistä löytyvät siihenkin mahtavat puitteet. Partioaitasta saa varusteita joka lähtöön ja osaava henkiökunta neuvoo materiaaleista, eli pulaan ei jää, vaikka ulkoiluvaatteet eivät olisi entuudestaan tuttuja. Partioaitan valikoimaan kuuluvat mm: Arc'teryx , Hoka, Rab, Formal Friday ja Merrel. 
Keskusta, Yrjönkatu 36

UFF Keskusta 

Helsingissä osataan pukeutua persoonallisesti ja katukuvassa vastaan voi tulla mitä tahansa 2000-luvun alun throwback-estetiikoista futuristisiin ja minimalistisista upean runsaisiin  tyyleihin. UFF on paikka, josta voi tehdä mitä erikoisimpia second hand -löytöjä vaatteista asusteisiin. Värikkäiden rekkien välissä inspiraatiolta on vaikea välttyä ja UFFissa voi kuluttaa tunteja vain koettaen päälleen erilaisia lookeja tai suunnitellen seuraavien juhlien asukokonaisuutta.  
Fredrikinkatu 36

Sofi Oksanen's Norma takes the readers to the streets of Kallio.
Show in landscape format
Off

Helsingistä voi löytää myös monia underground-merkkejä, jotka eivät ehkä ole vielä kaikkien tietoisuudessa, mutta ovat nuorison keskuudessa muodostuneet varsinaisiksi megatrendeiksi. Monissa tällaisissa merkeissä yhdistyy luovuus ja ihmisten halu luoda yhteisöjä, joihin kaikki voivat liittyä. Osaamista on todella paljon ja tällaisia nuoria merkkejä syntyy tiheään tahtiin. Upeaa brändäystä tällaisten merkkien osalta ovat muun muassa tehneet seuraavat toimijat.

Vitun Leija

Diarra Bakarin luomasta brändistä huokuu yhteisölllisyys ja tuoreet ideat. Helposti tunnistettavat vaatteet kantavat brändin nimeä isoissa printeissä mm. t-paidoissa, collegehousuissa ja hatuissa. Brändiä voi seurata ja ostaa: @vitunleija

VAIN - Vain is all about love.

Vaikka brändi on nuori, on sillä ollut jo vuosia vakiintunut fanikunta ja vaatteet puhuttelevat monia. Mallisto sisältää mm. laadukkaita nahkatuotteita ja oheistuotteista löytyy kaikkea koruista, juomapulloon ja korttikoteloon. Brändiä voi seurata ja ostaa: @VAIN_official

Shuwsu

Upeita käsintehtyjä tuotteita t-paidoista takkeihin ja housuista laukkuihin. Kädenjälki on todella vaikuttavaa, estetiikan yhdistellessä military-henkisiä materiaaleja japanilaisiin linjoihin. Brändiä voi seurata ja ostaa: @shuwsu_

Fabri Platform

Fabri Platform on helsinkiläinen verkossa toimiva alusta, joka nostaa pienempiä brändejä isomman yleisön tietoon. Fabrilta löytyvät myös nettisivut joiden kautta on mahdollista ostaa suunnittelijoiden tuotteita helposti. Fabri myös järjestää live-tapahtumia, joista voi löytää monet pienet brändit saman katon alta. Fabri-verkkoalustalla myydään vaatteita ja koruja, mutta myös taidetta. Tapahtumista ilmoitetaan sosiaalisen median kanavissa. Brändiä voi seurata ja ostaa: @fabriplatform 

Helsingissä voi todella seurata, kuinka muoti ja kulttuuri elävät ja kehittyvät yhdessä kaupungin kanssa. Paras tapa löytää omat suosikkikohteensa muodista taiteeseen ja luonnosta ravintoloihin on kierrellä ja tutkia vapaasti. Sille kävelylle kun lähtee, voi itsensä löytää samalta polulta vielä vuosienkin päästä! 

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki on oivallinen paikka inspiroitua ja fiilistellä vaatteita. Kaupunki tarjoaa kattavan valikoiman ​​kauppoja ja pieniä, mutta persoonallisia brändejä, jotka tyydyttävät vaativammankin muodinseuraajan tarpeet.