Kävelykierros: Design District Helsinki

Iconic Savoy vases represent classic Finnish design.
Lead text
Muotoilu on vahvasti läsnä Helsingissä. Hyvä muotoilu näkyy jokapäiväisessä elämässä, kuuluu kaikille ja parantaa arkea. Helsinki onkin saanut Unescon City of Design -tittelin, ja se on maailman ainoita kaupunkeja, jossa on muotoilujohtaja. Kurkista Suomen tunnetuimpien muotoilijoiden klassikoihin ja nousevien suunnittelijoiden kädenjälkeen. Alueeseen voi tutustua opastetusti Design Walk -kävelykierroksella.

Kierroksen kokonaispituus on noin 1,5 km

Helsingin sydämessä sijaitsevalla Torikortteleiden alueella on useita suomalaiseen muotoiluun erikoistuneita liikkeitä. Lapuan Kankureiden tuotevalikoima on kotimaista käsityötä - pyyhkeitä, saunatekstiilejä ja torkkupeittoja luonnonmateriaaleja arvostaen. Lumi Accessories myy ajattomia nahkalaukkuja ja asusteita. Pitsikauluksellisista mekoista ja uniikeista hopeakoruistaan tunnettu kotimainen Lumoan panostaa eettisyyteen ja ekologisuuteen. 

Papu & Uhana Store on yhteisöllinen kauppapaikka Helsingin sydämessä, Kauppatorin kupeessa. Kahden vaatemerkin yhteinen liiketila tarjoaa erottuvan ja kestävän valikoiman erilaisia naisten- ja lastenvaatteita sekä asusteita. Ajankohtaisten värien ja kuosien ystäville.

Iittala Store Esplanadi on modernin pohjoismaisen muotoilun johtava yritys, jonka lippulaivamyymälä esittelee tuotevalikoimaa sekä harvinaisempia erikoistuotteita ja taidelasia. Arabia-tuotteilla on yli 140 vuoden ajan ollut vahva sija suomalaisissa kodeissa. 

Balmuir tuo arkeen ylellisyyttä eettisillä tuotteilla, joissa laatu sekä näkyy että tuntuu. Asusteiden ja kodin tuotteiden lisäksi laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Materiaaleina kashmir, alpakkavilla ja poronnahka. 

Lapuan Kankurit Store & Studio Helsingissä
Show in landscape format
Off

Kämp Galleriaan avattu Garden esittelee suomalaisen muodin parhaimmiston sekä helsinkiläisille että täällä vieraileville. Omat liikkeensä Gardeniin ovat avanneet ArelaR-Collection, Terhi Pölkki, éN Hats, Hálo sekä Nomen Nescio. Gardenista löytyy myös luonnonkosmetiikkaan keskittynyt Jolie sekä My o My, jonka kirja- ja lehtivalikoimasta vastaa kirjakauppa Nide

Marimekko on vuonna 1951 perustettu suomalainen designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Tuotevalikoimaan kuuluu vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin.

At a Marimekko store, two women stand in front of a handbag display that covers the wall whilst browsing Marimekko bags. A long table with a variety of Marimekko purses is in front of them.
Show in landscape format
Off

Alvar Aallon suunnittelemista huonekaluista tunnettu Artek on yksi modernin muotoilun innovatiivisimmista yrityksistä ja suomalaisen sisustusmuotoilun lippulaiva. Aallon tuotteiden puhdas muotokieli, kestävyys ja korkea laatu ovat olleet Artekin suosion tae jo 70 vuoden ajan. Lisätietoa: Alvar Aallon kotimuseosta ja ateljeestä 

Eero Aarnio on yksi suurista modernin kalustemuotoilun vaikuttajista, joka tuli tunnetuksi 1960-luvulla muotoilemistaan futuristisista tuoleista. Design Eero Aarnio Showroomista löytyvät Aarnion uusimmat tuotteet ja prototyypit.

Johanna Gullichsen Textile tarjoaa kodin sisustustekstiilejä ja -tuotteita. Ajattomat kuosit, hienostunut värivalikoima ja korkea laatu tuovat luksusta arkeen. Selkeät geometriset kuviot sopivat niin moderneihin kuin perinteisiinkin sisustuksiin. 

Designmatkailijan tärkeimpiä kohteita on Designmuseo. Museo tarjoaa ainutlaatuisia muotoilukokemuksia ja uusia näkökulmia moniulotteiseen muotoiluun. Samassa korttelissa  sijaitsee Arkkitehtuurimuseo, joka perustettiin tallentamaan 1900-luvun rakennettua kulttuuriperintöä.

Designmuseo sijaitsee Kaartinkaupungissa.
Show in landscape format
Off

Katselmus suomalaisen taideteollisuuden menneisyyteen onnistuu piipahtamalla antiikkiliikkeisiin. Helsinki Secondhandin valikoimissa on design- ja vintage-huonekaluja 1950–60 -luvuilta, keramiikkaa, lasia ja taidetta. Samassa tilassa toimiva Fasaani-Antik tarjoaa kuparia, hopeaa, keramiikkaa ja vintage-vaatteita.

Lokal on konseptimyymälä ja suomalaisen taiteen, designin ja käsityön koti. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Liike on suomalaisen uuden aallon vaatesuunnittelun näyteikkuna. Tuotemerkkeinä: Dusty, Jaanahaaksiluoto, Laurijarvinenstudio, Lille, Ullac, vainio.seitsonen, With love Sanna Hopiavuori ja Tikit.

Moderni miestenvaatebrändi FRENN suunnitellaan Helsingissä ja valmistetaan Pohjois-Euroopassa ensiluokkaisista ja eettisesti tuotetuista eurooppalaisista materiaaleista. 

Klaus K designhotelli yhdistelee kansainvälistä muotoilua ja suomalaista kulttuuriperinnettä. Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, inspiroimana sisustuksen teemat kuvaavat suuria tunteita: mystiikkaa, intohimoa, unelmia ja kateutta. 

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Muotoilu on vahvasti läsnä Helsingissä. Hyvä muotoilu näkyy jokapäiväisessä elämässä, kuuluu kaikille ja parantaa arkea.